Zreszta zobaczycie sami jak tylko ktorys z kolegow zainstaluje wykresy, bo ja nie mam dojscia do serwera. Wysylam do Pooh'a i do Sieraka... mysle, ze ktorys z Was to zamiesci... oki?
Wow vs Jedrek epilog czyli jak to jest z tymi hamowniami
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
- beny -
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Wow vs Jedrek epilog czyli jak to jest z tymi hamowniami
No wlasnie... obaj panowie pomierzyli sie na rolkach i wyszly cuda... Jedrek ma niewiele wiecej a objezdza Wowa. Pokusilem sie wiec o umieszczenie wykresow mocy obydwu autek obok siebie i co wyszlo??? Otoz podpierajac sie wykresami nie bylo by mozliwosci aby Jedrek odjechal Wowa - duzo nizszy moment, a moc wyzsza tylko przy bardzo wysokich obrotach. Slowem... zakladajac, ze Chojnacki jest w miare wiarygodny, Zastec sprawil Wowikowi niezly prezent swiateczny (albo i nie, ale ktorys z nich coskolwiek przeklamuje
)
Zreszta zobaczycie sami jak tylko ktorys z kolegow zainstaluje wykresy, bo ja nie mam dojscia do serwera. Wysylam do Pooh'a i do Sieraka... mysle, ze ktorys z Was to zamiesci... oki?
Beny CTM #081
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
No moje było nawet z dwoma buźkami, które miały po dwa oczka więc tym bardziej LUZ.- beny - pisze:Spoko spoko przyjacielu... to byl OPR z oczkiem... gdziez bym smial podskoczyc
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
webActive :: profesjonalnie i z pasją
-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
Zwrócie uwagę ze na moim wykresie zaznaczone są straty, u Wow nie. Nie chce poddawać w wątpliwość wykresu Wow ani tez Chms ale są inne (tego nie da się ukryć). Więc poczekajmy na powrót Wow (przepuszczam że pytał się w Zastecu dość dokładnie, o co w tym chodzi).
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a mnie sie cos wydaje, ze tu wychodzi roznica w konstrukcji hamowni. w zastecu maja bezwladnosciowa (inercyjna), chojnacki ma obciazeniowa z hamulcem elektrowirowym.
pomiary z hamowni obciazeniowych sa z reguly bardzo precyzyjne.
chojnacki skoczyl do schnecka, panowie z zastecu zbudowali sobie hamownie sami...
jest to oczywiscie moja opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac, ale jesli mialbym wybierac jedna z tych hamowni, to wjechalbym na rolki w nadarzynie..
naturalnie zabraklo czasu, zeby sie zmierzyc z rolkami podczas promocji
pomiary z hamowni obciazeniowych sa z reguly bardzo precyzyjne.
chojnacki skoczyl do schnecka, panowie z zastecu zbudowali sobie hamownie sami...
jest to oczywiscie moja opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac, ale jesli mialbym wybierac jedna z tych hamowni, to wjechalbym na rolki w nadarzynie..
naturalnie zabraklo czasu, zeby sie zmierzyc z rolkami podczas promocji

- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
alez wlasnie cala rzecz jest w tym, ze Jedrus ma wykres mocy na kolach a ja mam na silniku! nie pamietam jak w przyblizeniu okreslic moc na silniku (jest jakas taka zlota regulka na straty skrzyni i tej calej reszty), ale Chojnacki na pewno cos podpowie...
co do hamowni zastec'u to mowili, ze porownywali swoje wyniki z innymi hamowniami (w tym z ta ktora jest na politechnice lodzkiej) i ze jest dokladna a wynik powtarzalny.
nie mnie to zreszta osadzac... zreszta moich przerobek to nie koniec... bede sie hamowal tez na innych hamowniach przy okazji wiec tez dam Wam znac... (w majer-tech'u na przyklad)...
co do hamowni zastec'u to mowili, ze porownywali swoje wyniki z innymi hamowniami (w tym z ta ktora jest na politechnice lodzkiej) i ze jest dokladna a wynik powtarzalny.
nie mnie to zreszta osadzac... zreszta moich przerobek to nie koniec... bede sie hamowal tez na innych hamowniach przy okazji wiec tez dam Wam znac... (w majer-tech'u na przyklad)...
c20rsa, czlowieku meeen!