Jakie ET dla felg 14 cali przy zawiasie 40/40
-
Barto Kwidzyn
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Jakie ET dla felg 14 cali przy zawiasie 40/40
mam pytanko do was tuninguje corse 1.0 B na german tuning obnirzam ja 40\40 mm i zamierzam zamontować fele 14 tylko jestem ciekawy jakie et potrzeba aby było ok. i nic nie odstawało przymierzałem ostatnio i pdstawało mi ok. 6 cm. a ja bym chciał aby odstawało ok. 3 albo aby et było schowane prosze o pomoc a bemnde bardzo wdzięczny serdecznie i słonecznie was pozdrawiam PS. bardzo prosze was o pomoc
/wydzieliłem bo pisanie o czymś takim w cudzym projekcie jest niezgodne z regulaminem
fotograf
/wydzieliłem bo pisanie o czymś takim w cudzym projekcie jest niezgodne z regulaminem
fotograf
-
Marko
- Nowy
Re: Jakie ET dla felg 14 cali przy zawiasie 40/40
do tych springów, wyszukaj sobie alufelgi (14'') z ET większym niż 37, wiadomo im większe ET tym teoretycznie lepiej. Z doświadczenia jednak wiem że jak się robi autko na German Style to jest zazwyczaj problem z ET, i mega ciężko coś znaleźć konkretnego z odpowiednim ET. Sam miałem alusy 14'' z ET 35 i było jak najbardziej ok, w sensie że nic nie wystawało, ale to jest totalne minimum, przy mniejszym trzeba już bawić (przerabiać) się z nadkolamiobnirzam ja 40\40 mm i zamierzam zamontować fele 14 tylko jestem ciekawy jakie et potrzeba aby było ok
pewnie masz felgi z ET 15. (ale i tak dziwne że aż tyle odstaje :0 )przymierzałem ostatnio i pdstawało mi ok. 6 cm.
oczywiście wiesz czym grozi jazda na wystających poza obręb auta felgami?a ja bym chciał aby odstawało ok. 3
niezły tekścior, naprawdę mnie rozwaliła bemnde bardzo wdzięczny serdecznie i słonecznie was pozdrawiam
P.S dodam że temat został już kilkukrotnie poruszony na forum, więc na przyszłość używaj opcji Wyszukiwania
-
Barto Kwidzyn
- Świeżak
chciałbym wiedzieć jaką ty miałeś szerokośc feli to sobie poszukam w necie
Ostatnio zmieniony 6 mar 2009, o 09:17 przez Barto Kwidzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marko
- Nowy
Nic nie trzeba przerabiać przy 14'' ,ET35....oczywiście zależy też ile cali szerokości mają alufelgi. To co opisałem wyżej było dla felgi szerokiej na 7''.
P.S jak mnie cytujesz to daj to w znacznik [quote][/quote]
P.S jak mnie cytujesz to daj to w znacznik [quote][/quote]
Ostatnio zmieniony 5 mar 2009, o 21:11 przez Marko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Barto Kwidzyn
- Świeżak
pewnie masz felgi z ET 15. (ale i tak dziwne że aż tyle odstaje ) et 15 co to jest 15 ?? ja przymierzałem 14 i odstawało mi ok. 6 cm
-
Barto Kwidzyn
- Świeżak
spox jestem tu pare dni więc ucze sie a z tą ortografią tro przypadkowo nacisołem b
/ i bez potrzeb nie pisz post pod postem tylko używaj opcji "edytuj"
jesteś nowy więc ostrzeżenia nie będzie - ale na przyszłość uważaj bo cierpliwość modów ma swoje granice i mam nadzieję że więcej nie będę musiał zwracać na nic uwagi
fotograf
/ i bez potrzeb nie pisz post pod postem tylko używaj opcji "edytuj"
jesteś nowy więc ostrzeżenia nie będzie - ale na przyszłość uważaj bo cierpliwość modów ma swoje granice i mam nadzieję że więcej nie będę musiał zwracać na nic uwagi
fotograf
-
Barto Kwidzyn
- Świeżak
a ty jaką miałeś szeroką fele że pasowało jak ulał prosze pomóż mi
-
Marko
- Nowy
Mylisz pojęcia!! Z tego co piszesz wynika że masz 14-calowe alufelgi, i nie wiesz jakie mają ET (nie jestem magikiem i z tego że wystają ci 6cm nie powiem Ci jakie jest to ET
). Zapewne też nie wiesz ile mają cali szerokości, wnioskuję więc że to ET jest bardzo niskie w Twoim przypadku+masz zapewne szerokie felgi na 8, albo i nawet 9 cali (ale to jest zgadywanie). Za mało danych żeby Ci pomóc...Proponuję poczytaj troszkę na necie co to jest ET, dowiedz się o więcej danych dotyczących Twoich felg. Zapewne skończy się ostatecznie na zmianie felg, bo te Twoje obecne po prostu nie będą pasowały....
P.S "druga" zasada: nie piszemy posta pod postem.... hehe Fotograf już Cię upomniał
Czy ja niewyraźnie wyżej napisałem jakie były parametry moich felg m.in szerokość? CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!
P.S "druga" zasada: nie piszemy posta pod postem.... hehe Fotograf już Cię upomniał
Czy ja niewyraźnie wyżej napisałem jakie były parametry moich felg m.in szerokość? CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM!
- STELMI
- Moderatorzy

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
Podepnę się pod temat z pytaniem:
Jakie powinno być najlepsze ET dla felg 17" do obniżonej corsy?
- fotograf
- Swój
- Kontakt:
podobny temat i chyba znajdziesz tam odpowiedźSTELMI pisze:Podepnę się pod temat z pytaniem:
viewtopic.php?f=43&t=66126
X12SZ+miniLambda ;-/
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
X12SZ+C16NZ+C18NZ+BLOS
X12SZ+13NB+13S+C14NZ+C14SE+C16SE+X16SZ+A15SMS= moje C14XE 8V
-
Barto Kwidzyn
- Świeżak
nie ja mam 13 ale ostatnio przymierzałem 14 pytam jeszcze raz ty miałeś et 35 więc moje pytanko jest takie jaką szerokość feli miałeś?? Tak jak pisałem że odstawało 6 cm. A ty napisałes że ma et 15 a tak na marginesie to ja wiem co to jest et ET - jest to odsadzenie środka felgi od miejsca w którym się przykręca do piasty czyli ile ma wystawać koło albo jak bardzo ma być schowane a mi te 6 cm odstawały
- STELMI
- Moderatorzy

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
niestety nie widzę tam nic o 17", tylko o 16, więc dalej nie wiemfotograf pisze:podobny temat i chyba znajdziesz tam odpowiedźSTELMI pisze:Podepnę się pod temat z pytaniem:
Jakie powinno być najlepsze ET dla felg 17" do obniżonej corsy?![]()
viewtopic.php?f=43&t=66126
EDIT: sam znalazłem - przyda się dla potomnych, proponuję dodać do FAQ:
http://marksink.com/tire_wheel_offset/offset.html