Dławiący się silnik c14se - alternator

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Olo91
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Dławiący się silnik c14se - alternator

Post autor: Olo91 »

Witam
Mam oto taki problem po odpaleniu gdy dodaje się szybko gazu silnik się strasznie dławi tak samo jest podczas wyprzedania, gdy bylem u mechanika pokazało na komputerze przerwę w obwodzie przy czujnik od przepustnic i faktycznie był przerwany kabel ale zlutowałem go i tak jakby troszkę lepiej chodziła ale jednak dalej się dławi.
No i niekiedy zapali się kontrolka diagnostyczna ale nie zawsze..
Wie ktoś co może być przyczyną tego dławienia.? Będę serdecznie wdzięczny za pomoc.

Opel Corsa B 1993r
Silnik: C14SE
Marko
Nowy

Re: Dławiący się silnik.

Post autor: Marko »

No i niekiedy zapali się kontrolka diagnostyczna ale nie zawsze..
na początek proponuję zczytanie błędów z kompa bo na pewno "jakieś" nadal masz... (a jak to proponuję poszukać w dziale FAQ) :)
Olo91
Bez listowiec ;-)

Re: [CB]Dławiący się silnik.

Wyszedł błąd: 49 Napięcie akumulatora, wysokie napięcie

To raczej nie jest przyczyną dławienia się :-?

nie bądź takie niecierpliwy i nie podbijaj tematu po 2h od swojego poprzedniego postu, jeśli ktoś będzie wiedział to napisze, poza tym nie pisz post pod postem, używaj opcji edytój
/fotograf
Olo91
Bez listowiec ;-)

Re: [CB]Dławiący się silnik.

No więc przyczyną błędu wysokiego napięcia jest niestety uszkodzony alternator... :(

A co do dławienia to dalej nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Czy mógł się przegrzać czujnik na przepustnic?( nie miał on dobrego styku ponieważ był kabel przerwany)

-- 5 sie 2009, o 18:53 --

Sytuacja została opanowana :) Alternator wymieniłem na nowy i już nie pokazuje błędów a co do dławienia to również ustało a przyczyną był również alternator który podawał za dużo prądu i wszystko wariowało w aucie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”