dla tych, ktorzy leja 98 oktanowe paliwo..
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
dla tych, ktorzy leja 98 oktanowe paliwo..
.. do dupowozu.. i mowia, ze lepiej jedzie..
http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf
artykul z magazynu WRC
http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf
artykul z magazynu WRC

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
słowa markosa ok
ALE
tekst i porównanie trochę z dupy
dla porównania moim zdaniem powinni wytypować jeszcze jakieś np. bmw z wysilonym silnikem czy inne autko do którego powinno się lać 98 i zbadać je na 95. jakie będą wtedy przyrosty skoro 95 jest takie super?
po prostu nie widzę sensu lania paliwa 98 do zwykłego silnika bez zmian, który stwożony jest do 95 (przesadzając takie koszenie kombajnem trawy) żeby chociaż mapy pozmieniali pod inne paliwo. NIE bronię 98 bo nie używam ale artykół taki aby tylko o czymś napisać
ALE
tekst i porównanie trochę z dupy
dla porównania moim zdaniem powinni wytypować jeszcze jakieś np. bmw z wysilonym silnikem czy inne autko do którego powinno się lać 98 i zbadać je na 95. jakie będą wtedy przyrosty skoro 95 jest takie super?
po prostu nie widzę sensu lania paliwa 98 do zwykłego silnika bez zmian, który stwożony jest do 95 (przesadzając takie koszenie kombajnem trawy) żeby chociaż mapy pozmieniali pod inne paliwo. NIE bronię 98 bo nie używam ale artykół taki aby tylko o czymś napisać
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
95 czy 98, do Polski trafia paliwo o niższej wartości opałowej niż gdzie indziej poza Polską
Hmm sami mieliście doświadczenia, że jak np. w Niemczech zatankowaliście to zupełnie inaczej samochód jeździ. Artykuł markos bardzo ciekawy
ciekawe co sądzą o wynalazkach z serii VpowerRacing albo Premium albo Verva 
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
no to nieciekawe teraz bedziesz musial jezdzic za granice zeby zatankowac pb98, troche lipa!markos pisze:dlatego uzylem okreslenia "dupowoz", bo chyba o tym mial byc artykul - nie mozna uogolniac. w wypadku np. mojego b18 sytuacja jest prosta - producent zaleca tylko paliwo 98 oktanowe.
ciezka sprawa z tymi b18

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie miałem czasu zakończyć poprzednią wypowiedź
ja tylko krytykuję sposób badania. zawsze uczono mie, że należy to robić dokładnie i na reprezentacji badanej grupy. podobnie jak w matematyce przy geometrii do ćwiczeń nigdy nie powinno się wybierasz szczerólnych figór. podobnie równanie i każdą poprawną tezę powinno dać się odwrócić aby wyszło to samo ... po prostu ze źle przeprowadzonego badania pożna wyciągnąć złe wnioski.
niech się trafi posiadacz seryjnego autka które "wymaga" 98 i stwierzdzi, że powinien śmigać na 95 bo będzie miał lepiej jak na 98, bo po co iść w stronę v-power/ultimate/verwa jak można taniej
ja tylko krytykuję sposób badania. zawsze uczono mie, że należy to robić dokładnie i na reprezentacji badanej grupy. podobnie jak w matematyce przy geometrii do ćwiczeń nigdy nie powinno się wybierasz szczerólnych figór. podobnie równanie i każdą poprawną tezę powinno dać się odwrócić aby wyszło to samo ... po prostu ze źle przeprowadzonego badania pożna wyciągnąć złe wnioski.
niech się trafi posiadacz seryjnego autka które "wymaga" 98 i stwierzdzi, że powinien śmigać na 95 bo będzie miał lepiej jak na 98, bo po co iść w stronę v-power/ultimate/verwa jak można taniej