Kąty w CB
- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Kąty w CB
Jest zawieszenie sportowe 60/40 i jak wiadomo z przodu koła są bardzo pochylone do środka, a w corsie nie ma regulacją kąta... przez to prawdopodobnie albo i napewno bedzie zbierac opony z przodu...
Czy ktoś z was już rzeźbił piasty? Tzn powiekszal otwory (robiąc ''jajko'' w pozycji pozniomej jak dobrze myśle) gdzie przychodzi amor. Czym to robiliście i ile potrzeba powiekszyc i przesunac potem amortyzator?
Czy ktoś z was już rzeźbił piasty? Tzn powiekszal otwory (robiąc ''jajko'' w pozycji pozniomej jak dobrze myśle) gdzie przychodzi amor. Czym to robiliście i ile potrzeba powiekszyc i przesunac potem amortyzator?

- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: Kąty w CB
Piasty to zupełnie inna czesc .... to o czym mówisz to mocowanie amortyzatora do zwrotnicy. Fasolki swego czasu robili mi za pomoca wiertarki i pilnika w zakładzie, w którym ustawia sie zbiezność /geometrie.Gesio_CB pisze: Czy ktoś z was już rzeźbił piasty? Tzn powiekszal otwory (robiąc ''jajko'' w pozycji pozniomej jak dobrze myśle) gdzie przychodzi amor. Czym to robiliście i ile potrzeba powiekszyc i przesunac potem amortyzator?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
nie tyle samo pochylenie w negatyw zje bieznik co bardziej zbyt duza zbieznosc, ktora w te chwili jest troche rozjechana. reszte wyjasnil majak. mnie robili tak jak u niego.
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
to ile cię to kosztowało?Porszak pisze:nie tyle samo pochylenie w negatyw zje bieznik co bardziej zbyt duza zbieznosc, ktora w te chwili jest troche rozjechana. reszte wyjasnil majak. mnie robili tak jak u niego.
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
mi tez rozwiercali mocowanie amorka...( robia to frezem na wiertarce) ja mialem bardzo duzy negatyw.. i przez 2 miesiace jazdy tak zjadlo mi opony od srodka...
KOszt: 100 zl. geometria zawieszenia wrac z rozwiertem....
pogawedka z Panami ?
bezcenna
sorki za ot ale musze to napisac...
Fachura-Paniee rozne tu juz byly takie i takie ale to .. to przebilo wszystko.. nizszego jeszcze tu nie bylo
JA.
milo mi to slyszec.
pogawedka z Panami ?
sorki za ot ale musze to napisac...
Fachura-Paniee rozne tu juz byly takie i takie ale to .. to przebilo wszystko.. nizszego jeszcze tu nie bylo
JA.
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Ja tak samo mam zjedzone letnie oponki tylko że wszystkie 4...
Viktor a gdzie byłeś jeśli można wiedzieć?:)
Viktor a gdzie byłeś jeśli można wiedzieć?:)
- RotkiV
- Swój
- Imię: Wiktor
na Pabianickiej. Na przeciwko starostwa....G4lu5 pisze:Viktor a gdzie byłeś jeśli można wiedzieć?:)
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
tez bylem wlasnie tam i tez sie nagadaliRotkiV pisze:mi tez rozwiercali mocowanie amorka...( robia to frezem na wiertarce) ja mialem bardzo duzy negatyw.. i przez 2 miesiace jazdy tak zjadlo mi opony od srodka...
pogawedka z Panami ?bezcenna
sorki za ot ale musze to napisac...![]()
JA.milo mi to slyszec.
- Sław
- Nowy
- Kontakt:
Ja obecnie też przymierzam się do tego zabiegu bo w Koni też nie ma fasolek do regulacji a kąt mam ponad 2,5 stopnia w negatyw. Właśnie dzwoniłem do jakiegoś warsztatu w Poznaniu i mi gość zaśpiewał 150zł za zrobienie fasolek i 70zł za geometrie masakra cena jak u Was w Bełchatowie robią na gotowo za 100zł 
EDIT: Podzwoniłem jeszcze trochę i ten gość wydaje się być najtańszy, jeden mówi że 400zł, inny 300zł to jakaś masakra jest.
W jednym warsztacie mi mówił że nie rozwiercają nic tylko dają jakieś śruby dzięki którym jest regulacja możliwa, koszt z ustawieniem tego to 140zł - co o tym myślicie?
EDIT: Podzwoniłem jeszcze trochę i ten gość wydaje się być najtańszy, jeden mówi że 400zł, inny 300zł to jakaś masakra jest.
W jednym warsztacie mi mówił że nie rozwiercają nic tylko dają jakieś śruby dzięki którym jest regulacja możliwa, koszt z ustawieniem tego to 140zł - co o tym myślicie?
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
byly jakies takie sruby w golfie 2 chyba. moze to o te chodzi. to chyba byly sroby mimosrodowe i w ten sposob regulowalo sie to w vw
- Mat
- Nowy
- Kontakt:
widziałem i ja gdzieś coś takiego, to ja też będę musiał rozwiercać coś? czy może ktoś wie czy ten gwint FK ma taką regulację ?
- Sław
- Nowy
- Kontakt:
Trafiłem na warsztat z konkretnym gościem, sporo mi wyjaśnił i mówił że można założyć mniejsze śruby po prostu w jednym otworze (np zamiast 12 dać 10) i w ten sposób zyskamy około 1 stopnia regulacji. Koszt całkowity przerobienia oraz ustawienia geometrii na cacy u niego to około 200-250zł więc i tak nie za tanio ale chyba się zdecyduję.