Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Od czasu swapu z 1.0 na 2.0 16V mam problem - stary licznik przekłamuje, zarówno prędkościomierz, jak i obrotomierz a nawet km źle są naliczane wiadomo - musze kupic nowy, ale teraz pytanie jaki indeks? Musze miec z obrotkiem i na kostke, taki żeby dobrze wskazywał
P.S. wiem że odnośnie liczników jest 1000 tematów ale nie znalazłem podobnego
indeks taki sam lub zbliżony do Twojego
ja mam troche inny ale wszystko dobrze działa, wiadomo że od 4 cylindrówki musi być
przerabiałem to samo u siebie, ale mój nie przekłamywał (chyba ) prędkości :]
najlepsze jest odcinanie przy 4200obr
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
hehe u mnie jest tak że odcinke mam przy 4600, najwiecej autem jechałem 95km/h chyba (a kumpel przez CB wołał że przekroczyliśmy 200km/h ) a kilometry... to teraz 1km ~ 2.5 km w rzeczywistosci
P.S. ma ktos jakąś tabele... jaki indeks jest od jakiego silnika?
może masz impulsator inny i wysyła inne dane? dziwne bo u mnie został corsowy czujnik (znaczy z ABSu nadal) i prędkośc i kilometry były w normie (a już napewno nie 95 maks...)
ciekawe czy drugi licznik rozwiąże problem kilometrów... silnik z calibry? może trzeba zrobić swap licznika na dawce? :]
impulsator jest inny na bank... bo z tym starym były jaja... zeby cokolwiek pokazywał cursor to przerobil tak jak jest obecnie, tylko nie wiem czy cos zmieni kupno nowego budzika
raczej problem jest z impulsatorem, bo licznik powinien działać normalnie... obrotek to wiadomo bo 4 zamiast 3 ale reszta (bynajmniej u mnie) działała normalnie...
jak masz elektroniczny licznik to problemu ze zlym wskazaniem predkosciomierza nei szukaj w liczniku. u mnie te zpredkosc byla ok, tylko obr zle. juz Ci napisali chlopaki ze z x14xe czy x16xe bedzie pasowal, rownie dobrze moze byc z tigry. najpierw rozwiaz sprawe poprawnego wskazania predkosci, do tego nie potrzebujesz nowego licznika
U daro licznik impulsy pobierał ze skrzyni. Problem w tym, że po przełożeniu impulsatora do skrzyni z calibry licznik w ogóle nic nie pokazywał.
Ile impulsów generuje ten właściwy impulsator?
Jeden lubi słuchać, drugi jak go słyszą , ot taka sobie różnica .....