Witam. nie znalazłem odp.na forum więc zakładam nowy temat.. a więc po dzisiejszym dniu niestety nie udało mi się tchnąć życia w el.szybki (oryginalne z innej corsy) chciałem je sprawdzić na krótko i nie wiedziałem pod jakie piny się podpiąć ;/ czy mógłby mi ktoś opisać ze zdjęcia rozmieszczenie biegunów.. [zdj.1] i czy wystarczy tylko +/- i silniczek powinien ruszyć ?? do kostki która trzeba podłączyć do mechanizmu są doprowadzone 4 przewody.. [czerwony, zielono-szary, niebiesko-czerwony, brązowy..]
następne pytanie mam odnośnie podłączenia przewodów, przeszukując internet znalazłem gdzieś,że wiązka mogła być poprowadzona,ale nie podłączona do kostki.. odkręciłem przedni dolny boczek przy siedzeniu pasażera i ukazało mi się to [zdj.2] i zastanawiam się czy po prostu któreś z tych pęczków kabli to nie jest wiązka.. a jeśli nie to czy mógłbym się jakoś pod to gdzieś podpiąć..
następne pytanie dotyczy dwóch kostek które mi zostają jak podłącze wszystko [zdj.3] od czego one są ??
proszę o pewne odpowiedzi i z góry dziękuje.
zdj.1
zdj.2
zdj.3
http://img189.imageshack.us/i/img0409u.jpg/
Elektryczne szyby
- szol
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: [CB] Elektryczne szyby
Witam popdłącze sie do pytania poprzednika mam ten sam problem mianowicie zakupiłem dziś elektryczne szyby z rozbitej corsy i p wymontowaniu chciałem sprawdzic na sucho przed pozbyciem autka w korbki do szyb czy to działa i za boga nie chce to sie ruszyć ,kuzyn mierzył miernikiem i nic.Może ktos wie jak podłączyc plus i minus lub ma jakis schemat.szyby są oryginalne nie uniwersalne.Może ktos zna zasade działania tego ustrojstwa prosze Pomożcie 
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: [CB] Elektryczne szyby
Odpowiedzi w poprzednim wątku. Nie wiem czy m&m zdązył zamieścić ale wysłałem mu ksiązkę i schematy do corsy i miał je zamieścić.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie