docieranie hondy i ile markos widzial silnikow

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.

W jakim stanie jest silnik !markosa?

a) w stanie określanym mianem "z dupy"
5
29%
b) czy jest super tak jak powiedziała wiedzma pleple
12
71%

Liczba głosów: 17

kozzi
Weteran
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: kozzi »

z pewnością w Szwajcarii (czy skąd Ty masz to autko, bo nie wiem) jeździł tą Integrą jakiś dziadek i napewno nikt jej nie katował, stan lepszy niż ideał, szkoda tylko że takiego dzwona zaliczyła :lol:

szkoda że niema jeszcze innych odpowiedzi.
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
Matex
Nowy
Kontakt:

Post autor: Matex »

!markos pisze:

matex nie mogles przepuscic okazji, zeby napisac cos durnego w swoim stylu zupelnie bezkarnie, bo w luznych rozmowach, nie? :lol:
nie bo durny jestes Ty!! a napisalem to po to ze sie wykrecasz i nie odp ba pytanie klariego czyli zjebalo cie ! nie wiedziales co napisac to napisales ze goofi jak by byl extra to juz auto jezdzilo :))bo moim zdaniem zaczynajac 1 rzecz to sie ja konczy a nie zaczyna 2,3,4... dzieki i pozdro :)
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

kozzi pisze:z pewnością w Szwajcarii (czy skąd Ty masz to autko, bo nie wiem) jeździł tą Integrą jakiś dziadek i napewno nikt jej nie katował, stan lepszy niż ideał, szkoda tylko że takiego dzwona zaliczyła :lol:

heheh kozzi normalnie jak bys zgadl, w zurichu troche inna jest kultura jazdy :lol: a po za nim to gdzie maja zapierdzielac jak wszedzie gory i big jezioro :lol: :lol: a pozatym z kim tam mial by sie lapac jak tam same prosiaki Gt2/GT3 i Rs wkolo :grin: :lol:
nie to co u nas w Rumunii... :lol: :lol: :lol:
Obrazek
kozzi
Weteran

arts pisze:
kozzi pisze:z pewnością w Szwajcarii (czy skąd Ty masz to autko, bo nie wiem) jeździł tą Integrą jakiś dziadek i napewno nikt jej nie katował, stan lepszy niż ideał, szkoda tylko że takiego dzwona zaliczyła :lol:

heheh kozzi normalnie jak bys zgadl, w zurichu troche inna jest kultura jazdy :lol: a po za nim to gdzie maja zapierdzielac jak wszedzie gory i big jezioro :lol: :lol: a pozatym z kim tam mial by sie lapac jak tam same prosiaki Gt2/GT3 i Rs wkolo :grin: :lol:
nie to co u nas w Rumunii... :lol: :lol: :lol:
buehehehehe..........ta i nawet super porządnych dróg nie mają :grin: , u nas to są dopiero "autostrady" :lol:
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

Matex pisze:jak by byl extra to juz auto jezdzilo
prosze cie ladnie, wyjasnij mi teraz co ma brak czesci do zawieszenia i uszkodzony tloczek tylnego zacisku do stanu silnika :lol: bo to zasadniczo te 2 rzeczy spowalniaja prace :lol:

oraz matex balwanie jeden, bo inaczej juz nie umiem. podaje tylko informacyjnie: musialbym byc nie wiem jakim kretynem, zeby majac mozliwosc zbudowanie takiego civica babrac sie dalej w corse :lol: no bez kitu musialby mi mozg wyparowac, albo cos w ten desen :grin: jesli tego nie rozumiesz - to ja niestety nie potrafie ci pomoc, jestes niereformowalny, a do tego slepy :lol:

mam nadzieje, ze widzicie roznice miedzy wysokim kreceniem c20xe, a wysokim kreceniem b18c6 :lol: tylko jeden z tych silnikow lubi sie z wysokimi obrotami :lol:

ps.1
ksiazka serwisowa wypelniana byla regularnie. nie, nie jest podrobiona. zmiany oleju, filtry, inne pierdy. krotka przerwa byla po zmianie wlasciciela - plus taki, ze gowniarz (19 lat), ktory ja rozwalil, jezdzil tym bardzo krotko. zdazyl jednak zalozyc te ch*jowe biale 17", cudne indiglo, piekna galke tenzo-r'a i uchwyt recznego :lol: jedyna na prawde dobra rzecz, ktora kupil do tego samochodu, to klocki project mu. matex tobie pewnie ta nazwa nic nie mowi, bo do opla nic nie robia :lol:

ps.2
takimi samochodami z zasady powoli sie nie jezdzi, wiec jak juz ktos dzwoni - to robi to raczej solidnie. dobrze, ze tylem :lol: to tak jakbys kozzi nie umial polaczyc tych 2 faktow w jedno :lol:
Obrazek
kozzi
Weteran

!markos pisze:ps.1
ksiazka serwisowa wypelniana byla regularnie. nie, nie jest podrobiona.
a ja (TY) jestem specjalistą w tych sprawach i wiem najlepiej :-D
!markos pisze:zmiany oleju, filtry, inne pierdy. krotka przerwa byla po zmianie wlasciciela -
dawaj tą książke do mnie to Ci podstępluje ją na 10lat :lol: i nie mów mi że tam mieszkają "inni" - lepsi ludzie, którzy nie robią przekrętów takich jak u nas w PL
!markos pisze:plus taki, ze gowniarz (19 lat), ktory ja rozwalil, jezdzil tym bardzo krotko.
krótko, ale za to intensywnie :lol:
!markos pisze:ps.2
takimi samochodami z zasady powoli sie nie jezdzi, wiec jak juz ktos dzwoni - to robi to raczej solidnie. dobrze, ze tylem :lol: to tak jakbys kozzi nie umial polaczyc tych 2 faktow w jedno :lol:
eeee.... !Markos, no coś Ty napewno jej nie katował, bo niby gdzie? na tych pięknych drogach w Szwajcarii :lol:

oraz jakie ma znaczenie że tył był akurat rozwalony? widziałes zdjęcia z wypadku tej Integry? a że tak zapytam ile Ty widziałes wypadków drogowych w swoim życiu? raczej można by to policzyc na palcach jednej ręki :lol: więc prosze nie opowiadaj mi takich bajek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

ksiazka nie byla stemplowana na lewo. to, ze sa samochody z lewymi papierami nie znaczy, ze ten tez taki byl. jesli miales takie przykre doswiadczenia - wspolczuje.

a jakie to ma znaczenie, ze tyl byl rozwalony? jak nie rozumiesz to mi cie szkoda :lol:
Obrazek
kozzi
Weteran

!markos pisze:ksiazka nie byla stemplowana na lewo. to, ze sa samochody z lewymi papierami nie znaczy, ze ten tez taki byl. jesli miales takie przykre doswiadczenia - wspolczuje.
ale nie oznacza to równiez ze ten Twój takich przygód nie miał
!markos pisze:a jakie to ma znaczenie, ze tyl byl rozwalony? dla mnie dosc zasadnicze, bo wszystko najwazniejsze co mnie interesowalo bylo z przodu i w srodku. bez uszkodzen. wedlug mnie to dosc proste do ogarniecia i szkoda, ze to do ciebie nie dociera. co mi dadza zdjecia z wypadku? ze bede wiedzial na co wpadl tylem i jaki byl znak drogowy, ktory wbil sie w przednia szybe? a jakie ma to dla mnie znaczenie?
dla mnie absolutnie zandego, bo nie ja będe nim jeździł
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

w salonie w Polsce mozna zweryfikowac przebieg po ostatniej wizycie w salonie w Szwajcarji jak i co i kiedy bylo robione w aucie wiec co to za mowa o jakies lewiznie :-P :lol:
Szwjcarja ma ten plus ze biedacy raczej tam nie mieszkaja i nie jezdza po serwisach "chlop" oddaja do Aso i po klopocie, kazde auto sciagane z tamtad ma ksiazke prowadzana regularnie ....
Watpie zeby trafil sie Markosowi zajebany silnik ... :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

kozzi pisze:dla mnie absolutnie zandego, bo nie ja będe nim jeździł
nie wiem czy zwrociles uwage na ten drobiazg, ze ja bede jezdzil civikiem, a integra juz nikt nie bedzie jezdzil, bo posluzyla jedynie za zrodlo czesci blacharskich do naprawy 2 innych puknietych samochodow :lol: o co ci wiec chodzilo? chciales cos fajnego napisac, ale chyba sie zaplatales :lol:
Obrazek
kozzi
Weteran

no i całe szczęście :)
już Markos tak nie spinaj, wszyscy wiemy że Civ będzie OK :zakrecony:
Awatar użytkownika
Sznaps
Nowy

Post autor: Sznaps »

Co za nagonka w ogóle. Mi projekt markosa bardzo sie podoba bo jest moim zdaniem nieźle dopracowany a że zajmuje dużo czasu..trudno. Czasami żeby przy danym budżecie coś zostało zrobione naprawdę dobrze trzeba poczekać. Topic może założony dla żartu ale zachowanie niektórych czepialskich żałosne. Pozdro i bez urazy.
Fagot
Nowy
Kontakt:

Post autor: Fagot »

E tam projekt naprade fajny a bez ryzyka nie ma przyjemności :oko: Prawda o silnku wyjdzie pewnie po kilku tysiacach.Projekt moze trwa długo ale dopracowany bedzie bardzo.Klari tez długo robił swojego ale teraz jest zadowolony a to jest najwazniejsze.Wiec moim zdniem nie ma co czepiac sie czasu trwania projektu moj pwenie bedzie trwał tyle samo :lol: Najwazniejsze zeby !markosowi sie podobało wkoncu to jego kasa.Napisał bym cos jeszcze ale spanie mnie bierze
1.9tdi jezdzi
c20xe jeszcze nie
318is może niedługo wystartuje
Awatar użytkownika
Mihó
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Mihó »

Jest w zajebistym stanie - widziałem nawet filmik z hamowania jego vtec'a:

Opel. Technik die begeistert