podswietlenie rejestracji

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yuri1986
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

podswietlenie rejestracji

Post autor: yuri1986 »

witam,

tak jak w temacie, mam problem odnośnie podświetlenia rejestracji z tyłu samochodu.
otóż po wymianie żarówki niestety nadal nie działa. i teraz pytanko dokąd idzie instalacja elektryczna od tej żarówki? i czy można np. podłączyć się do świateł postojowych z tylnych lamp?
Zafira B Z19DTL :) 2005 r. Dpf Free
Kuba.EBE
Nowy

Re: podswietlenie rejestracji

Post autor: Kuba.EBE »

teoretycznie mozesz ale po co :) przewod od podswietlenia jak sie nie myle idzie w komorze gdzie masz lewe swiatlo tylnie, choc moge sie mylic. Zdejmij tylni zderzak i popatrz i poszukaj
Obrazek
Awatar użytkownika
RotkiV
Swój
Imię: Wiktor

Post autor: RotkiV »

skoro wyminiles zarowke i nadal nie swieci, to pierwsze co powinienes teraz zrobic to wziasc do reki :
miernik elektryczny lub kontrolke i sprawdzic czy na wtyczce wogole jest prad... i ewentulanie dalej szukac usterki.
teoretycznie mozesz sie tak podlaczyc pod pozycje z lampy.. z praktycznego punktu widzenia strasznie duzo kombinowania
Dariooo80
Świeżak

Post autor: Dariooo80 »

Miałem podobny problem ze oświetleniem tylnej tablicy rejestracyjnej ,okazało się ze na oprawce prądu nie było ale za to do oprawki prąd był, przerdzewiałe były "piny"-(bolce), jak zacząłem czyścic to się jeden złamał. musiałem kupować nowa oprawkę kompletna (oryginał) - 42zl !,drogo jak za taka pierdole,ale bylem zmuszony bo na następny dzień miałem przegląd,nie było czasu szukać używki czy zamiennika.
GSI C16XE
Awatar użytkownika
yuri1986
Świeżak

Post autor: yuri1986 »

dziś sobie obejrzałem to dokładnie i na przewodach mam napięcie a piny oraz oprawkę mam zardzewiałą :/ jutro bujne się na szrot i zobaczę co znajdę :)
Zafira B Z19DTL :) 2005 r. Dpf Free
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”