Dradźcie błagam.....

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
gabson
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Dradźcie błagam.....

Post autor: gabson »

Ze względu na to że dalej jestem chory nie odebrałem jeszcze mojej corsuni , no i stoi u blacharnika na chonorowym miejscu robiąc za reklamę. Przyjechał do niego wczoraj koleś i zakochał się w niej. Oczywiście sprzedaż z mojej strony nie wchodzi w grę ale pech chciał że facet oferuje mi auto w którym ja jestem od dawna zakochany :-( :-( :-( na bardzo dobrych warunkach. Tzn. mała dopłata z mojej strony. Ten samochodzik To: UWAGA, UWAGA. Opel Omega A 3 Litry 24 V DUAL RAM z orginalnymi dodatkami Irmshera (zderzaczki progi felgi, zawieszenie obniżone) na FULLLLLLLLLLLL, pełnym wypasie. :elektryka szyby x4, szyber, klima, fotele, komputer, audio ze zmieniarą, skóra kierownica, Itp, itd.

Słuchajcie jestem w kropce.
Corsunie pokochałem po raz drugi, :włożona praca, kasa, czas.
Omega byłaby autem takim o jakim maże od zawsze : duże, rodzinne , przestronne i z wielkim motorem,-ach ten odgłos 3 litróweczki......
Moja żona ciosa mi kołki że powinienem się zamienić, ja zawsze chciałem taką omesie............ ale corsine polubiliśmy obydwoje .............
Sorki, że tak sie rozpisałem ale prosze poradźcie.
Proszę też o obiektywne podejście do tematu :-( :-( :-(
:placz2: Corsa A GSi :placz2:
:placz2:Na sprzedaż:placz2:
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

Gabson - nie łam się, w końcu zostaniesz w rodzinie Opli. Omega A 3,0 24 to pocisk, ale pamietaj wiele egzemplarzy w Polsce to złomy jeżdżcę (trumny inaczej mówiąc). Jeżeli jesteś pewny autka to ja bym się nie wahał. Jest tylko jedno auto które mogłoby je pobić w moim sercu LOTUS OMEGA. Moim zdaniem dokładny sprawdzian i jeśli OK to biesz zanim się facet rozmyśli.
BTW Zapytaj się czy nie chce Corsy B (do naprawy) :grin: :grin:
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

jezeli ta omega sie nie sypie... zamieniaj :) nie oszukujmy sie ona napewno jest bardziej komfortowa niz corsa. tylko przemysl czy bedzie cie stac na tankowanie bo to napewno jest maly smok :)
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

no to ladny dylemat... ladny... a i omesia niczego sobie... musisz to przemyslec sam ze soba... chociaz gdyby ktos mi proponowal za doplata omege, albo chociaz vectre b z dobrym silnikiem i w stanie nie gorszym od mojej malej to poszedlbym moze i na to... tyle, ze stan techniczny mojego samochodu jest wzorowy...

musisz wiedziec, ze nie zamieniasz siekierki na kijek... po prostu tu wiesz co masz... a ta omega... wielki znak zapytania... w jakim stanie silnik... ile przeszedl...

mysl! mysl!

a naprawianie tej omegi bedzie Cie kosztowalo na pewno wiecej niz corsi.
c20rsa, czlowieku meeen!
MadMac
Nowy
Kontakt:

Post autor: MadMac »

Swoja droga to bardzo dziwne ze koles chce wypasiona Omege z dodatkami zamienic na... Corse??? Propozycja jest baardzo interesujaca, ale.. czy aby na pewno szczera? Najlepiej to zobacz, ocen przetestuj a potem dopiero dokonuj wyboru. Przy takiej Omedze to ja widze tylko gaz.. inaczej to jakbys z dziura w baku jezdzil :grin:
...::Corsa A from Bydgoszcz ::...
gabson
Nowy
Kontakt:

Gość jest młody. Autko ma po Tacie.
Twierdzi że jak dla niego to za duża kobyłka i szuka małego zwrotnego i zapierdzielającego autka. Cosina taka jest a oprócz tego moja zajebiście mu się spodobała. .......
Ja oczywiście do tego interesu musiałbym dopłacić, ale gostek chce za baaaaaardzo dobre pieniądze rozliczyć moją.
Pierwsze co to i tak jechałbym do znajomego na Servis Opla do sprawdzenia tej kobyłki.
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Jezeli okaze sie ze omega jest godna uwagi to ja bym sie zamienil. Coz-okazje sie zdazaja. Ale pamietaj, ze Corsa to jest Corsa.
Mysli, mysl!!!
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
MadMac
Nowy
Kontakt:

Post autor: MadMac »

W sumie jak bedzie zyleta ta Omega to nie ma nad czym myslec, nie oszukujmy sie :grin: BIERZ JA!
...::Corsa A from Bydgoszcz ::...
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

ja bym pomyslal nad wlozeniem silnika z omego do corsy :P :D:D
c20mboT
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

ja bym pomyslal nad wlozeniem silnika z omego do corsy
:)2
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

dobry pomysl masz ren tobie tylko w glowie swapy .... :grin:
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

A fuj.... co wy - logicznie myslec sie wam zachcialo? Jak w gre wchodzi uczucie to moze i gosc dac w zamian Vipera, a po zamianie i tak niedosyt zostaje i skreci cie jak zobaczysz swoje cacucho z innym kierowca niz ty :-D

Ja bym zamienil tylko wtedy kiedy po sprzedaniu potem Omesi moglbym sobie zrobic jeszcze lepsza Bejbe ...... chociaz Bejbe jest jedna tylko... :-?

Najlepiej rzuc moneta ..... niech los rozsadzi - chcesz? pozycze ci monete (z 2 orzelkami :-P ).
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Flipper pisze:A fuj.... co wy - logicznie myslec sie wam zachcialo?
ufff... dobrze, ze sie odezwales... i przywrociles nas na wlasciwe tory... bo juz zaczynalem sam ja prawic jakies herezje...
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

No ja właśnie zacząłem to czytać i się przeraziłam ... co wy piszecie - SZOK. Od razu nakablowałem Flipperowi żeby Was powstrzymał. No mam nadzieje, że zadziała bo ja bym nigdy Blacky nie zamienił na nic. Ona jest już moja i tylko moja.
Never ...
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Ja jestem na NIE. Jeszcze nie odebrałeś swojej corsy i nie wiesz jak się sprawuje.... Tyle serca wnią włożyłeś, a teraz chcesz się jej pozbyć!!! NIeładnie!!!!! :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly:
(gdybyś jednak się zdecydował to zobacz co można zrobić z omegą a
http://driversclub.pl/html/modules.php? ... erby=hitsD :oko: :oko: :oko: :oko: :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

dobrze sierako, ze trzezwo pomyslales... trzasnalem sie w tfasz ;) i mi przeszlo...

gabson, ani sie waz zamieniac!!! ;)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

wow :)2
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

Ja się tez z tym co Flipper napisał zgodze ponieważ dla mnie jest takie sprzedawanie nielogiczne. Ja swoje cacko zrobiłem na wakacjach i napewno nikomu go nie oddam tak szybko. Jeszcze się nie zdążyłem nim nacieszyć a co dopiero jak włoże 2.0 to będzie bryczka. A Ty Gabson nawet nie wyjechałeś na miasto swoim furakiem i nie zrobiłeś żadnych fotek dla kolegów a juz chcesz sprzedawać. Oj nie ładnie :D :D :D - coś podejżewam że specjalnie wrzuciłeś ten temat na forum ponieważ w głębi duszy czułeś że My Cie od tego zamiaru odciągniemy.
Pozdrowienia przesyła Criters
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

A jezeli to ta Omega co fotki wrzucił Kristo to nigdy w życiu za takie auto się nie zamieniaj. Toż to krowa . Jak chcesz mieć rodzinne auto to namaluj sobie na swojej corsiawce arta famili car i już będzie. Przecierz po mieście to autko to Ci zje w granicy 20 literków z tym silniczkiem - poraszka.
Pozdrowienia przesyła Criters
gabson
Nowy
Kontakt:

Z silniczkiem nie jest tak żle. Po mieście komputerek pokazywał od 9-11 (spokojna jazda, no a przy pytowaniu to i 28 literków pokazywał.
Troszeczku już mi przechodzi zamian tzn. Wiecie ten pierwszy zapał , no ale jeszcze nie przesądziłem sprawy. ....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”