norm4n pisze:bosheeee , nokia :0 ??? Te telefony nic nie reprezentuja , nigdy nic nie reprezentowaly i nie beda reprezentowac. Jest to typowa masowka , obudowy trzeszcza , menu takie same jak w kazdy modelu i bateria do dupy.
Te telefony wyznaczaly kierunki rozwoju aparatow komorkowych w czasach, gdy ta dziedzina sie dynamicznie rozwijala. Co do masowki, to nie wymagaj od firmy, ktorej egzystencja zalezy od zarobkow, by robila telefony wylacznie dla wybranego targetu

Po to sa rozne modele, by sobie odpowiedni dopasowac. Ja jestem zwolennikiem serii 6xxx (61xx, nastepnie 62xx i 63xx). Nic mi nie trzeszczy, za to spelnia moje wymagania (bluetooth, gprs i wspolpraca z palmem). A co do baterii... 6310 ma baterie Li-Po 1100 mAh, podczas gdy SE t610 770 mAh, twoj bodajze 700 mAh a Siemens S55 700 mAh, i to w dodatku Li-Ion. U mnie w firmie sa osoby, ktorym 6310 trzyma ponad 2 tygodnie - mysle, ze to zadowalajacy okres. Nawet w mojej starej nokii 6210, ktora ma chyba 2,5 roku bateria trzyma 3 dni a troche go eksploatuje.
Ale oczywiscie wybor aparatu zalezy od tego, jakie wymagania stawiasz telefonowi, ja tylko wyrazilem swoje zdanie