Zegary od tigry
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Zegary od tigry
moze gdzies bylo....ale nie udalo mi sie znalezc...
czy zegary w tigrze sa takie same jak w corsie b?? bezproblemowo mozna je zamontowac??

- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Dziadek_Corsarz mowil mi na ostatnim zlocie ,ze niby sie roznia .
Z tego co mi powiedzial to sa glebsze troszke .
Osobiscie nie sprawdzalem.
Z tego co mi powiedzial to sa glebsze troszke .
Osobiscie nie sprawdzalem.
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
-
AquaVentura
- Świeżak
Re: zegary od tigry
Wez pod uwage rdzoja silnika w Tigrze (1.4-1.6 16V) a w swojej Corsie... obrotomierz i predkosciomierz jest wykalibrowany pod konkretny model silnika.... ja stawiam ze taki swap sie nie uda... obym sie mylilkamiloooo pisze:moze gdzies bylo....ale nie udalo mi sie znalezc...czy zegary w tigrze sa takie same jak w corsie b?? bezproblemowo mozna je zamontowac??
![]()
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Zgadza sie, jak mowi kolega wyzej. Predkosciomierz i obrotek bedzie inaczej wykalibrowany, ale z technicznym wsadzeniem zegarow nie powinno byc problemow. U Ciebie Kamillo chyba tez sa same piny i nie ma linki predkosciomierza, prawda?AquaVentura pisze:Wez pod uwage rdzoja silnika w Tigrze (1.4-1.6 16V) a w swojej Corsie... obrotomierz i predkosciomierz jest wykalibrowany pod konkretny model silnika.... ja stawiam ze taki swap sie nie uda... obym sie mylilkamiloooo pisze:moze gdzies bylo....ale nie udalo mi sie znalezc...czy zegary w tigrze sa takie same jak w corsie b?? bezproblemowo mozna je zamontowac??
![]()
Aha i w tigrze zegary sa skalowane od 20 km/h
btw: swap zegarow z tigi robil Wow niedawno.
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
i ja jeszcze wcześniej niż WOWiqpirat pisze:btw: swap zegarow z tigi robil Wow niedawno.
wszystko pasuje bez problemu, tylko musisz kupić odpowiednie pod swóje autko
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
-
PETERS
- Swój
Ja obczajałem ten temat przy swojej corsie.
Przełożenie licznika W= musi być takie samo.
Z obrotomierzem raczej nie ma problemu, standardowo są do 4 cylindrowca.
Zakres licznika musi być taki sam - bo niektóre są od zera a inne od 20.
I musi być taka sama prędkość max.
Tylko teraz niewiem, bo jeżeli wszystko jest takie samo, a jest inna skrzynia to prędkość podawana na licznik też będzie inna.
Moje zegarki z kadetta już są w drodze, jak tylko je dostane będe zagłębiał się w ten temat
Przełożenie licznika W= musi być takie samo.
Z obrotomierzem raczej nie ma problemu, standardowo są do 4 cylindrowca.
Zakres licznika musi być taki sam - bo niektóre są od zera a inne od 20.
I musi być taka sama prędkość max.
Tylko teraz niewiem, bo jeżeli wszystko jest takie samo, a jest inna skrzynia to prędkość podawana na licznik też będzie inna.
Moje zegarki z kadetta już są w drodze, jak tylko je dostane będe zagłębiał się w ten temat
Corsa A 1.2i 93r.

- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Bo koledze chodzi o predkosc i dlatego skrzynia ,bo tam sie wklada chyba ten impulsator do digitalu ,a jesli sie ma zwykly licznik jak ja i chyba wiekszosc z nas w naszych a i b to linka biegnie wlasnie do skrzyni ,tam jest napedzana slimakiem.Tylko teraz niewiem, bo jeżeli wszystko jest takie samo, a jest inna skrzynia to prędkość podawana na licznik też będzie inna.
Nie no ,Markos ,nie wiedziales o tym
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
-
AquaVentura
- Świeżak
-
PETERS
- Swój
Linka prędkościomierza napędzana jest ze skrzyni a wiadomo,że te same modele cors miały różne skrzynie o różnych przełożeniach także niewiem czy przełożenie prędkościomierza nie jest podyktowane przełożeniom skrzyni.
Obrotomierze są elektroniczne i napewno można je przeskalować. Bawiłem się kiedyś tym od fiata 125p i tam zamiana z 2 na 4 cylindry to tylko wylutowanie odpowiedniego kondensatora i wstawienie drugiego o innej pojemności - tak by było najlepiej zrobić,napewno się da tylko trzeba wiedzieć jak
- widziałem gdzieś w necie opis jak gość przerobił obrotomierz z fiata Uno diesla do benzyniaka - także wszystko jest możliwe
. Albo pogadać z kimś kto się zna na elektronice, może by zrobił taki układzik który "przekłamywałby" impulsy z cewki 
Obrotomierze są elektroniczne i napewno można je przeskalować. Bawiłem się kiedyś tym od fiata 125p i tam zamiana z 2 na 4 cylindry to tylko wylutowanie odpowiedniego kondensatora i wstawienie drugiego o innej pojemności - tak by było najlepiej zrobić,napewno się da tylko trzeba wiedzieć jak
Corsa A 1.2i 93r.

-
Dziadek_Corsarz
- Nowy
- Kontakt: