Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
to nie są 100 % GSI
powinny mniej więcej wyglądać TAK:
tyle ze moje fotele pochodzą z astry GSI a CB GSI ma prawie takie same, róznica miedzy nimi jest taka ze pokrętło regulacje w corsie jest między fotelami a w astrze na zewnatrz wiec jak chce podregulować oparcie to musze uchylic drzwi ;/
ogólnie polecam jezdzi sie super
i tu sie panowie mylicie bo trzeba trochę pokombinować jesli chcemy takie fotele założyc doi CA bo niestety CA ma całkiem inne mocowanie jak CB, Kadett, czy Astra
1. musimy mieć fotele z astry lub corsy GSi oraz stare fotele z corsyA
2. rozłaczamy siedzisko od oparcia w fotelach gsi jak i w oryginałach
3. z foteli GSi zdejmujemy obicie, wyjmujemy gąbkę siedziska, to samo robimy z oryginałami z których zapozyczymy dolna część ramy fotela
4. z siedziska foteli Gsi odcinamy 2 pręty które zapewniają dolne trzymanie boczne a nastepnie musimy je przyspawać do oryginałów CA (chyba ze ktos ma pręt podobnej grubosci i chce mu się go wyginac i profilować)
5. na wszystko zakladamy gabkę z GSi, następnie naciagamy obicie fotela gsi , całość łączymy z oryginalnym oparciem GSi,
w ten oto prosty sposób można zaadoptować w/w fotele do CA, niestety nie mam fotek czas całej operacji nie powinien zając wiecej jak jedno popoludnie, a przy rozbieraniu fotela kazdy powinien skumac co i jak bo nie ma za wielkiej filozofii,
z tego co pamietam to klari mial topic jak przerobic fotele 5d-3d i chyba tam fotki demontażu byly,
Tak jak mowi Gorniol ,kiedys juz o tym gadalismy , ze do Ca jest lipa z zalozeniem... do Cb nie ma problemu.
U mnie w watku nie ma fotek ale jest opis.
Jesli chodzi o same fotele to od Astry i Kadeta sa takie same jesli chodzi o glebokosc i o boczne trzymanie. Fotele roznia sie kolorami i lepszymi wzorami tapicerek.
Kiedyś CORSCHE Corsa B 1994 c20xe...
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy https://www.facebook.com/KolorowePasy/