Oficjalnych kilka słów na temat ostatnich wydarzeń

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Oficjalnych kilka słów na temat ostatnich wydarzeń

Post autor: -=m&m=- »

Komentarz jest na gorąco gdyż dopiero co dotarłem do domu. Starałem sie jednak przeanalizować całą zaistniałą sytuację, która ze względu na wyedytowane przez klariego posty oraz brak informacji do jakiegokolwiek z moderatorów okazała sie być trudna.

1. Należy rozróżnić krytyke zastosowanych przedmiotów, rozwiązań od krytyki osób je stosujących.
2. Markos balansuje swoimi wypowiedziami na pograniczu regulaminu, jednak przegiął w momencie obrazenia wiekszej ilości osób za co dostaje ostrzeżenie.
3. Uprawnienia nadane markosowi służyły do przenoszenia postów z archiwum, za ich naduzycie otrzymuje kolejne ostrzeżenie oraz zabranie uprawnień.
4. Za pokasowanie postów utrudniających jasną ocenę sytuacji klari otrzymuje ostrzeżenie, jednoczesnie zostają zdjęte ostrzeżenia nadane klariemu przez markosa.
5. Przypominam jednocześnie o istnieniu funkcji pozwalającej na zgłaszanie postów, które Waszym zdaniem są niezgodne z regulaminem.

Forum corsasport.pl zostało założone abyśmy wspólnie mogli dzielić się swoją pasją motoryzacyjną. Klub to MY a nie jednostki więc nie dajmy sie zwariować bo w życiu spotkają nas trudniejsze chwile niż to, że komuś nie podoba sie nasze auto ;) Ja ze swojej strony zrobiłem Wszystko co mogłem aby przenieść zawartość merytoryczną poprzedniego forum, reszta należy do Was. Myśle, że tworzymy całkiem fajny klub co daje sie zauwazyć na zlotach i spotach więc proszę Was abyście jeszcze raz przemyśleli swoje decyzje o odejściu z klubu.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Re: Oficjalnych kilka słów na temat ostatnich wydarzeń

Post autor: Porszak »

Mike (M&M) był oficjalny, myślę, że ja mogę być mniej.
Na początku podpisuje się pod wypowiedzią Majka oburącz. A dalej…

Moim zdaniem odwalacie niezłą dziecinadę (to przemyślane określenie, jeśli stracę czyjąś sympatie to się z tym pogodzę). Pisze o wszystkich, którzy w jakiś sposób w kłótnię markosa i klariego się uwikłali.
Markos na pewno, przegiał bo swoja wypowiedzią mógł ( i jak widać obraził) ludzi zamieszkujących jeden z regionów PL.
Za to Klari zachowuje się również nieodpowiedzialnie(jak Markos), plącząc innych w konflikt, oferując się podjęcia organizacji zlotu, w międzyczasie występując z klubu, a na końcu usuwając swoje posty.
Poza adminem, który chyba z wyjazdu na wakacje nie musi się publicznie na forum tłumaczyć, jestem jeszcze ja i inni modowie. Czy któryś z nas został powiadomiony na gg lub PW o tym co się dzieje? Tak wiem to jest pytanie retoryczne…. O ile gg może czasem zawodzić, o tyle PW lub e-mail już nie.

Wina, moim zdaniem leży po środku.

Nie po to CTM się skończył i zaczal się CORSASPORT żebyście mogli się kłócić i rozwalać klub od nowa.
Łączy nas pasja, a nie wspólne zdanie(no może poza tym za podobają nam się corsy, chyba nie??:p), zdanie każdy ma i powinien mieć odmienne. Jeden wyraża je w sposób subtelny, inny w sposób dość powierzchowny i mniej uprzejmy, ale czy to znaczy ze jeden i drugi wypowiadać się nie powinien??
Odpowiedzcie sobie sami i przede wszystkim ochłońcie, proszę Was i rozróżniajcie, wyrażanie opinii o rzeczach i osobach.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Ja to zglaszalem juz wczesniej do Mike-a a w trakcie calej jazdy do Stanq-a i do Endo !!! zapomnialem ,ze Ty Porszak tez jestes modem... :zakrecony:
Ja nadal nie widze zadnego pozytywnego udzialu Markosa w tym forum jak wiekszosc osob ,ktore sie wypowiedzialy.
Na pewno nie chodzilo im o mnie tylko o caloksztalt!
Samym obrazeniem mnie/nas przeszedl sam siebie i ja nie widze miejsca dla niego w tym forum.
Sa osoby ,ktore maja inne auto i potrafia normalnie funkcjowowac a nie jechac i ublizac/obrazac na "pograniczu" regulaminu jak to ladnie Mike sobie wyjasniles! Dobrze wszyscy widzimy o co chodzi a Ty boisz sie zadzialac by nie stracic jego sympatii...
Ja napisalem co mi nie pasuje i tyle. Wcale nie traktuje tego jako dziecinade bo udzielam sie na forum,pomagam kazdemu ,kto prosi o pomoc i jazdy i obrazania z jego strony tolerowac nie bede bo nie jest on kims dla mnie ,kto moze tak robic.To ,ze obraza mnie, moj samochod to jedna sprawa ,a to ,ze obraza tez innych to druga i ja nie boje sie tego oficjalnie napisac .W tym klubie sa rowni i rowniejsi.
Wczesniej pisalem Mikowi ,ze z tym kolesiem (wklejajac mu chyba z 5 przykladow naruszenia regulaminu) jest cos nie teges to nie raczyl odpisac... a Markos nie dostal kreski... sytuacja totalnie pokrecoan... Upomnial natomiast ADM za to ,ze napisal jeden post i postawil sie w mojej obronie i ma zakonczyc sie OT po czym markos znow odpisal nie na temat... jako moderator widocznie moze wszystko.
Swoje posty wyedytowalem pod wplywem impulsu odejscia z klubu . Moze najchalem na niego ,ale olewam jakies "balansowanie"-choc kazdy potrafi wydedukowac o co mu naprawede chodzi , wiec napisalem co o nim mysle ,mam dosyc jego daremnych wypocin i juz.
Ja wyjasnilem jasno swoja sprawe ,jesli nie zostanie usuniety badz sam nie odejdzie to ja odchodze.
Jak ma byc tak jak jest to ja leje na to wszytsko ,mozecie miec to w dupie ,ale cos jest nie halo... i to tylko dla tego ,ze sie lubimy i tego nie zrobie...
Chce jasnej odpowiedzi! TAK / NIE

Ps: Znajac zycie bedzie tak ,ze to ja stane sie sprawca calej jazdy ,a on bedzie bogu ducha winny... jak zwykle...
:lol: :lol: Pewnie dostane kreske bo mu pojechalem ale ktos musi...
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau

Post autor: !markos »

klarik, wez juz sie opanuj, bo to juz nawet nie jest smieszne. to zalosne co uprawiasz i czego sobie nawciskales do lba.

ja ci powiem klarik co jest nie halo. twoje bezustanne podjazdy osobiste, ktorymi odszczekujesz sie w sytuacjach, w ktorych powinienes najnormalniej w swiecie sie przymknac, skoro nie umiesz sie do czegos normalnie odniesc, lub tego zignorowac. to przywilej ludzi inteligentnych. basista dotrzymuje ci kroku razem z dozgonnie oddanym mu matexem. cholera no.. wszyscy ze slaska...
Obrazek
Awatar użytkownika
LETIS
Nowy
Kontakt:

Post autor: LETIS »

mysle ze pan sensei swoja inteligencja znow przewyzsza wszystkich. po raz kolejny swoja wypowiedzia dolewasz oliwy do ognia. ja podtrzymuje swoja decyzje. dla mnie warny dla markosa nie daja zadnego efektu. moze kiedys za czasow CTM-u kiedy jeszcze klub byl "mniejszy" i !markos mial jeszcze corse cos sensownego napisal, teraz gdy ma "lepszy" wedlug niego samochod zaczol sie grubo wywyzszac i krytykowac innych.
C14SE :)
Awatar użytkownika
MrSpike
Nowy

Post autor: MrSpike »

@Mike: poprosze o jasna (TAK/NIE) odpowiedz na pytanie:
czy markosowi zostanie dozywotnio odebrany przywilej pisania na tym forum?
corsarz c20xe - DO SPRZEDANIA
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

Porszak pisze:Poza adminem, który chyba z wyjazdu na wakacje nie musi się publicznie na forum tłumaczyć, jestem jeszcze ja i inni modowie. Czy któryś z nas został powiadomiony na gg lub PW o tym co się dzieje? Tak wiem to jest pytanie retoryczne…. O ile gg może czasem zawodzić, o tyle PW lub e-mail już nie.
Ja dostałem jedno pw od Czestera i spełniłem jego prośbę...

Moje zdanie:

Markos nie swoją obecnością nie wnosi nic poza zamieszaniem, nie daje żadnych porad, wyraża jedynie krytykę (dla zasady? ) Ja tam nie jestem za cukierkowym słodzeniem na forum. Zresztą swego czasu miałem opinie na równi z Markosem, na dziś dzień uważam jednak że przeginasz Markos..

Ja dałybm bana (zresztą samo używanie uprawnień moderatora do celów własnej walki z innym użytkownikiem jest trochę nie fair) bo inne rozwiązania będą tylko chwilowe (co pokazuje przeszłość) droga jest zawsze taka sama, zrobisz zamieszania (@Markos) poźniej obrazisz kogoś..koniec końców sam się obrażasz na forum i cały świat (piszesz pożegnanie, wywalasz podpis, avatar) i po takich wielkich zapowiedziach mija m-c może dwa.. i historia powtarza się od nowa... takie moje zdanie.

Co do modowania na forum jak pisałem Ja na chwilę obecną nie mam czasu być on-line 24h dlatego moje moderowanie pozostawiam pod ocenę Majka (muszę z Tobą pogadać w wolnej chwili :oko: )..nie chce być moderatorem jak Ci których obaliliśmy w ctm'ie...

@Klari
przesadzasz trochę, bo czego by Markos nie pisał to nie trzeba brać tego tak do siebie.. sam sie podkładasz Markosowi i nakręcacie wzajemnie to błędne koło..

Tyle z mojej strony
Było c14se
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

I tutaj wlasnie wychodzi twoja inteligencja kolego, ja mam czyste sumienie i nigdy,przenigdy nie zaczalem podjazdow do Ciebie - po prostu : prowokujesz : dostajesz odpowiedz.
Byc moze my na Śląsku nie owijamy w bawelne... prosto na temat...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

bycmoze jestes poprostu.. hmm.. nieskomplikowany? tez istnieje taka mozliwosc. nie brales tego nigdy pod uwage?

staneq - naduzylem (naduzylem poniewaz nie zostaly mi one przyznane w celach porzadkowych) uprawnien nie w celu zalatwienia prywaty, tylko w celu ostrzezenia uzytkownika za osobiste podjazdy. czy podjechal mnie, czy kogokolwiek innego - zrobilbym to samo. o tym juz z majkiem rozmawialem i jak widac uprawnienia zostaly mi cofniete, tak jak i zniknely ostrzezenia, ktore wlepilem klarikowi. zadowolony?

staneq - tez jestes slepy i nie widzisz roznicy pomiedzy szydzeniem z RZECZY, a obrazaniem KOGOS? no to tez pora wybrac sie do okulisty. jeden jedyny raz kiedy obrazone zostaly osoby - to tekst na temat slazakow. nigdy wiecej nikogo nie obrazilem. jezeli nie dostrzegasz roznicy miedzy szydera, a jechaniem komus - to juz nie jest moj problem.

moderatorow jest kilku, kazdy ma mozliwosci zbanowania mnie. zachowujecie sie jak jakies dziewczynki. jesli ktos jako moderator uzna, ze nalezy mnie zbanowac, to prosze, niech kliknie pare razy myszka, niepotrzebny mu do tego zaden admin. ale.. olaboga.. czyzby tylko jeden moderator uznal, ze trzeba sie mnie pozbyc, a reszta nie widziala zadnego uzasadnienia, zeby to zrobic? no to macie problemik.

a tak juz zupelnie na marginesie.. kto tu moderuje? staneq i endo tak? obydwaj macie wystarczajace uprawnienia do zapobiegania takim sytuacjom, karania uzytkownikow ostrzezeniami, kasowania postow, ostrzegania w ich tresci o naduzyciu, banowania itd. zaden nie zrobil niczego, pozamykaliscie tylko watki i koniec. czekamy na mike'a. po co macie moderatora? bo poniewaz, czy moze w konkretnym celu? i czy "poczekajmy na mike'a" to jest czynne moderowanie? to bezradnosc i brak umiejetnosci podjecia konkretnej decyzji. staneq wypisujac w tym watku to co wypisujesz pierdzielisz takie glupoty, ze nie da sie tego czytac. jeszcze zebys nie mial moderatora, to rozumiem - wylewasz swoje zale i prosisz kogos kto ma uprawnienia o jakies dzialanie. ale ty masz uprawnienia i mozesz z nich korzystac. nic nie zrobiles, a do tego zglaszasz pretensje, ze nikt nic w tej sprawie nie zrobil. hello? :lol:
Obrazek
A-rek
Nowy
Kontakt:

Post autor: A-rek »

ja napisze krotko:
wiekszosc z nas jest zalogowana takze na OCFC i tam mozecie zobacyc jak bylo za czasow gdy Markos sie tam wypowiadal, a jak jest tam teraz gdy go nie ma. atmosfera na OCFC jest duzo lepsza, widac duzo nowych osob ktorzy zostaja na dluzej (bo nie sa na dzien dobry "mile" przywitani) i mozna bez obaw zadac proste i blache pytania i uzyskac na nie odpowiedz. kiedys konczylo sie to tylko roznego rodzaju zwadami.
a jaka atmosfera bedzie panowac tutaj :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

siemka,

nie nadazam za tym co sie dzieje do konca... ale i tak sie wypowiem, bo uwazam ze szkoda tego wysilku ktory kilka osob wnosi w to, zeby jeszcze reanimowac zycie tego forum...

na poczatek:
- nie zauwazylem, zeby brak markosa na forum przyczynial sie jakos do ozywienia jego zycia
- nie moge tez sie zgodzic ze jedna osoba rozwala forum - w koncu mozna sobie wlaczyc ignore'a i po prostu olewac te posty...

ale widze co sie dzieje i takich kilka luznych mysli:
- markos jaki jest kazdy wie... jest mega bezposredni (moze za bardzo), dosc krytycznie podchodzi do wielu tematow, ale kazdy ma prawo krytykowac - wiecie przeciez, ze poklepywanie po ramieniu niezaleznie od tego co ktos zrobil jest bez sensu... czasem brak mu dystansu i moze za bardzo wkreca sie...
- do tej pory nie widzialem, zeby markos jechal po kims - jechal auto, jechal pomysl, ale nie czlowieka... w watku o kolorze na auto kamilooo zaczeliscie na siebie jechac ze wzajemnoscia, ale do tej pory nie bylo takich sytuacji przeciez...
- klari sporo pisze, jest bardzo pomocny, widac ze zalezy mu rowniez aby jeszcze to towarzystwo, to forum rozkrecac ale wydaje mi sie, ze stracil dystans do markosa i do tego co ziomek pisze... znam to skadinad bo mam taka sytuacje w robocie, ze cokolwiek do mnie pisze jeden zawodnik to i tak traktuje to jako zaczepke...
- nie wiem dlaczego tylu ludzi nagle wkrecilo sie i zawiazalo krucjate przeciwko markosowi... szczerze powiedziawszy to gdyby faktycznie wywalic markosa to co stanie sie dalej? bedziemy sie tu kisic w atmosferze, ze lepsi wygryzli czarna owce i jest fajnie... kazdy ma super fure i jest cool? nie bardzo widze co da wywalenie markosa i nie rozumiem ultimatum, albo my albo on... jesli to forum ma zgnic to zgnije z markosem i bez markosa... i tak prawie nic sie tu nie dzieje... a to forum to mialy byc w zalozeniu najfajniejsze corsy w polsce....
- mysle, ze generalnie chodzi nie o tresc tylko o styl markosa, ktory bywa szorstki... ale czy to naprawde jest taka przeszkoda... uslyszalem i ja sporo razy ze wydech ktory planuje jest malym chujkiem, ze taki wydech maja 200 konne auta, ze moje kierunkowskazy sa okrutne, a na kolektorze oszczedzam... mnie jest latwiej sie do tego zdystansowac i podjesc do tej krytyki konstruktywnie, bo znam markosa i nie wkrecam sie w styl tylko tresc... a wiem tez, ze chlopak nie ma monopolu na pomysly i mysle, ze kilka razy zrozumial dlaczego robie tak a nie inaczej... do tego wszystkiego lubie tez klariego, mysle ze jego projekt jest zdecydowanie jednym z tych ktore zasluguja na nazwe corsasport i bez sensu, zeby mial stad zniknac...

podsumowujac:
- nie uwazam ze markos byl fair, ale i klariemu puscily nerwy... obaj odszczekiwaliscie sobie jak nalezy...
- zauwazcie od czego zaczela sie ta klotnia: markos stwierdzil, ze nie rozumie tego ze sporo ludzi robi auta na niemiecko i chcialby widziec wiecej aut zrobionych bardziej "uzytkowo" i potem zaczela sie jazda...
- nie uwazam tez ze markos chcial obrazic slazakow, mysle ze niepotrzebnie wzieliscie to do siebie ale tez jest to wasze prawo... tak sie zlozylo, ze sporo ludzi akurat ze slaska wzielo udzial w tej przepychance i ja to odebralem na zasadzie, ze naszym forumowym slazakom cos sie rzucilo chwilowo na glowe/oczy ze nie widza od czego sie zaczela ta dyskusja i ze jest ona bez sensu... znow moze gdyby styl byl bardziej dyplomatyczny pewnie nie zrobiloby sie tak goraco, ale taki styl... i slask i markos nie owijal w bawelne...

kazdemu zalecilbym tutaj troche oddechu, bo tak naprawde sa to tylko autka, jakies mody i nie widze powodu zeby psuc sobie zycie z tego powodu... cos co nas laczy nie powinno nas dzielic... niepotrzebnie denerwujecie sie na siebie panowie i to wszyscy bez wyjatku... troche luzu... everybody... markos tez.
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

nie mam uprawnienia do tego żeby dać Ci bana.. EOT
Było c14se
Awatar użytkownika
MrSpike
Nowy

Post autor: MrSpike »

Staneq pisze:nie mam uprawnienia do tego żeby dać Ci bana.. EOT
a szkoda...

@wow: ostatnia sytuacja miedzy kalrim a markosem tylko przepelnila dzban i ucho sie urwalo...

@mike: skoro nie chcesz podjac decyzji samemu / w gronie modow to zrob ankiete.
corsarz c20xe - DO SPRZEDANIA
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

czy wy naprawde nie widzicie jak klarik obszczekal mnie i sie wpienil po czyms, co nie bylo nawet skierowane do nikogo i niczego konkretnego? nie no to smieszne juz zaczyna byc :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Wpienilem sie bo mam juz dosc wypisywanych przez ciebie bzdur... dlatego Ci pojechalem! A to ,ze pojechalem Ci mocniej to tylko dlatego ,ze sam mnie podpusciles !Nie reagowalem na wysmiewanie sie ,ze supersport jest beeee ale nie mam zamiaru siedziec cicho jak ty sobie panoszysz i chcialbys podporzadkowac wszystkich sobie - Mam zajebista Honde ,ktora jest najlepszym handling-carem na swiecie z najlepszym mozliwym silnikiem na swiecie ,mam zajebiste najlepsze zabawki a wy macie gowno !W kazdym watku piszesz to samo... czy besztasz moj samochod (a w tym wypadku to besztasz mnie bo ja ten samochod stworzylem i kupilem takie zabawki a nie inne) czy besztasz kogo innego... ja mam tego dosc.
Na tym wychwalasz swoj samochod i Wow-a ,wymysliles sobie jakies klasy i poza wymnienonymi nic nie widzisz i sa shitem i po nich jedziesz.
Nie wiem naprawde co masz do Supesporta i do wielu wielu gratow jakie tu sie prezentuje w normalnej cenie ,ale ja uwazam ,ze kazdy robi to na co go stac i to sie powinno chwalic a nie jebac... proste.
Ja z kazdej czesci lub zmiany sie mega ciesze ,chce to Wam pokazac i juz.
Mam zawias supersporta i jestem z niego mega zadowolony ,pracuje juz kilka lat i nic mu nie dolega ,Ty na nim nie jezdziles to czego sie tak czepiles!? Pewnie gdyby kosztowal 8k to bylby to najlepszy zawias pod sloncem tymczasem kosztuje 1,5k i wedlug mnie jest to zajebisty zawias dla kogos kto chce gwinta w dobrej cenie/jakosci!!!
Wedlug mnie nalezy kazdego pochwalic za wklad pracy w swoj samochod bez wzgledu na to jakie czesci i za ile kupil.
Bardzo dobrze wiem jak trudno jest spelniac swoje marzenia zarabiajac 1000zł miesiecznie minus normalne wydatki...
wiadomo ,da sie ,mnie sie udalo ,bo ostro zapierdalalem po godzinach w garazu ,czesto zarywajac noce,weekendy swoj czas robiac dla kogos swap czy co innego wlasnie po to zeby cos miec i wiem jak ciezko wydac kazdy ciezko zarobiony-zaoszczedzony grosz. Dlatego twoje bezczelne szydery bardzo na mnie dzialaja...
Niestety wiekszosc osob tutaj nie zostala obdarowana w bogatych rodzicow ,ktorzy pomagaja swoim dzieciom i maja hajs na drogie zabawki. Tak jak napisalem wyzej - kazdy robi na co go stac...
Moze wlasnie tego nie rozumiesz...
Sam jak wlozyles ten do niczego nie pasujacy hak to nikt nie pojechal Cie jak psa i wysmiewal tylko kazdy grzecznie napisal ,ze to nie zbyt pasuje..
Sam jak wspominasz caly czas szydzisz z innych , dlaczego!? moze nam wyjasnisz!?
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

niestety klari, ale niewiele ma moj temat wiesz, tak wiec twoje (juz ktores z rzedu) sranie na temat bogatych rodzicow co daja hajs na drogie zabawki jest nie na miejscu, totalnie niepotrzebne i jak zwykle niczego nie wnosi. nikt chyba nie upowaznil cie do pisania czegokolwiek na ten temat. a przynajmniej ja nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek to robil. brakuje jeszcze tradycyjnego podjazdu "nic nie zrobiles przy swoim samochodzie, a nas ciezko pracujacych przy swoich furach masz za leszczy". chociaz nie.. w tym najlepszy jest matex. w sumie doskonale sie uzupelniacie. ty mi jedziesz od prostakow i synkow, ktorzy umra bez tatusia, matex od 2 lewych rak, a basista dokleja, ze zadna laska nigdy mnie nie bedzie chciala. no normalnie zestaw wybuchowy. i cholera jasna.. znowu wszyscy, o ktorych pisze sa ze slaska. dlaczego tylko jeden jedyny wow skumal o co mi chodzilo z tymi slazakami? czy jak sie nie napisze duzymi literami ABC, to juz nie da sie czegos zrozumiec mimo, ze jest tak oczywiste, ze az boli?

czy zauwazyles kiedys, zebym wsciekl sie i po kims pojechal kiedy ktos napisal, ze cos jest be? nie? no to dobrze widziales.
ty to robisz caly czas. wsciekasz sie jak komus cos nie lezy. takich jak ty jest duuuzo wiecej, nie tylko na tym forum.

aha - to, ze ktos costam pisal o tow hooku niczego nie zmienia. nikt wam nie bronil wbic gwozdzia mocniej niz "ale nieladne". z reszta.. i tak bym to zignorowal, bo to, ze ktos negatywnie (lub tez hardcore-bardzo-mocno-hiper-mega-negatywnie) oceni cos, co mam, kompletnie mnie wali i nigdy nie zabierze mi przyjemnosci i zajawki na kupowanie takich dupereli. tym sie roznimy.

z mojej strony end of story. styknie mi juz wyjasniania i rzucania grochem o sciane.

ps.
wystepowanie z klubu - dziecinada.
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

jeśli nie potrafimy zapanować nad swoimi emocjami, to profilaktycznie każdy może ustawić sobie w "Panel Zarządzania Kontem" klikając "Twoje konto". wybieramy zakładkę "Przyjaciele i wrogowie" następnie "wrogowie", wyszukujemy użytkownika i dodajemy. od tej pory "Wrogowie to użytkownicy domyślne ignorowani. Posty tych użytkowników nie będą wyświetlane, pojawią się tylko informacje, że posty te zostały napisane. Prywatne wiadomości od wrogów są dozwolone. Zauważ, że nie możesz ignorować moderatorów i administratorów."

będzie koniec wzajemnego nakręcania się, a dana osoba jeśli będzie wiedzieć, że jest ignorowana w końcu odpuści sobie bo kto będzie czytał jej wypowiedzi...
Przysłowia mądrością narodów. jest takie jedno: "Zgoda buduje, niezgoda rujnuje" ... jak dla mnie główni uczestnicy powinni dostać urlop od pisania na tydzień. po tym okresie ten który będzie dalej mącił, na 2 tygodnie, potem znowu 2X tyle co poprzednio. dawka lekarstwa w końcu będzie skuteczna

ps. sposób wypowiedzi Markosa też mi nie odpowiada i wiem też, że nie zmieni się. Po prostu taki już jest, a że wg mnie źle to świadczy o Nim, to już inna sprawa. Każdy z nas wystawia sobie własne świadectwo a inni "jak nas widzą tak piszą".
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
czester 1
Weteran
Kontakt:

Post autor: czester 1 »

Staneq pisze: Ja dostałem jedno pw od Czestera i spełniłem jego prośbę...
i chwala Ci za to

@markos o co Ci chodzilo w tym tekscie??
wow pisze: - nie uwazam tez ze markos chcial obrazic slazakow, mysle ze niepotrzebnie wzieliscie to do siebie ale tez jest to wasze prawo... tak sie zlozylo, ze sporo ludzi akurat ze slaska wzielo udzial w tej przepychance i ja to odebralem na zasadzie, ze naszym forumowym slazakom cos sie rzucilo chwilowo na glowe/oczy ze nie widza od czego sie zaczela ta dyskusja i ze jest ona bez sensu... znow moze gdyby styl byl bardziej dyplomatyczny pewnie nie zrobiloby sie tak goraco, ale taki styl... i slask i markos nie owijal w bawelne...
no to widocznie nam wszystkim ze slaska cos padlo na oczy/glowe tylko Tobie i Markosowi nie, jakos wszyscy zauwazyli i napisali ze przegiol/obrazil itd, a Wy nie, no to ja juz nie wiem co mamy z tymi oczami :grin: ...sory doczytalem ze do markosa doszlo ze obrazil :oko:

ja zawsze omijalem jakies jazdy kiedy mnie to niedotyczylo, za do momentu tego tekstu, juz pisalem tez wielokrotnie ze markos (oraz kazdy) ma prawo do wypowiedzi negatywnej i krytycznej, i odbywalo sie to tego tekstu wmiare powaznie i na granicy faulu, ale w tym tekscie przegiol...
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

masz z oczami to, ze dokonales nadinterpretacji, a sam doskonale wiesz, ze nie dotyczylo to ciebie. tak samo jak paru innych, tez doskonale wiecie o kogo konkretnie chodzilo, a dopisywanie do tego dalszej teorii sluzy tylko i wylacznie podkresleniu jaki to jestem niedobry i niekulturalny.

again - jak sie nie napisze na wprost, najlepiej cepem, to polowa nie kuma. szkoda.
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

nie bede sie powtarzal, wiec cos dopisze.

zastanowcie sie nad Waszym postepowaniem. pisze do tych, ktorzy stawiaja ultimatum i do gl bohaterow. taka gra nie ma sensu. wszystko zaczelo sie w watku kamiloo. dziwne ze on sie urazony nie poczul i zadnego ultimatum nie stawia. w koncu jego corsa tez idzie ku niemcom.

Licze na Wasze opamietanie sie. klub ma byc klubem i ma byc coraz wiekszy, nie na opak.

Adas dal Wam wspaniala wskazowke, bardzo prosta w realizacji, pomozcie sobie, nam i klubowi!

Ja watku nie zamykam, licze na to ze wiecej przepychanek tu juz nie bedzie, a watek sam spadnie (odklejam go). zamknijcie ta sprawe. Niech opamieta sie Jeden i Drugi.

Markos zacznij pisac troche bardziej miekko, a Klari puszczaj wiecej mimo uszu :oko:

Pokój
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

Ja sprawe postawilem jasno i bede uparty w tym kierunku do konca. Czekam na odpowiedz.
Jesli nie to ja dziekuje uprzejmie.
Nie mam zamiaru kogos ignorowac bo to bezesens totalny.To samo z jakims tygodniowym urlopem - sie odzywaja niepytani...
Jesli on nie leci to ja odchodze - nawet nie musicie sie trudzic napisaniem mi tego wprost bo jak widze od ponad tygodnia temat jest uciszany polsrodkami... wiec prosze o skasowanie mojego konta i watku w naszych projektach nawet bez powiadomienia jesli komus brak na to odwagi...
Na szczescie sa inne NORMALNE kluby, w ktorych ludzie potrafia trzezwo dostrzec zachowanie takie jak markosa i zadzialac jak trzeba a nie za przeproszeniem pierdolic sie w uciszanie sprawy ,bo on jest na pograniczu regulaminu- nie zdarzylo mu sie to pierwszy czy drugi raz , przy trzecim mnie juz nie bedzie bo nie mam zamiaru czestniczyc w zgromadzeniu wzajemnej adoracji... Nie usune go ,bo pol warszawy przestanie mnie lubic ,bo to ich kumpel a ja chce byc ich funflem... :lol:
O to sie tutaj rozchodzi.
Ignorowalem go wiele razy ,teraz nie odpuszcze i odchodze jesli sprawa nie bedzie postawiona jasno przez jednego czlowieka - Mike choc nie wiem dlaczego gdyz odkad zalatwil serwer traktowany jest jako jakis przewodniczacy calego klubu i tylko on podejmuje wazne decyzje w klubie zamiast nas...
Awatar użytkownika
Marcin99
Nowy
Kontakt:

Post autor: Marcin99 »

Ja zawsze powtarzam swoim uczniom - jesteście w jednej klasie, nie musicie się lubić czy przyjaźnić ale macie się tolerować. Wy panowie macie ten komfort, że wcale tutaj nie jesteście na siłę. Stawianie sprawy na ostrzu noża jest trochę dziecinne wg. mnie (coś w stylu biorę zabawki i idę do domu) ponieważ członkostwo w klubie jest dobrowolne (ja nie pamiętam bym podpisywał jakieś zobowiązania), jeśli nie mam ochoty nie zaglądam tutaj - moja wola.
Moim zdaniem to forum bez !markosa nie będzie takie samo. Trzeba zachować rozsądek i obiektywizm. Jeśli trzeba ustąpić i powiedzieć przepraszam, i dać z tym spokój. Szukanie w każdej wypowiedzi !markosa ataku na konkretną osobę jest dużą przesadą. Jakoś nie kojarzę posta, w którym by twierdził że jest alfą omegą a wszyscy inni się nie znają - zawsze wiadomo, że to jest jego zdanie i za to go cenię.
Apeluję do wszystkich - trochę pokory i dystansu.
Pozdrawiam wszystkich oplo i corso -maniaków.
Awatar użytkownika
zgubek
Weteran
Kontakt:

Post autor: zgubek »

zbanowac w pizdu wszystkich :-D
zeby nie bylo Klariego, zeby nie bylo Markosa, zeby nie bylo niczego... :D :lol:
sprowadzony, serwisowany w ASO, BEZWYPADKOWY, zarejestrowany w Polsce, garażowany(temperatura w garażu 22 °C), przyjechał na kołach, użytkowany przez kobietę - prawnika jako piąte auto w rodzinie, nic nie puka nic nie stuka.Możliwość wysłania VIN na maila
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

to jest chore.... co to wogle za krucjata? banowanie markosa.... moze lepiej go wtracic do lochu i tam go biczowac za kazdy post na forum :lol: Moje zdanie jest takie ze jesli jest sie wyczulonym na zaczepki to poprostu je ignorowac, ewentualnie zalatwiac sprawe na pw bo nie kazdych interesuje"wasze wycieczki osobiste"...
Rozwiazanie jest jedne kompromis.... Markos troche przytemperuje ozor a Klari i reszta troche nabierze dystansu do swoiej osoby.. jesli nie ma sie dystansu do siebie to bardzo latwo jest nadimpretowac wypowiedz osoby na ktora jest sie wyczulonym
Rozwiazanie nr 2 ban dla Markosa i Slazakow :lol: :lol:

Sorry ale smiac mi sie chce jak to wszystko czytam, ludziska wy nie macie co robic z wolnym czasem tylko uzerac sie nawzajem?

Co wejde na forum to tylko markos taki markos sraki zygac sie chce juz :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

arts pisze:
Co wejde na forum to tylko markos taki markos sraki zygac sie chce juz :lol:
Ja też takie wrażenie odnoszę.
markos ma cięty język i nie każdemu to odpowiada również i mi. Jeżeli osoba ta u większości użytkowników
forum nie budzi zaufania nie powinna być w żadnym razie moderatorem etc.
Podziwiam tego człowieka, że za każdym razem kiedy pokaże focha ( zniknie jego avatar etc.)
wraca i wkurza ze zdwojoną siłą osoby, z którymi
do tej pory podejmował "techniczne" tematy.
Ban chyba nie pomoże bo po co każdy wie jaki jest i może wrócić pod innym nikiem
i również irytująco naśladować
" inteligentnego " forumowicza.
STOP Pijanym kierowcom
kozzi
Weteran

Post autor: kozzi »

LOL jaki fajny temat, ide po chipsy i cole i czytam dalej :)19
zgubek pisze:zbanowac w pizdu wszystkich :-D
zeby nie bylo Klariego, zeby nie bylo Markosa, zeby nie bylo niczego... :D :lol:
nagły atak KONONA :)20

ps: mnie jak !Markos wkurzał to sprzedałem Corse i mam spokoj :-D

pozdr.
MARCIN

edit:
i tak HONDA jest the best :)19 :lol:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, o 23:44 przez kozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

zaczynam miec wrazenie ze to bylo ukartowane. skoro nawet takie "wapniaki" :oko: jak arts i zgubek sie odnalezli :lol:

ruch na forum jak malo kiedy, nie przeciazajcie serwerow i dajcie mi sie wyspac :lol:

Obrazek

to tak apropo, na zluzowanie
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

i jeden i drugi kozak - "to zbanuj mnie, to zbanuj". Ile Wy macie lat? 5? Nikt Was tu nie trzyma na sile to raz.
Druga sprawa, ze pierdzielicie o moderatorach, ze nie maja odwagi, a zachowujecie sie tak samo. Co to za durne ultuimatum, albo ja albo on?
Tak naprawde sami nie macie jaj, bo albo odchodze bo mi cos nie pasuje, albo patrze na to, co jest najwazniejsze i dostrzegam jakies priorytety.

i jeden i drugi tak samo w tym momencie rozwala atmosfere na forum. nakrecacie sie jak dzieci, ktore wychodza z piaskownicy.

ja pytam po co? po co jezdzicie po sobie na forum? nie macie gg czy pw? macie, tylko ze juz nikt nei poczyta, jak to jeden postawil sie drugiemu.

Pomijajac juz zachownie markosa, ktore mi tez sie nie podobalo i uwazam ze przegial. ale klari zachowujesz sie tak samo i nie raz piszesz tak, zeby sprowokowac. Najdziwniejsze jest dla mnie to, ze teraz polowa osob przez jednego markosa zapomina po co tu jest. no po co? dla markosa? przez markosa? ludzie opanujcie sie. Jak Wam sie markos nie podoba, to go zignorujcie i zastanowcie sie czy laczy Was Corsa czy niechec do markosa.
Dla mnie w ogole to smieszne jest - unosic sie honorem przez markosa. Taki jest? ja go nei musze lubic, kochac etc. moze ma kompleksy, moze ma cos z glowa - szczerze, to gowno mnie to obchodzi i to, ze pisze jakies bzdury czasem nie zabiera mi ochty na czytanie postow INNYCH uzytkownikow. Dlaczego? bo klub to LUDZIE a nie 1 osoba. Zrozumcie to wreszcie i przypomnijcie sobie wielki entuzjazm nowej idei jaka bylo corsasport.pl.

Czy po to Mike i inni (niektorzy rowniez z Was) siedzieli po nocach i starali sie cos zbudowac, zeby przez jedna osobe strzelic focha? Opanujcie sie - jestescie doroslymi ludzmi. rece opadaja...

Klari, co Ty gadasz? Ze obrazil twoj samochod? no prosze cie... znaczy ze co? samochod sie obrazi i Ci nie odpali? :lol: dla mnie moze napisac, ze moja corsa to kupa na kolach i co z tego? wali mnie to! a wiesz dlaczego? bo dla mnie jego zdanie nie ma znaczenia. A widac, ze Ty sie bardzo liczysz z jego. Uwazasz, ze sa lepsze kluby? droga wolna! i nie dlatego, ze Cie nie lubie, ze nie podoba mi sie twoja corsa czy nie lubie slazakow. Tylko poza maska swojej Corsy i markosem nie widzisz chyba nic. Obrazasz Mike'a ze widzi rownych i rowniejszych, a czlowiek sie napracowal jak nikt inny, zeby zmienic atmosfere z takiej jak bylo kiedys. Przypominam, ze poza markosem, ktory jest jednostka sa jeszcze inni, nie?
Podejmujesz sie organizacji zlotu i co? bo ci markos pojechal to nara. to nara - poradzimy sobie. Szkoda, ze masz takie podejscie.

Obydwaj zachowujecie sie jak dzieci! Zastanówcie sie nad swoim zachowaniem i niech kazdy zacznie od siebie!

EOT
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

D12 pisze:Ban chyba nie pomoże bo po co każdy wie jaki jest i może wrócić pod innym nikiem i również irytująco naśladować " inteligentnego " forumowicza.
naprawde masz mnie za takiego kretyna? ROTFLMAO!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Obrazek
kozzi
Weteran

Post autor: kozzi »

!markos pisze:
D12 pisze:Ban chyba nie pomoże bo po co każdy wie jaki jest i może wrócić pod innym nikiem i również irytująco naśladować " inteligentnego " forumowicza.
naprawde masz mnie za takiego kretyna? ROTFLMAO!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
jak to mówią: "jak Cie widzą, tak Cie piszą" :oko:
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Zablokowany

Wróć do „Luźne rozmowy”