Pierwszy przegląd w ASO...
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
Boombel
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Pierwszy przegląd w ASO...
Jako, że mało pisze na forum to postanowiłem sie Was zapytać o pierwszy przegląd samochodu po 30 000 km. Jest to Corsa C i oczywiście już miała wymienianą przekładnię kierowniczą i cos poprawiane na drążku kierownicy... Obecnie mam założone felgi 15R 7" i chyba one nie są, że tak powiem w standardzie... I tu się zastanawiam, czy bedzie w pożądku, gdy podajdę do ASO na takich kapciach???
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
Spoko, ja też mam niestandardowe kapcie (195/50/R15), do tego tłumik trochę nahałasował tam na hali, ale przegląd przebiegł pomyślnie.
Radze podzwonić po różnych stacjach i popytać o cenę przeglądu bo są duże różnice. Ja robiłem na w Auto-Polu na Mangalii, mialem do przejechania 3/4 Warszawy ale był 100zł tańszy niż w Nexteamie na Modlińskiej gdzie miałem 3 razy bliżej. Ogólnie zdarli ze mnie 580zł
Radze podzwonić po różnych stacjach i popytać o cenę przeglądu bo są duże różnice. Ja robiłem na w Auto-Polu na Mangalii, mialem do przejechania 3/4 Warszawy ale był 100zł tańszy niż w Nexteamie na Modlińskiej gdzie miałem 3 razy bliżej. Ogólnie zdarli ze mnie 580zł
- Aro
- Weteran
to był oczywiście pierwszy przegląd, gwarancyjny. W cene weszły: wymiana oleju, filtra pyłkowego, wkładki filtra powietrza itd. itp., kolejne pewnie będą już troszkę droższe
a tłumik - tylko tracisz gwarancję na układ wydechowy, a dla nich to lepiej bo mają mniej "przeglądania"
apropo usterek - wczoraj mi 6 godzin robili "mechanizm zmiany biegów"
to na razie jedyne (odpukać), z czym musiałem się dodatkowo zwracać do ASO
a tłumik - tylko tracisz gwarancję na układ wydechowy, a dla nich to lepiej bo mają mniej "przeglądania"
-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
to dziwne bo mi mechanizm zmiany biegów zrobili w niecale 2 godz. doslownie na poczekaniuAro83 pisze:to był oczywiście pierwszy przegląd, gwarancyjny. W cene weszły: wymiana oleju, filtra pyłkowego, wkładki filtra powietrza itd. itp., kolejne pewnie będą już troszkę droższe
przyjechalem, powiedzialem,ze sa problemy ze zmiana biegow i stuki.
wzieli auto na podnosnik i pol godziny mija, ptam sie co jet a gosc mi , ze juz wymieniaja....
i po robocie
- Aro
- Weteran
pojechałem do najbliższego ASO, nie mającego zbyt dobrej renomyKurbat pisze:to dziwne bo mi mechanizm zmiany biegów zrobili w niecale 2 godz. doslownie na poczekaniuAro83 pisze:to był oczywiście pierwszy przegląd, gwarancyjny. W cene weszły: wymiana oleju, filtra pyłkowego, wkładki filtra powietrza itd. itp., kolejne pewnie będą już troszkę droższe
przyjechalem, powiedzialem,ze sa problemy ze zmiana biegow i stuki.
wzieli auto na podnosnik i pol godziny mija, ptam sie co jet a gosc mi , ze juz wymieniaja....
i po robocie
przegląd robiłem gdzie indziej i dla porównania trwał 3 godziny
- Aro
- Weteran
wymienili, wymienili - jak każdemuczester 1 pisze:ja bym wam radził olać ASO - szkoda kasy na przeglądy a co do gwarancji to zawsze znajdą haczyk.Jeżeli chodzi o mechanizm to kumpel mi go wymienił w pół godziny a radze ci żeby ci go wymienili na metalowy a nie naprwiali
a co do serwisowania, to po tym co Kurbat opowiada o swojej, obawiam się że jeszcze nie raz skorzystam z tej gwarancji - i nie mam kumpla który by mi to zrobił - taniej niż za darmo
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Ja chyba mam najwieksze doswiadczenie jesli chodzi o aso dla corsy c i wcale mnie to nie cieszy..
1. Co do gwarancji przy takich oponach to nie badz taki pewien, ja do next teamu jezdzilem na zimowkach zeby sie nie czepiali.. a dlaczego? bo jak bylem kiedys w auto-pradze zglaszac usterki z maglownica to panowie wymienili jakis lacznik za pare groszy, a gdy sie okazalo, ze to nic nie pomoglo to pwiedzieli, ze maglownicy nie wymieniaja bo opony sa za szerokie
, wiec raczej zrob taki patent jak ja bo pomimo, ze serwis wydaje sie ok to jak cos sie psuje i ma byc zrobione na ich koszt to sie wypinaja i nic im nie zrobisz..
2. Jesli masz jeszcze gwarancje to radze robic w jakims aso, jesli nie to uciekaj jak najpredzej, jak chcesz dam Ci namiar na stacje specjalizujaca sie w oplach, ktora jest calkiem spoko i kasa tez znosna, przeglad kosztowal mnie cos kolo 400-450zl..
3. Mechanizm zmiany biegow przewaznie objawia sie haczeniem dwoch pierwszych biegow, tak przynajmniej do tej pory slyszalem
4. W aso leja mobil1 i wcale nie glupio jest spytac ile u nich kosztuje bo czasem jest taniej niz w sklepie :0
Ale sie napisalem
1. Co do gwarancji przy takich oponach to nie badz taki pewien, ja do next teamu jezdzilem na zimowkach zeby sie nie czepiali.. a dlaczego? bo jak bylem kiedys w auto-pradze zglaszac usterki z maglownica to panowie wymienili jakis lacznik za pare groszy, a gdy sie okazalo, ze to nic nie pomoglo to pwiedzieli, ze maglownicy nie wymieniaja bo opony sa za szerokie
2. Jesli masz jeszcze gwarancje to radze robic w jakims aso, jesli nie to uciekaj jak najpredzej, jak chcesz dam Ci namiar na stacje specjalizujaca sie w oplach, ktora jest calkiem spoko i kasa tez znosna, przeglad kosztowal mnie cos kolo 400-450zl..
3. Mechanizm zmiany biegow przewaznie objawia sie haczeniem dwoch pierwszych biegow, tak przynajmniej do tej pory slyszalem
4. W aso leja mobil1 i wcale nie glupio jest spytac ile u nich kosztuje bo czasem jest taniej niz w sklepie :0
Ale sie napisalem