Podziekowania !!

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Podziekowania !!

Post autor: Flipper »

Wydarzenia dla mnie w ostatnim tygodniu byly na tyle niemile, ze nie bede wszystkich opowiadal. Skupie sie tylko na tym co tutaj bedzie wazne.

Pojechalem w sobote o polnocy (pietek/sobota) do Koszalina (wyszlo jakies 700km). Dojechalem na 9ta. Bardzo nieprzyjemne sytuacja mnie tam zastala, ale tego juz nie bede opisywal - sprawa prywatna. W kazdym razie w drodze powrotnej, po okolo 1h snu w sobote udalismy sie w droge powrotna. Przejechalem okolo 150 km i final - puscila uszczelka pod glowica...na pierwszym tloku...bialy dym tip. Ciemno, wilki jakies - nawet nie wiedzialem gdzie jestem dokladnie. Proby uszczelnienie nie pomogly - sobota wiczor.... jedyna rada to telefon, przyjaciele i pomoc na goraco.
Opisywac calej sytuacji nie bede - sorki - nie mam sily. Chcialbym tutaj goraco podziekowac kilku osobom za pomoc:
1. Bernard Wojcik (brat Huberta z Kielc) - wyjechal rano z Kielc, przyjechal do Piły (okolo 500km - moze wiecej nawet) po nas i zaholowal nas na Putty ;-) do Suchej. Goraco dziekuje Bernard - jestem Twoim dluznikiem. Rowniez Hubert Wojcik (CTM#003) bardzo pomogl - jego fachowa ocena sytuacji pomogla bardzo w podjeciu decyzji "co dalej"!
2. Rav (VU) - to on podal mi kontakt (sobota wieczor) do Przemka (CT), ktory dzieki swoim kontaktom zapewnil mi naprawe Bejbe na wtorek rano w Poznaniu co biorac pod uwage czas (weekend) jest naprawde bardzo istotne.
3. Fiveopac - dzieki niemu bedac w miejscu gdzie diabel mowi dobranoc (jakas mala stacja paliw na trasie nr 11 kolo Pily) dal mi namiary na jakies pizzerie - bez niego pewniebym padl z glodu :(
4. Kristo (CTM150) - mieszkaniec Poznania - byl gotowy przyjechac po mnie z Poznania i zaholowac tam wlasnie zeby Bejbe zostala naprawiona.
5. Ren (CTM055) - dzieki za pomoc w znalezieniu klubowiczow w okolicach gdzie Bejbe zaniemogla!

Dziekuje rowniez za gorace slowa otuchy ze strony Sieraka & Mary oraz Wowiqa (dzieki rowniez za liste czesci!)!!

Wszystkim bardzo serdecznie dziekuje za pomoc, cieple slowa i chec pomocy. W kazda trase mozna jechac jezeli sie ma Was przy sobie. Dzieki jeszcze raz i pamietajcie o moim numerze - jest dla was 24h/dobe dostepny !!

Jezeli o kims jeszcze zapomnialem - przepraszam - ci ktorzy znaja moja sytuacje wiedza, ze to wszystko ze zmeczenia i z powodow problemow jakie mnie dotknely - nie pisze teraz o Bejbe. Tak naprawde to byl najmniejszy z nich.

Bejbe juz u mechanika - jutro pojedzie glowica do planowania i na srode powinna byl jak nowka niesmigana....
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Flipperku to wszystko bardzo miłe co piszesz ale na razie może odpocznij trochę. Jakby co to wiesz gdzie mnie szukać ... 48h na dobe jestem w razie czego. Pamiętaj o tym i wal prosto z mostu ... no i trzymaj się ... jesteśmy z Tobą.

Tak jak Ci kiedyś mówiłęm ... lepiej mieć kilku ale dobrych przykaciół na których możesz zasze liczyć niż dużo więcej ale nie pewnych.

Jeszcze raz - jesteśmy z Tobą.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

:) trzymaj się Flipper'q. Może klub to nie monolit, ale podstawy dość mocne ma :D :D
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

Byłeś tak blisko mnie tylko 36 km od Koszalina i nie zajechałeś - szkoda.
Najważniejsze, że uporałeś się z problemem który cię spotkał. Gratulacje dla wszystkich , którzy okazali się być prawdziwymi kumplami z CTM'u!!

Mam jeszcze jedną propozycję co do przyszłych "odpukać w niemalowane" awarii w czasie podróży po naszym kraju.
Może przygotowalibyśmy mapkę Polski z naniesionymi numerami klubowymi członków, którzy chętnie pomogą w razie awarii. Oczywiście w legendzie można by było podać namiary na klubowiczów tel adres itd.
To mogłoby usprawnić wspólną pomoc.

Ja deklaruję pomoc od Szczecina po Darłowo czyli pól wybrzeża a nawet dalej w stronę Słupska.
tel 0 700 500 100 900 dla bezpieczenstwa
dzwońcie 24 h

Pozdrawiam
Scotty :)
Ostatnio zmieniony 27 sie 2003, o 21:59 przez scotty, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Cieszę się że cały i zdrowy dotarłeś już do domu. Szkoda że nie dałeś wczesniej cynka że Bernard tak późno zajedzie do Piły, bo bym po Ciebie pojechał, zholował i przeczekałbyś u mnie w domu( skromnie ale zawsze lepiej niż na stacji) na jego przyjazd.

Scoty ma dobry pomysł. Dołączam się do niego :grin:
Poznań-100km wokół niego, holowanie, sklepy z częściami, gastronomia, ciepła kawa....
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

wypada się dołączyć :D
zachodnia część woj. dolnośląskiego (kilku mechaników, części, nocleg itp.)
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

jestem za robimy mapke i kazdy niech ja ma w autku ja w promieniu 100 km od ostroleki rowniez holowanie wiczorne rozrywki i nocleg czym hata bogata tym rada :-D socty skad ty wpadasz na takie zajebiste pomysly heheee
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Dziekuje jeszcze raz wszystkim i rowniez tym, ktorzy teraz oferuja pomoc na przyszosc.
To wydarzenie wlasnie podsunelo mi taki pomysl (mowilem o nim Wowiqowi dzisiaj rano), zeby troche zmienic koncepcje klubu i pojsc wlasnie w strone udzielania pomocy.
Dla mnie np. pomocna na samym poczatku byla informacja od Ren'a. Po kilku telefonach on wlasnie byl przy sprawnym compie i mogl sprawdzic w clubzone kto jest blisko. Przepraszam Scotty, ale w takich chwilach nie jestes w stanie pamietac kto gdzie jest i wlasnie informacje zawarte na stronie w przyszlosci nam pomoga.
Zrobimy dla klubowiczow mapke - tak, ze kazdy w razie problemu bedzie mogl zadzwonic do kogos kto ma wlasnie dostep do netu i udzieli informacji kto jest w danej okolicy - bardzo dobry pomysl.
Ja oczywiscie (coprawda mam bardzo ograniczone pole dzialania - Bejbe zazwyczaj stoi w suchej - ja w kraku), ale jezeli ktos ma problem - nawet z drugiej strony kraju - prosze dzwonic - mam praktycznie 24h dostep do netu wiec moge pomoc w nawigacji!!
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

glowa do gory... :) mozesz na nas liczyc Flipper!
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

a nie lepiej zeby kazdy wozil taka mapke w autku bo poco wyrywac kogos ze snu jak ma sie pod reka informacje w schowku auta heheheheeee :-D
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

no i co robimy mape zeby kazdy mial ja ofoliowana w kieszonki auta to jest zarabisty pomysl bo jednak nasze auta nie sa nowe i maja swoje humorki moge sie podac tego z kims?
Joda
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Joda »

Służę pomocą w Koszalinie (zaprzyjaźniony sklep z częściami a w domu strawa i ewentualny nocleg - zapewnione) :D
#175 - KIEROWNIK BORDOWEGO ŻUCZKA
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

W takich sytuacjach, w ktorych juz naprawde zwalilo sie wszystko co moglo trzeba zachowac zdrowe podejscie do zycia - inaczej mozna zwariowac.
Przekonalem sie, ze jest jeszcze na tym swiecie troche osob, na ktorych mozna polegac w trudnych chwilach.
Teraz przedstawie wam troche z historii zdarzen ostatniego weekendu.

Bejbe w tym miejscu juz powiedziala, ze ma dosyc i od tego momentu jeszcze nie odpalila na 100% (czyt. na 4 zawory). Dzisiaj miala juz planowana glowice.
Obrazek

Zmartwiony Mlody...tego dnia to byl naprawde najmniejszy z problemow, ale tez bolal i jego !
Obrazek

Tam w tle (nie widac tego tutaj dokladnie) to fabryka zarowek Phillips w Pile - pewnie widzieliscie na opalowaniu napis PILA ... to tutaj je robia...
Obrazek

Tutaj juz przygotowania do transportu chorej...na szczescie holowana byla rowniez przez corse :)23 - Corse Huberta CTM#003 - B 1.7TD (tak tak - 1.7 Turbo Diesel !!). Pod zderzak ciezko bylo mi wsadzic bucika wiec musielismy go zdemontowac...
Obrazek

Okazalo sie, ze w Corsie B (z Billsteinem on board) 195/50 przy 3 osobach i pelnym baku i niezagietych nadkolach opony obcieraly wiec szybciutki pit-stop i jechalismy dalej. Oczywiscie jak przystalo na Prezesa - bolal mnie strasznie palec (od pokazywania gdzie przykrecic kolo :-D :oko: ).
Obrazek

Bejbe bez zderzaka .... fajnie wygladala :)23
Obrazek

Teraz juz tylko posprzatac i do domu....
Obrazek

Jeszcze raz dziekuje Bernardowi, ktory przyjechal po nas z kielc, odwiozl do suchej i wrocil do kielc - specjalnie dla nas!! Takich ludzi ze swieca szukac !!

Na koniec ciekawostka. Czlowiek dochodzi czasami do takich skrajnosci w zalamaniu, ze chce mu sie tylko smiac bo plakac juz nie ma czym. W tym miejscu gdzie sa ostatnie fotki Mlody rozbawil mnie tak, ze prawie lezalem na ziemi ..... Ta stacja jest obok 3 pasmowki i skrzyzowania, do ktorego dojezdzajacy samochod zatrzymal sie i pyta Mlodego o droge....oczywiscie jako poprawny samarytanin Mlody zaczal udzielac informacji jak dojechac tam gdzie chcieli jechac. Oczywiscie gdzie - tego nie wiem poniewaz my zupelnie nie znalismy drogi - ba, nawet nie wiedzielismy gdzie jestesmy.... biedni turysci....no ale chcial dobrze :)23
Obrazek
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

Flipper slyszalem ze ta corsa #003 z 1.7 td to lepiej
poperdala niz seryjne GSI :0 :0 :0 ??
powiesz cos wiecej
btw to glowa do gory
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

he ja tez sie pisze na pomoc(znajmoy sklep - dla mnie czynny nawet w niedziele:-) - no w koncu im reklammwe woze:-)) pozdr i 3m sie..
corsa A & Audi S3
Obrazek
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

No cóż Flipper, pozostaje tylko powiedzieć "Nie daj się", tak czasami się zdarza, miałem kiedyś podobną sytuacje (najdroższy sylwester w moim życiu :-D - ale to temat na opowieść przy pifku).
Mimo iż nie posiadam już Cossi (ale teraz mam służbową Asterkę więc Opel dalej bliski sercu), oferuję swoją pomoc. Jak wiecie poracuję w branży motoryzacyjnej więc troszkę kontaktów posiadam, jako że zajmuję się obszarem całej Polski, to służę ew. adresami pomocnych warsztatów. Oczywiście w Wawie i okolicach oferuję pomoc osobistą.
Andrzej -
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 sie 2003, o 10:49 przez Jedrus, łącznie zmieniany 1 raz.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

oki wiec panowie piszcie szybko gdzie mozecie pomoc nr tel i ksywki juz wkrutce ujzycie projekt mapki
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

polnocna wawa i okolice...czesci ze sklepu auto czesci julia(jakis rabacik tez sie zlatwi :-D ) niom i legionowo i dalej na polnoc... qomo
Ostatnio zmieniony 27 sie 2003, o 19:55 przez qomo, łącznie zmieniany 1 raz.
corsa A & Audi S3
Obrazek
graba
Świeżak
Kontakt:

Post autor: graba »

Holowanie nocleg niestety sklepów co otworzyliby by mi w niedziele nie mam ale jest giełda :-D . Gdańsk i okolice Maciek
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Niestety teraz nie mam czasu na to wiec prosze zarowno Pooh'a jak i autorow postow o USUNIECIE NUMEROW TELEFONOW !!!!

Ktos do was zadzwoni - powie, ze jest z CTM i narobi wam bigosu. Poczekajcie na oficjalna liste na club zone ! Chodzi o to, zeby ktos sie nie podszyl i nie wykorzystal waszej dobrej woli !

Gumis - jechalem tym malenstwem od Katowic do suchej ale z Bejbe na motylku wiec nie odpowiem jak to pracuje, ale tak do 150km/h to pewnie zwykla gsi zjada :)23
Obrazek
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

prosze bardzo :)
fliper fajnie ci sie udalo jakos przezyc ta przygode.
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Dzieki Pooh za foniki. A no jakos sie udalo - Bejbe juz po naprawie - dzisiaj ja zobacze - 400 zeta poszlo, ale podobno serducho ma WZORCOWE :)23 Zadnych zuzyc na tlokach - powierzchnia cacy, pierscionki tez - no podobno wszystko piekniusio - tak mechanik powiedzial "nie tykac sie puki tak jest" :)23

Jedna dobra wiadomosci :-d
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Witam !!!

No Prezesie miałeś przygody... dobrze, że z Bejbe już oki.
Po powrocie z wakacji przeczytałem najpierw posty z kłótniami i zacząłem się martwić że w klubie jest coraz gorzej. Na szczęście po przeczytaniu tego topicu trochę się uspokoiłem. Miło czytać takie rzeczy, kiedy tyle osób jest zdolnych i chętnych pomóc na telefon. Bardzo cenię takich ludzi.
Taka mapa to świetny pomysł. Moja koncepcja wygląda następująco. Można byłoby zrobić szkic mapy z zaznaczonymi numerami klubowymi przy miastach (to zaoszczędzi miejsce). Po spodem lub na odwrotnej stronie przy numerze reszta danych, jak pseudo i tel. Uważam, że nawet jeśli ktoś nie będzie w stanie pomóc osobiście, to na swoim terenie zawsze się orientuje, skąd załatwić np. holownik lub może mechaniora.

A i małe sprostowanie ;) Przy tej stacji w Pile jest zajebista fabryka żarówek Phillipsa, ale tam produkują żarówki taie jak do żyrandoli, świetlówki itp. Żarówki samochodowe to w Pabianicach. Jak to dobrze mieć tatę w transporcie ;)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”