Problem z centralnym zamkiem corsa b!!

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
tomeq102
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Problem z centralnym zamkiem corsa b!!

Post autor: tomeq102 »

Witam!!mam problem tak jak w temacie to znaczy ,pilot normalnie otwiera drzwi ale jest już gorzej z zamykaniem nie zawsze łapie i żeby zamknąć muszę się dużo natrudzić, wciskam przycisk żeby zamknąć dioda świeci ale samochód się nie zamyka dopiero jak mocno wcisnę cały pilot i to nie zawsze załapuje co to może być czego to wina ???, oczekuje na odp.
Awatar użytkownika
Tom
Nowy

Re: Problem z centralnym zamkiem corsa b!!

Post autor: Tom »

Masz drugi pilot??? Spróbuj czy na drugim pilocie dzieje się to samo... bo według tego co opisałeś to może byc coś z mikrostykiem w pilocie, rozbierz, wyczyśc, złóż na nowo i zobacz czy będzie poprawa, a jak zapasowy pilot będzie działał to masz problem rozwiązany :)2 :)2
Obrazek
Obrazek
tomeq102
Bez listowiec ;-)

Drugi pilot ma takie same objawy otwiera normalnie ale ma problem z zamykaniem, wyczyściłem oba i nadal jest to samo
Fl0w
Świeżak

Post autor: Fl0w »

czasami jest tak ze jezeli samochod znajduje sie wsrod drzew.. moze to rozpraszac sygnal... lub w miesie w innych sytuacjach...w ktorych sygnal moze byc rozpraszany... koles co robil mi centralke+alarm mowil mi o tym bo bylem u niego i wspominalem ze czasami mi pod praca nie chce sie zalaczyc...
badi
Bez listowiec ;-)

Post autor: badi »

Tom pisze:Masz drugi pilot??? Spróbuj czy na drugim pilocie dzieje się to samo... bo według tego co opisałeś to może byc coś z mikrostykiem w pilocie, rozbierz, wyczyśc, złóż na nowo i zobacz czy będzie poprawa, a jak zapasowy pilot będzie działał to masz problem rozwiązany :)2 :)2
sprawdz baterie i mocowanie guzika do płytki [przylutuj]
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Post autor: wolga85 »

Ale jeżeli problem jest na drugim pilocie to raczej problem w centralce. MOżliwe że centralka jest gdzueś mocno schowana i antenka od niej nie łapie sygnału. Sprawdz czy przy zamykaniu kluczykiem jest to samo.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
tomeq102
Bez listowiec ;-)

Jak zamykam kluczykiem w drzwiach to wszystko normalnie się zamyka, bez żadnego problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”