Zmiana planów
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
CRITERS
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Zmiana planów
Możecie się śmiać ze mnie i przyznaję sie do winy
ale to tylko chwilowe rozwiązanie. Chodzi mi o zmianę silnika w corsiwce. Na ten rok zawieszam tą zmianę - zobaczymy co w następnym roku. Nie martwcie sie zbytnnio (i z tego powodu jest ten post) - bedę powoli dłubał w tym silniczku co mam . Wow , Jędruś to tyczy się w szczególności was ponieważ wy coś takiego robiliście więc wierzę w wasze możliwości. Ren teraz uderzam do Ciebie - ty masz swój 1.4 w jakim on jest stanie - kompletnego rozkładu czy da się z niego coś wyjąć . Ja mam c12nz i co mogę z tym zrobić pomórzcie panowie. Jestem totalnym laikiem w tych sprawach więc liczę na waszą pomoc.

Pozdrowienia przesyła Criters
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
ten 1,8 był robiony kiedyś i ma jakieś 115KM, a znając Rav'a to pewnie mały przegląd by się przydałRav aktualnie wklada C20XE wiec bedzie mial 1.8 do opchniecia... zreszta rowniez do remontu
-
- beny -
- Nowy
- Kontakt:
Dokladnie... czytalem jak ostatnio cwiczyl silniczek... wszystkie biegi na maksaAdamXXL pisze:ten 1,8 był robiony kiedyś i ma jakieś 115KM, a znając Rav'a to pewnie mały przegląd by się przydałRav aktualnie wklada C20XE wiec bedzie mial 1.8 do opchniecia... zreszta rowniez do remontu
Beny CTM #081
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
Wiem że mozna kupic w dobrej cenie silniczek i nawet 1,6 jak bym kupił za rozsądną cenę to bym skakał z radości pewnie przez kolejne 6 m-ęcy ale chodzi mi o to że nie mam możliwości wyłożenia jednorazowo 5-7 tyś. pln a chciał bym żeby wraz z zewnętrznym wyglądem szedł przyrost kucyków pod maską. Więc chodzi mi o to żeby w rozsądnej cenie coś dłubnąc w moim. Mam możliwość w każdym m-ącu wyłózenia jednorazowo około 600 pln i właśnie za taką cenę mógł bym coś co miesiąc kupować i dokładać do bejbe w silniczku tak żeby na wakacje uzbierać jakimś cudem 80 KM. Więc liczę na waszą pomoc. Co zrobić żeby nie wielkim kosztem uzyskać tyle koników - Czy wałek dużo daje furce a trwałośc silniczka nie zostaje diametralnie zmniejszona??? Narazie mam zmieniony filtr na stożek , wycięty katalizator + koncowy tłumik ulterka i świece NGK więc na przyrost mocy nie mogę liczyć chociarz i tak jest furka żwawsza niż była na początku. I co teraz zrobić - wymienić wałek czy moze coś innego. Czy musze wymieniać głowice żeby uzyzkać taki przyrost mocy >>????????
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
glowice obrobic, walek z dzwigienkami koniecznie a na deser przydaloby sie zmienic elektronike... powinno dac to 80 koni...CRITERS pisze:I co teraz zrobić - wymienić wałek czy moze coś innego. Czy musze wymieniać głowice żeby uzyzkać taki przyrost mocy >>????????
1500 glowica
1200 kolektor rurowy
1300 walek z dzwigienkami
____
4900
c20rsa, czlowieku meeen!
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Criters jak myślisz ile dało tobie to koni?CRITERS pisze:Narazie mam zmieniony filtr na stożek , wycięty katalizator + koncowy tłumik ulterka i świece NGK więc na przyrost mocy nie mogę liczyć chociarz i tak jest furka żwawsza

-
UcHO
- Weteran
- Kontakt:
Kristo: to może masz dziurawe błotniki?
A teraz do was panowie jak to jest, bo również chciałbym sobie stożka założyć, ale jest pewien problem, mam gaz i podobno jeżdżąc na gazie lekko w zakładzie przysłaniają filtr paliwa, bo inaczej mieszanka byłaby za duża i by nie palił. Czy to prawda? Bo bardzo mnie to interesuje czy mogę założyć cz nie? Pozdrawiam
A teraz do was panowie jak to jest, bo również chciałbym sobie stożka założyć, ale jest pewien problem, mam gaz i podobno jeżdżąc na gazie lekko w zakładzie przysłaniają filtr paliwa, bo inaczej mieszanka byłaby za duża i by nie palił. Czy to prawda? Bo bardzo mnie to interesuje czy mogę założyć cz nie? Pozdrawiam
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
Ja jak ściągnąłem starą obudowe filtra (ten taki ochydny dekiel na silniku) to pojechałem na giełdę i kupiłem od jakiegoś opelkowskiego silnika taki plastik który przykręca się na takich 2 dużych śrubkach - nakrętkach do silnika (nie wiem jak to się nazywa dokładnie ale chyba tam są przepustnice - mechanizm wtryskowy???????) i na niego nałożyłem dopiero wtedy stożek. Jest on w miejscu dokładnie nad paskiem klinowym i nad takim kółeczkiem z wiatraczkiem. I to troszkę dmucha na filterek. Narazie nie oddzielałem filtra od silniczka niczym ale na wiosne coś zmienie.
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
UCHO dziurawych błotników to ja nie mam
ale prawda jest taka że pryska woda przy skręconym kole.
Jeżeli chodzi o stożek to czytałem wiele na ten temat i są tysiące różnych wersji. jedni mówią że podnosi moc, inni że podnosi moc ale moment spada, i na odwród ( wszystko potwierdzone na hamowni).
Podobno żeby stożek dawał lepszy efekt powinien być zamontowany jak najdalej od "tych przepustnic"
Jeżeli chodzi o stożek to czytałem wiele na ten temat i są tysiące różnych wersji. jedni mówią że podnosi moc, inni że podnosi moc ale moment spada, i na odwród ( wszystko potwierdzone na hamowni).
Podobno żeby stożek dawał lepszy efekt powinien być zamontowany jak najdalej od "tych przepustnic"

-
WujkO
- Nowy
- Kontakt:
ja tez wywaliłem katalizator a poznałem to w taki sposób ze z porcelanki zrobiły sie kamyczki i słychac je było jak grzechotały w tylnim tłumiku. Jezdziłem jakis czas z wywaloną porcelanka ale miał strasznie nieprzyjemny odgłos, taki rezonans czy cos, wspawałem rurke i jest teraz miodzio:)
pozdrawiam
Ł.W.
Golf III, 1.4i
Ł.W.
Golf III, 1.4i
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
Z tego co słyszałem to katalizator wytrzymuje około 60 -70 tyś. ja swój wyciąłem ponieważ mi się rozsypał w drobny mak i przy okazji zapchał tak tłumik końcowy że 2 m-ące pózniej wymieniłem też końcowy. Środkowemu nic się nie stało ponieważ jest przelotowy i to co nawet w nim było to dało się wytrzepac a z końcowego nie było szans. A skoro mówimy o tłumniku to chyba mam do sprzedania Ulterka który jezdzi u mnie (zrobiłem na nim ok.4-5 tyś. km)Jest on dopasowany do corsy A i ułożony tak jak orginalny ( pod skosem) z końcówką prostokątną - nie za duzą nie zamałą. A sprzedać mogę ten tłumik pponieważ dostałem ofertę kupienia coś ala od motoru - zawsze mi się to podobało.