Stozek wraz ze strumienica powietrza POMOCY

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Jef_058 PTK
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Stozek wraz ze strumienica powietrza POMOCY

Post autor: Jef_058 PTK »

Mam w posiadaniu wlasnie takie cos stozek wraz ze strumienica powietrza od Panan Weglarskiego bylo to zamontowane w Corsie B chyba 1.2 albo 1.4 i mam dla was male pytanko drodzy przyjaciele :D Ma moze ktos z was cos takiego w swoim Oplu? planuje zalozyc to do mojego Poldka 1.6 GSI i chcialem sie dowiedziec jak to dziala Mysle ze sie ktos znajdzie i chetnie mi pomorze

Pozdrawiam all CTM no i najszybsze Combo w Polsce :-D
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Ja przerabiam teorie dolotów dogłębnie,
po pierwsze taki dolot ze stumienicą jest liczony konkretnie pod silnik, dlatego jezeli przy tej corsie coś dało to wcale nie oznacza że tobie się podniesie moment albo moc. Przeważnie dolot robi się razem wylotem, wtedy odczuwalne są największe zmiany.
najlepiej by było gdybyś zmierzył pojemność układu który masz i porównał go z tym co chcesz założyć. ale nie spodziewałbym się cudów.
Pamiętaj tez o doprowadzeniu zimnego powietrza.
:zakrecony:
Obrazek
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

a masz jakies zdjecie moze wiesz ile kosztowalo takie cos lub za ile ty to kupiles i jak mozesz to powiedz cos wiecej na temat tego

mozliwe ze jak u ciebie nie podziala to bym od ciebie odkupil a ty sobie bys zamowil pod model:)))
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Jef_058 PTK
Świeżak
Kontakt:

Osman fotki moge pokazac w piatek jak Basista wyjdzie z wojska na przepustke. kristo chyba masz racje raczej to nie da efektu ale jak zalozylem sam stozek to byl fajny dzwiek zasysanego powietrza
Co do ceny to nie wiem ile takie cos moze kosztowac gosciu ktory mi to dal chcial za to oklo 200zl ale mysle ze to troche duzo chociaz jest to Green Power i strumienica Weglarskiego Jak zrobie fotki to pokarze wam jak to wyglada i czy ma to sens
Aha Kristo jak zmierzyc poj. ukladu?
Jak narazie to mam zalozony magnetyzer i tlumik KM

Dzieki
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

WYWAL KM bo to gówno a nie tłumik, czy Ty wogóle zaglądałeś jak on jest zrobiony, zwęszka 3 razy młotem walnięta, ale miejsza z tym
ja znam tylko domowy sposób liczenia :-D :-D :-D :-D bierzesz litrowy kubek-miarkę i wlewasz wody i liczysz ile tobie weszło.
sposób 2 kłania się matematyka: linijka, kontomierz, ołówek, i liczysz oblętośći kawałem po kawałku, jezeli dolot jest prosty to nic trudnego, ale jak masz pozaginany to życzę powodzenia. 200 za tali dolot to mało, zależy jeszcze ile ten stożek już przejechał :oko:
Obrazek
Jef_058 PTK
Świeżak
Kontakt:

Własnie widzialem ta zwezke jak go montowalem i troche mnie przerazila, myslalem ze taka ma byc ale juz wiem ze nie :( Nic nie poradze narazie mam KM a co do ceny to gosciu naserio chce ze 200zl stozek ma ponoc malo jezdzone bo chcial sprzedac Corse i przed zima to wymontowal
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”