PS. jezeli ktos chce sobie kupic tlumik koncowy KM to zdecydowanie nie polecam, ja sobie kupilem i po 25tys. km okazalo sie ze tlumik jest calkowicie skorodowany i nadaje sie tylko do wymiany ...
swap in progress ...
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
REN
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
swap in progress ...
w koncu udalo sie rozpoczac przekladke
samochod od wczoraj stoi w warsztacie i powoli demontujemy kolejne elementy, w dniu dzisiejszym bedziemy demontowac silnik i zakladac C20XE, jezeli nic sie nie skomplikuje to jutro powinnismy wszystko zakonczyc
PS. jezeli ktos chce sobie kupic tlumik koncowy KM to zdecydowanie nie polecam, ja sobie kupilem i po 25tys. km okazalo sie ze tlumik jest calkowicie skorodowany i nadaje sie tylko do wymiany ...
c20mboT
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
dzien drugi:
dzis zostal wyjety stary silnik i wlozylismy C20XE
pasuje
rozwiazal sie takze problem wybieraka bo przerobilismy stary i jest git
teraz zaczyna sie zabawa z elektryka i skladaniem do kupy przedniego zawieszenia, do zdjecia jest jeszcze bak (wymiania pompy paliwa)
trzeba bedzie jeszcze cos wykombinowac z ukladem wydechowym ale to sie wydaje najmniejszy problem
jak nic sie nie spierdzieli to jutro odpalamy
dzis zostal wyjety stary silnik i wlozylismy C20XE
teraz zaczyna sie zabawa z elektryka i skladaniem do kupy przedniego zawieszenia, do zdjecia jest jeszcze bak (wymiania pompy paliwa)
trzeba bedzie jeszcze cos wykombinowac z ukladem wydechowym ale to sie wydaje najmniejszy problem
jak nic sie nie spierdzieli to jutro odpalamy
c20mboT
-
Izunia
- Nowy
- Kontakt:
ja kce aparat;(((((( Nasz Hubertus ma taki 5 mln megapixeli:(
Snif:)
Duzo wydac na combo ale zgodnie z moim podpisem ja ci kibicowac!!!
KONCZ KOMBO I jedziemy sie scigac:DDDD
Kocham Cie i popieram:) Teraz tylko trza na twoje drogir hobby zarobic:)
GO MISIO GO! GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!
Snif:)
Duzo wydac na combo ale zgodnie z moim podpisem ja ci kibicowac!!!
KONCZ KOMBO I jedziemy sie scigac:DDDD
Kocham Cie i popieram:) Teraz tylko trza na twoje drogir hobby zarobic:)
GO MISIO GO! GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!GO MISIO GO!
CTM #102 błąd_yna
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
ja bylem, widzialem - wyglada to optymistycznie! kabli jest mnostwo, ale tak po prawdzie dla wprawenego elektryka spod znaku opla to nie bedzie zadnen problem. jest fajnie, bo silnik jest zamontowany jak na obrazku...
maly szczegol: kit konwersyjny nadawal sie do konwersji - cos sie rozminelo z rzeczywistoscia, albo mocowania w combo, albo oryginalne mocowania od c20xe ale koniec koncow jest dobrze...
maly szczegol: kit konwersyjny nadawal sie do konwersji - cos sie rozminelo z rzeczywistoscia, albo mocowania w combo, albo oryginalne mocowania od c20xe ale koniec koncow jest dobrze...
c20rsa, czlowieku meeen!
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
zapomnialem a ten dom w ktorym zostal aparat jest 100km od tego domu w ktorym go nie ma, a w ktorym teraz jestem... i nie chce mi sie jechac do tamtego 
widzialem dzis znow combo... hmmm... ciekawe czy maska sie zamknie???
bo jakos dziwnie wysoko ten silnik jest... a miska olejowa wyjatkowo nisko...
widzialem dzis znow combo... hmmm... ciekawe czy maska sie zamknie???
c20rsa, czlowieku meeen!
-
Izunia
- Nowy
- Kontakt:
hehe, ja wam moge zdac relacje
Byłam dzis w tym całym wwtuning, zawiezc pare czesci i tablice (autobusem of koz). Popatrzylam sobie, posluchalam narzekania mechanokow i ..pogadama z wowikiem na którego sie napatoczylam.
Mze byc ciekawie z jednego wzgeldu. Nie wiadomo czy maska bedzie pasowac, bo silinik jest troche za wysoki chyba i albo ebdzie na styk, alebo marcin dorobi sie ladnego dlugiego wlotu powietrza na masce.
W sumie cale zalozenie wezmie w łeb w tym wypadku, bo mial byc niepozorny, a ztaka kratka na przeodzie napewno nie bedzie rzcal sie w oczy
ps. wow -dzieki za podwiezienie
Mze byc ciekawie z jednego wzgeldu. Nie wiadomo czy maska bedzie pasowac, bo silinik jest troche za wysoki chyba i albo ebdzie na styk, alebo marcin dorobi sie ladnego dlugiego wlotu powietrza na masce.
W sumie cale zalozenie wezmie w łeb w tym wypadku, bo mial byc niepozorny, a ztaka kratka na przeodzie napewno nie bedzie rzcal sie w oczy
ps. wow -dzieki za podwiezienie
CTM #102 błąd_yna
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
Iza - nie ma sprawy... raz Ren, raz Ty... w srode on sie ze mna zlapal 
a wiec... ze swap'em bylo tak... najpierw dlugo dlugo nic... kompletowanie mnostwa czesci... niecierpliwosc ren'a, potem akcja z mechanikiem... a potem poszlo szybko i z problemami...
na dzien dzisiejszy... silnik jest zamontowany w combo... wisi na trzech lapach, przy czym jedna z lap ktora zostala dostarczona w kicie konwersyjnym nie pasuje... tak wiec zamontowany zostal prawie na seryjnych mocowaniach... ba, co bardziej ciekawe... zamontowany zostal inaczej niz w conversion manual i ba! wygladalo to na jedyne sluszne zmontowanie tego silnka... tylko ze powstaly dwa newralgiczne punkty... alternator znalazl sie dosc blisko kolumny, zas obudowa skrzyni dosc blisko poszycia przestrzeni silnika... byc moze ze tu pojawi sie problem, ale nie zapeszam, tfu tfu... wspomnialem juz ze silnik jest jakos wysoko a zarazem nisko... nie wiem co to bedzie... na pewno bedzie trzeba zamontowac oslone pod silnik bo krucha aluminiowa micha olejowa moze zostac gdzies na dziurawych warszawskich drogach... na dzien dzisiejszy byly juz zmontowane obie kolumny (po klopotach z przegubami ktore ostatecznie dzis rozwiazalem)... wszystko pasuje juz idealnie, przeguby, polosie, piasty, caly uklad kierowniczy jest super... na montaz czekaja juz zaciski od astry gsi i duze brembo max'y od tej samej astry (wow opel-parts polecam sie
). dzis zostal wyciagniety zbiornik paliwa celem zmiany pompy i okazalo sie ze brakuje koszyczka - nie zwrocilem na to uwagi a okazalo sie to wazne o tyle, ze samo gowienko kosztuje 30 zlotych ale problem jest z jego dostepnoscia... z silnika wisi cale mnostwo przewodow... wyglada to tak jakby ktos w warsztacie anihilowal osmiornice i chcial ja upchnac pod maska combo. problemy ewentualne moga byc ze spieciem instalacji w calosc, z przewodami paliwowymi ktore maja gwintowane koncowki, wiec dobrze byloby to zrobic po bozemu zamiast opasek zaciskowych i z ulozeniem wydechu - to najmniejszy problem bo takich fachowcow nam nie brakuje... no coz... pytania moze jakies... bo ja nie siedze w tym tak do konca dokladnie zeby tak wszystko sypnac z glowy raz dwa trzy... o swoim silniku za to moglbym wiecej pisac...
a wiec... ze swap'em bylo tak... najpierw dlugo dlugo nic... kompletowanie mnostwa czesci... niecierpliwosc ren'a, potem akcja z mechanikiem... a potem poszlo szybko i z problemami...
na dzien dzisiejszy... silnik jest zamontowany w combo... wisi na trzech lapach, przy czym jedna z lap ktora zostala dostarczona w kicie konwersyjnym nie pasuje... tak wiec zamontowany zostal prawie na seryjnych mocowaniach... ba, co bardziej ciekawe... zamontowany zostal inaczej niz w conversion manual i ba! wygladalo to na jedyne sluszne zmontowanie tego silnka... tylko ze powstaly dwa newralgiczne punkty... alternator znalazl sie dosc blisko kolumny, zas obudowa skrzyni dosc blisko poszycia przestrzeni silnika... byc moze ze tu pojawi sie problem, ale nie zapeszam, tfu tfu... wspomnialem juz ze silnik jest jakos wysoko a zarazem nisko... nie wiem co to bedzie... na pewno bedzie trzeba zamontowac oslone pod silnik bo krucha aluminiowa micha olejowa moze zostac gdzies na dziurawych warszawskich drogach... na dzien dzisiejszy byly juz zmontowane obie kolumny (po klopotach z przegubami ktore ostatecznie dzis rozwiazalem)... wszystko pasuje juz idealnie, przeguby, polosie, piasty, caly uklad kierowniczy jest super... na montaz czekaja juz zaciski od astry gsi i duze brembo max'y od tej samej astry (wow opel-parts polecam sie
c20rsa, czlowieku meeen!
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
ja dzis nie bylem w warsztacie wiec nic nie napisze, slyszalem tylko jak na mnie kurwia w warsztacie ze sie w taki shit wpakowali
no ale dobra chyba juz doprowadza to do konca
narazie same zonki wyskakuja - przegub, mocowanie pompy paliwa ... ehh
pozytywnym aspektem dzisiejszego dnia bylo to ze zalatwilem wszystkie urzedowe sprawy i combo 2.0 jest juz dopuszczone do ruchu
hurra
, teraz trzeba go tylko zlozyc do kupy
narazie same zonki wyskakuja - przegub, mocowanie pompy paliwa ... ehh
pozytywnym aspektem dzisiejszego dnia bylo to ze zalatwilem wszystkie urzedowe sprawy i combo 2.0 jest juz dopuszczone do ruchu
c20mboT
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
no lezo w koncu mi sie udalo ruszyc z robota 
swap ... dzień czwarty
tak wiec skladam najnowszy raport odnosnie combo:
combo ma juz zlozone cale przednie zawieszenie i stoi juz na kolach
zalozone sa takze juz wieksze tarcze hamulcowe
z wczorajszych problemow nie zostal juz zaden, zostaly rozwiazane w mniej lub bardziej elegancki sposob
hehe
co do harmonogramu prac to niestety mamy kolejne przesuniecie koncowego terminu, tym razem na wtorek rano, do zrobienia jest jeszcze:
- zamontowanie baku
- zamontowanie nowego kolektora wylotowego i spasowanie go z wydechem
- podlaczenie przewodow paliwowych
- podlaczenie przewodow wodnych
- podlaczenie calej elektryki
elektryka wydaje sie najbardziej skomplikowana ale bede mial wsparcie ze strony elektryka ktory pracuje w ASO takze mozna chyba powiedziec ze jestesmy juz na prostej
swap ... dzień czwarty
tak wiec skladam najnowszy raport odnosnie combo:
combo ma juz zlozone cale przednie zawieszenie i stoi juz na kolach
co do harmonogramu prac to niestety mamy kolejne przesuniecie koncowego terminu, tym razem na wtorek rano, do zrobienia jest jeszcze:
- zamontowanie baku
- zamontowanie nowego kolektora wylotowego i spasowanie go z wydechem
- podlaczenie przewodow paliwowych
- podlaczenie przewodow wodnych
- podlaczenie calej elektryki
elektryka wydaje sie najbardziej skomplikowana ale bede mial wsparcie ze strony elektryka ktory pracuje w ASO takze mozna chyba powiedziec ze jestesmy juz na prostej
c20mboT
-
Jef_058 PTK
- Świeżak
- Kontakt: