np tak....
[album]4123[/album]
kupilem corse z zajechanym motorem, zeby wlożyc w nia moj dobry. po rozbiorce tego zajechanego oczom mym ukazaly sie takie kwiatki. benzyna tego nie rozpuszcza, tylko skrobanie. palcem wciskalo sie jak dobrze wygnieciona wczesniej plastelina. auto trochę juz stalo wiec pewnie zdążył ten slam zaschnac.
co ciekawe silnikiem nie dlao sie obrocic nawet kluczem na wale. srube kola pasowego odkreciłem bez blokowania silnika. po zdjeciu glowicy wal obraca sie bez problemu, na tlokach nie widac sladu kontaktu z zaworami, kij wie o co chodzi. za to z otworow olejowych ww bloku wyplywa sobie jeszcze nie zaschniety szlamik...
ktos wozil tym psa(y), w dowodzie facet, ale czy moglby zapomniec zmienic olej?
jak dobiore sie do walu i bedzie cos ciekawego, wrzuce fotki.
Jak zajeździć silnik?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Jak zajeździć silnik?
Fajne
ja miałem tak przy moim x14sz. Jak zrzuciłem dekiel z góry to ukazał mi się ładny żelek jak z foremki
walka nawet widać nie było
Znienasz budę Marcin? Pochwal się
ładna jakaś? 
-
Julek-koło
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Jeżeli auto było z niemcowni jak w przypadku mojego woza to te ch&*%^ potrafią wlać do silnika olej roślinny... Bo tani... Tak było w przypadku mojego auta... A po fotce widze podobne efekty 
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
[album]4126[/album]Bear_ pisze: Znienasz budę Marcin? Pochwal sięładna jakaś?
ta jest i ma byc cywilem, wiec tamta bedzie mogla sluzyc tylko mnie i porzucic zycie dupowozu. biala z tuningiem wspolnego ma tyle ze w rejestracji ma FK
[album]4127[/album]
siostry razem, biala rok mlodsza
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
a coś więcej o białej?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
E to co... Smallblock idzie do białej ?? A budujesz nowy silnik ?? Czy jak... Bo zgłupiałem...
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
wiecej o białej. ciagle ma 1.0, 4 poduchy i wspomaganie. tyle z wypasow. do tej pory niebieska smigala tez czasem matula, teraz ma biala, wiec jak napisalem niebieska moze przestać byc autem na zakupy, codziennego wozenia tylka, itd.
silnika drugiego nie buduje, nie mialem takiego planu.
jak sie przesiadam z bialej do niebieskiej to jest mega dziwne uczucie, lekko macam gaz a ona jedzie lepiej niz tamta na maxa
silnika drugiego nie buduje, nie mialem takiego planu.
jak sie przesiadam z bialej do niebieskiej to jest mega dziwne uczucie, lekko macam gaz a ona jedzie lepiej niz tamta na maxa