Problem z centralnym zamkiem corsa b!!
-
tomeq102
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Problem z centralnym zamkiem corsa b!!
Witam!!mam problem tak jak w temacie to znaczy ,pilot normalnie otwiera drzwi ale jest już gorzej z zamykaniem nie zawsze łapie i żeby zamknąć muszę się dużo natrudzić, wciskam przycisk żeby zamknąć dioda świeci ale samochód się nie zamyka dopiero jak mocno wcisnę cały pilot i to nie zawsze załapuje co to może być czego to wina ???, oczekuje na odp.
- Tom
- Nowy
Re: Problem z centralnym zamkiem corsa b!!
Masz drugi pilot??? Spróbuj czy na drugim pilocie dzieje się to samo... bo według tego co opisałeś to może byc coś z mikrostykiem w pilocie, rozbierz, wyczyśc, złóż na nowo i zobacz czy będzie poprawa, a jak zapasowy pilot będzie działał to masz problem rozwiązany

-
tomeq102
- Bez listowiec ;-)
Drugi pilot ma takie same objawy otwiera normalnie ale ma problem z zamykaniem, wyczyściłem oba i nadal jest to samo
-
Fl0w
- Świeżak
czasami jest tak ze jezeli samochod znajduje sie wsrod drzew.. moze to rozpraszac sygnal... lub w miesie w innych sytuacjach...w ktorych sygnal moze byc rozpraszany... koles co robil mi centralke+alarm mowil mi o tym bo bylem u niego i wspominalem ze czasami mi pod praca nie chce sie zalaczyc...
-
badi
- Bez listowiec ;-)
sprawdz baterie i mocowanie guzika do płytki [przylutuj]Tom pisze:Masz drugi pilot??? Spróbuj czy na drugim pilocie dzieje się to samo... bo według tego co opisałeś to może byc coś z mikrostykiem w pilocie, rozbierz, wyczyśc, złóż na nowo i zobacz czy będzie poprawa, a jak zapasowy pilot będzie działał to masz problem rozwiązany![]()
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Ale jeżeli problem jest na drugim pilocie to raczej problem w centralce. MOżliwe że centralka jest gdzueś mocno schowana i antenka od niej nie łapie sygnału. Sprawdz czy przy zamykaniu kluczykiem jest to samo.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
tomeq102
- Bez listowiec ;-)
Jak zamykam kluczykiem w drzwiach to wszystko normalnie się zamyka, bez żadnego problemu.