dorabiany kluczyk

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

dorabiany kluczyk

Post autor: _balt_ »

ciekawe spostrzezenie ale moze nie wszyscy o tym wiedz tak dla przestrogi dla tych co maja LPG wiec do rzeczy moja dziwczyna trzyma w torebce taki dorabiany kluczyk (zrobilem go bo orginal mam tylko jedenen)jest to taki prosty kluczyk zrobiny za 10 zl. jak wimy w naszych kluczykach orginalnych jest cos na zasadzie immobilajsera wiec jak wszystkim wiadomo kluczyk inny nie powinien odpalic naszej furki. siedzimy sobie na hali u kumpla i robimy malucha a madzia sie nudzila bardzo i wykombinowala taki dowcip ze przezylem szok siedzi w corsiawce w pownym momencie slysze jak moja corsiawka odpalila i sobie stoi i cyka na wonych obrotach ,patrze w kieszen kluczyki mam przy sobie wiec jak to jest podchodze do auta a tam siedzi w stacyjce klucyk dorabiany i tylko ta kontrolka usterkowa sobie mryga .WNIOSKI :auto odpalilo bo bylo ustawione na rozruch z gazu a apliwo zostalo odciete hehehehehhe ale gaz nie prosta sprawa dla zlodzijaszkow czyli prosty sposob jak obejsc odciecie paliwa hiihihhihi co wy na to i moze macie jaki pomysl co z tym zrobic???
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

chyba ze ktos ma mozliwosc odpalenia tylko z benzyny :P
ale ogolnie dorob sobie jakis dodadkowy wylacznik- immobilizer.
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

dorób tylko jakieś odcięcie dla gazu (coś co tam zasyca ten gaz) i zamontuj w sobie znanym miejscu. Ja tak sobie zrobiłem ale dla paliwa, i działa bez usterek :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

ale fakt faktem ze szok byl niezly
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

No tak bo immobilajzer odcina doplyw paliwa
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

U mnie jest tak zrobione że odpala sie tylko i wyłącznie na paliwie :-P Nawet po przestawieniu przełacznika na sam gaz autko nie odpala, a zawdzięczam to znajomemu gazownikowi który przy montażu gazowni to zrobiłe. Mogę jedynie odpalić na benzynce i później sama się automatycznie na gaz przełącza :-P :-P Dorobię sobie taki kluczyk i zobaczymy jak będzie :) Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”