Problem ze światłem we wnątrz auta przy corsie B HELP

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
trzepak
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Problem ze światłem we wnątrz auta przy corsie B HELP

Post autor: trzepak »

Witam zakupiłem niedawno corse B 1,2 97 i mam taki problem że światło w środku cały czas świeci i nie chce zgasnąć świeci troche słabiej jak są otwarte drzwi albo jak jest włącznikiem włączona ta lampka wie może ktoś co to mogło by być albo udostępnić jakiś schemat elektryki ??dodam że swiatło zgasa na chwilke jak załączam tylnią wycieraczke razem ze spryskiwaczem z tylu ale po 1-2 s zaczyna się świecić był bym bardzo wdzięczny za pomoc
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

poszukaj w faq gdzies byly chyba instrukcje wrzucane i chyba byly tam schematy
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
trzepak
Bez listowiec ;-)

a wiedział byś może co to by mogło być ?? byłem u paru elektromechaników i mi powiedzieli ze to może być małe zwarcie albo gdzieś słabe styki i nie łączy masa nawet nie wiem gdzie szukac tego
trzepak
Bez listowiec ;-)

oki problem rozwiązany :P w bagażniku po prawej stronie przy lampie jest wiązka przewodów i złączka i ta złączka była zalana woda z tylniego spryskiwacza bo gdzieś przepuszczał wężyk i cala była zaśniedziała i był slaby styk :)napisałem tego posta bo może sie komuś to przyda w przyszłości
borys-20
Bez listowiec ;-)

Post autor: borys-20 »

Witam, u mnie w corsie B z 99 r. ta nieszczęsna wiązka kabli jest przy lewej tylnej lampie ,też była zaśniedziała złączka - objawiało się to brakiem podświetlania bagażnika . Jeśli mógłbym coś doradzić właścicielom corsy B , to sprawdzajcie wężyk od spryskiwacza tylnej szyby -na odcinku pomiędzy karoserią a klapą on na pewno kiedyś zacznie pękać i będzie się sączyć po instalacji.
Pozdrawiam
kiedyś TICO, potem GOLF III 1,4B(...)teraz GOLF III 1,9TDI GT i CORSA B 1.0 12V
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

za posty typu 2 ostatnie powinny byc pochwaly jakies male rozdawane bo zazwycza jak ktos zadaje pytanie, a pozniej rozwiaze problem to juz o rozwiazaniu i jego sposobie nie informuje
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Mi tez pekl wezyk i cieklo do srodka... Wiedzialem ,ze cieklo ale nie chcialo mi sie tego ruszac,bo rzadko spyskiwalem tylna szybe. Dopiero przy blacharce i malowaniu zaspawalem otwor po spryskiwaczu a waz wywalilem od samego zbiorniczka do tylnej szyby.
Waz peka na odcinku gdzie wchodzi przez kabine w ta gumowy tunel laczacy z klapa.
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Porszak pisze:za posty typu 2 ostatnie powinny byc pochwaly jakies male rozdawane bo zazwycza jak ktos zadaje pytanie, a pozniej rozwiaze problem to juz o rozwiazaniu i jego sposobie nie informuje
fajnie ze przypomniales, zaraz odgrzepie topic w ktorym Yaqb zobowiazal sie do zrobienia manuala :lol:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”