Czy do c12nz mozna zapakować filtr powietrza wraz z całymi bebewchami od silników na wielopunkcie? Starsznie nie podoba mi sie ten tależ nad silnikiem. chciałbym zamontować filtr z boku za reflektorem . co ewentualnie trzba i od czego? Wczoraj na giełdzie widziałem te puszke nakładana na multeca za 40 pln o od Astry. Czekam na konkretne odpowiedzi a nie głupie wymadrzanie sie
Filtr powietrza z wielopunktu
-
boxer
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Filtr powietrza z wielopunktu
Mam kłeszczyna.
Czy do c12nz mozna zapakować filtr powietrza wraz z całymi bebewchami od silników na wielopunkcie? Starsznie nie podoba mi sie ten tależ nad silnikiem. chciałbym zamontować filtr z boku za reflektorem . co ewentualnie trzba i od czego? Wczoraj na giełdzie widziałem te puszke nakładana na multeca za 40 pln o od Astry. Czekam na konkretne odpowiedzi a nie głupie wymadrzanie sie
HUURRRAAA SPRZEDANA !!!! Corsa A 91 1.2i gaz

-
boxer
- Nowy
- Kontakt:
Troche pogrzebałem ale zazwyczaj są to odpowieści dziwnej treści w temacie filtra stożkowego. Mnie interesuje przesczep instalacji filtra powietrza który jet na prawym błotniku. Nie bede sie ubierał w żadne stozki. poprostu chce wywalic ten talerz znad silnika. Prosze o 2 słowa w tym temacie kogos kto wie jak to zrobić.

-
PETERS
- Swój
W sumie jeżeli o sam filtr chodzi to raczej niema przeciwskazań..... tylko że niewiem jak rozwiążesz kwestję ciepłego powietrza znad kolektora. Zawsze dąży się do tego aby powietrze dostawało się do silnika bez żadnych niepotrzebnych zawirowań a w tym wypadku konstrukcja silnika i puszka z innego filtru raczej nie sprzyje temu.
Ja też kiedyś też mierzyłem się z zamiarem żeby zmienić puszkę, ale z tego względu, że miałem koncepcję doładować silnik w dosyć nietypowy sposób.......

Ja też kiedyś też mierzyłem się z zamiarem żeby zmienić puszkę, ale z tego względu, że miałem koncepcję doładować silnik w dosyć nietypowy sposób.......
Corsa A 1.2i 93r.

-
boxer
- Nowy
- Kontakt:
Re: Filtr powietrza
Po 1
Tutaj jest akurat Vectra 1,4 8v ale wyglada to identycznie jak w E18NVR
http://212.87.231.90/vu/foty/Czowa/cosma/cosma5.jpg
Po 3 Włanie pytam tych co maja między innymi CB 1,2 8V lub tych którzy już przerabiali ten patent
Po 2 Widziałeć kiedyś silnik E18NVR ???- mówi ci cos ten skrótboxer pisze:Czekam na konkretne odpowiedzi a nie głupie wymadrzanie sie
Tutaj jest akurat Vectra 1,4 8v ale wyglada to identycznie jak w E18NVR
http://212.87.231.90/vu/foty/Czowa/cosma/cosma5.jpg
Po 3 Włanie pytam tych co maja między innymi CB 1,2 8V lub tych którzy już przerabiali ten patent

-
boxer
- Nowy
- Kontakt:
Tak swoja droga to w moim silniku nie ma tej blachy nad kolektoremPETERS pisze:W sumie jeżeli o sam filtr chodzi to raczej niema przeciwskazań..... tylko że niewiem jak rozwiążesz kwestję ciepłego powietrza znad kolektora. Zawsze dąży się do tego aby powietrze dostawało się do silnika bez żadnych niepotrzebnych zawirowań a w tym wypadku konstrukcja silnika i puszka z innego filtru raczej nie sprzyje temu.
Ja też kiedyś też mierzyłem się z zamiarem żeby zmienić puszkę, ale z tego względu, że miałem koncepcję doładować silnik w dosyć nietypowy sposób.......![]()
http://img92.exs.cx/img92/8728/cosma52hl.jpg (Zdjecie z Vectry)
tylko sam mały lejek wychodzący pod płaska rurą dolotu powietrza nad pierwsza rura kolektora

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
jak będziesz miał komplet "skrzynkę" na filtr i puche na wtrysk od jakiegoś monowtrysku to dolot ciepłego powietrza to nie problem, bo bedziesz wszystko co potrzebujesz mieć już. tylko podłączyć
tak poglądowo
tak poglądowo
Ostatnio zmieniony 21 lut 2005, o 15:44 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
pucha na wtrysk wszystkie monowtryski od 1.2 do 1.8 corsa/astra/vectra
skrzyneczke raczej szukaj od corsy A łatwiej pewnie będzie zamontować
skrzyneczke raczej szukaj od corsy A łatwiej pewnie będzie zamontować
-
PETERS
- Swój
A powinien być tam kawałek takiej "falowanej" rurki. Wtedy zimny silnik dostaje ciepłe powietrze i szybciej się nagrzewa do temperatury pracy. W zimie silnik może być niedogrzany i trochę więcej palić. Ogólnie przy zimnym silniku może wystąpić nierówna praca szczególnie na wolnych obrotach.
A jak się już autko nagrzeje to samo sobie przełącza i dostaje wtedy zimne powietrze. W innych autach jest taka bimetalowa sprężyna która przesuwa specjalną klapę, albo na wlot zimnego albo ciepłego. Tutaj sądząc po tym "bajerze" z czerwonym kablem jest to pewnie realizowane na drodze elektronicznej i jest tam silnik, ale tego nierozbierałem to dokładnie niewiem.
A jak się już autko nagrzeje to samo sobie przełącza i dostaje wtedy zimne powietrze. W innych autach jest taka bimetalowa sprężyna która przesuwa specjalną klapę, albo na wlot zimnego albo ciepłego. Tutaj sądząc po tym "bajerze" z czerwonym kablem jest to pewnie realizowane na drodze elektronicznej i jest tam silnik, ale tego nierozbierałem to dokładnie niewiem.
Corsa A 1.2i 93r.

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
to podciśnienie. 0 elektroniki. bierze ciepłe powietrze aby szybciej się nagrzać głównie na woluch o.PETERS pisze:Tutaj sądząc po tym "bajerze" z czerwonym kablem jest to pewnie realizowane na drodze elektronicznej i jest tam silnik, ale tego nierozbierałem to dokładnie niewiem.
- -=kLaRi=-
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Boxer ,ja mam do sprzedania ta puszke seryjna(przy blotniku) jesli cie interesuje,razem z filtrem ,komplet ,ja mam stozek to juz misie nie przyda a po drugie c20ne ,a tam to juz wieksze jest..
Jesli cie to interesuje to na pw prosze
Za nieduze pienadze.
Jesli nie chcesz stozka to chyba ci sie przyda
Aha dodam ,ze mam jeszcze ta blache na kolektor na cieple powietrze ,a przy tej obudowie na filtr sa jeszcze orginalne rurki ,tylko przykrecisz 4 srubkami do kolektora ta blache i rurke nakladasz.
Daj znac
to jest to czego szukasz
1.2 8v monowtrysk ,razem z tym bimetalem itd.Tylko puche sobie zalatw sama na wtrysk i bedziesz mial komplet
Jesli cie to interesuje to na pw prosze
Jesli nie chcesz stozka to chyba ci sie przyda
Aha dodam ,ze mam jeszcze ta blache na kolektor na cieple powietrze ,a przy tej obudowie na filtr sa jeszcze orginalne rurki ,tylko przykrecisz 4 srubkami do kolektora ta blache i rurke nakladasz.
Daj znac
to jest to czego szukasz
Kiedyś CORSCHE
Corsa B 1994 c20xe... 
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy
https://www.facebook.com/KolorowePasy/