Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Moja panna dostala (na 3 roku na przedmiocie Metodologia) zagadke, na ktora jezeli ktos odpowie z uzasadnieniem zaliczy przedmiot bez egzaminu... Pisze o tym bo moze ktos to zna
Oto tresc: "Czy jeżeli zając jest w środku lasu, to wybiega z lasu czy wbiega do lasu?
Na chlopski rozum to jak jest w lesie to musi z niego wybiedz.... ale to nie takie proste.... Pan prof. dał podpowiedz: "trzeba się zastanowić jak wysoko zając skacze..." :0 :0 :0
POZDRO!!!!
Ostatnio zmieniony 17 maja 2004, o 14:19 przez =JUHol=, łącznie zmieniany 1 raz.
a moze ta podpowiedz to odpowiedz jest. na dobra sprawe to zajace nie biegaja tylko kicaja/skacza.wiec zjac nie wbiegnie, ani nie wybiegnie, tyko wykica???
w kazdym razie jak sie zagadka rozwiaze to napisz nam o co chodzilo
Widziales w naszych lasach zajace? Wszystkie wyginely, a jezeli nie chodzi o nasz kraj to gdzie indziej to ...mmm.... zajace nie kicaja, ani nie biegaja tylko smakuja ..... jako szaszlyk
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi
szesnastolatkowie nie msla ich mysli kraza wokol yy... powiedzmy dziewczyn i to dosc przedmiotowo :P:P i tylko wokol tego ale poziej to przechodzi... i horyzonty sie rozszezaja...
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2004, o 00:40 przez shreek, łącznie zmieniany 1 raz.
sluchajcie jak dla mnie to chyba prosre : jezeli zaajc jest w srodku lasu to joz nei moze do niego bardziej wbiec wiec z niego wybiega ( ku jego oncu )
A ja dalej upieram sie prz tym gdzie stoi obserwator, jak bedzie stał dokładnie w środku lasu to zając będzie wbiegał, jak gdzieś indziej to bedzie wybiegał...
A przeciez zajace nie wystepuja w lasach, tylko na lakach i polach. moze tu jest trop?
A jak nie, to sie sklaniam ku wersji, ze one kicaja a nie biegaja
zając wcale nie jest w srodku lasu, bo las jest bryłą, a zaden zajac nie skacze tak wysoko zeby doskoczyc do srodka bryły, to jest niemozliwe (do srodka ukladu wspolrzednych)
eeeeeeee dupowata odpowiedz, spodziewałem sie czegos bardziej zawikłanego... ale z drugiej strony nic nie wiemy o wymiarach bryly(lasu) ani zająca i nie mamy pewności czy nie doskoczy...
a rozważajac układ współrzędnych to w której ćwiartce znajduje sie zając??
p.s.
To i jak sie pochwalę, zdałem mature i juz jestem PO Zero ustnych
5 ludzi zamieszkuje 5 domów w 5 róznych kolorach. Wszyscy palą
papierosy 5 różnych marek i piją 5 różnych napojów.
Hoduja zwierzeta 5 różnych gatunków.
Pytanie : Kto hoduje rybki ?
*Norweg zamieszkuje pierwszy dom
*Anglik mieszka w czerwonym domu
*Zielony dom znajduje się po lewej stronie domu bialego
*Duńczyk pija herbatkę
*Palacz Rothmansów mieszka obok hodowcy kotów
*Mieszkaniec żóltego domu pali Dunhille
*Niemiec pali Marlboro
*Mieszkaniec środkowego domu pija mleko
*Palacz Rothmansów ma sasiada, który pija wode
*Palacz Pall Malli hoduje ptaki
*Szwed hoduje psy
*Norweg mieszka obok niebieskigo domu
*Hodowca koni mieszka obok zóltego domu
*Palacz Philip Morris pija piwo
*W zielonym domu pija się kawę
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert