Pozdrawiam all CTM no i najszybsze Combo w Polsce
Stozek wraz ze strumienica powietrza POMOCY
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
Jef_058 PTK
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Stozek wraz ze strumienica powietrza POMOCY
Mam w posiadaniu wlasnie takie cos stozek wraz ze strumienica powietrza od Panan Weglarskiego bylo to zamontowane w Corsie B chyba 1.2 albo 1.4 i mam dla was male pytanko drodzy przyjaciele
Ma moze ktos z was cos takiego w swoim Oplu? planuje zalozyc to do mojego Poldka 1.6 GSI i chcialem sie dowiedziec jak to dziala Mysle ze sie ktos znajdzie i chetnie mi pomorze
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Ja przerabiam teorie dolotów dogłębnie,
po pierwsze taki dolot ze stumienicą jest liczony konkretnie pod silnik, dlatego jezeli przy tej corsie coś dało to wcale nie oznacza że tobie się podniesie moment albo moc. Przeważnie dolot robi się razem wylotem, wtedy odczuwalne są największe zmiany.
najlepiej by było gdybyś zmierzył pojemność układu który masz i porównał go z tym co chcesz założyć. ale nie spodziewałbym się cudów.
Pamiętaj tez o doprowadzeniu zimnego powietrza.

po pierwsze taki dolot ze stumienicą jest liczony konkretnie pod silnik, dlatego jezeli przy tej corsie coś dało to wcale nie oznacza że tobie się podniesie moment albo moc. Przeważnie dolot robi się razem wylotem, wtedy odczuwalne są największe zmiany.
najlepiej by było gdybyś zmierzył pojemność układu który masz i porównał go z tym co chcesz założyć. ale nie spodziewałbym się cudów.
Pamiętaj tez o doprowadzeniu zimnego powietrza.

-
Jef_058 PTK
- Świeżak
- Kontakt:
Osman fotki moge pokazac w piatek jak Basista wyjdzie z wojska na przepustke. kristo chyba masz racje raczej to nie da efektu ale jak zalozylem sam stozek to byl fajny dzwiek zasysanego powietrza
Co do ceny to nie wiem ile takie cos moze kosztowac gosciu ktory mi to dal chcial za to oklo 200zl ale mysle ze to troche duzo chociaz jest to Green Power i strumienica Weglarskiego Jak zrobie fotki to pokarze wam jak to wyglada i czy ma to sens
Aha Kristo jak zmierzyc poj. ukladu?
Jak narazie to mam zalozony magnetyzer i tlumik KM
Dzieki
Co do ceny to nie wiem ile takie cos moze kosztowac gosciu ktory mi to dal chcial za to oklo 200zl ale mysle ze to troche duzo chociaz jest to Green Power i strumienica Weglarskiego Jak zrobie fotki to pokarze wam jak to wyglada i czy ma to sens
Aha Kristo jak zmierzyc poj. ukladu?
Jak narazie to mam zalozony magnetyzer i tlumik KM
Dzieki
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
WYWAL KM bo to gówno a nie tłumik, czy Ty wogóle zaglądałeś jak on jest zrobiony, zwęszka 3 razy młotem walnięta, ale miejsza z tym
ja znam tylko domowy sposób liczenia
bierzesz litrowy kubek-miarkę i wlewasz wody i liczysz ile tobie weszło.
sposób 2 kłania się matematyka: linijka, kontomierz, ołówek, i liczysz oblętośći kawałem po kawałku, jezeli dolot jest prosty to nic trudnego, ale jak masz pozaginany to życzę powodzenia. 200 za tali dolot to mało, zależy jeszcze ile ten stożek już przejechał
ja znam tylko domowy sposób liczenia
sposób 2 kłania się matematyka: linijka, kontomierz, ołówek, i liczysz oblętośći kawałem po kawałku, jezeli dolot jest prosty to nic trudnego, ale jak masz pozaginany to życzę powodzenia. 200 za tali dolot to mało, zależy jeszcze ile ten stożek już przejechał

-
Jef_058 PTK
- Świeżak
- Kontakt: