Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
takie jak na foto tyle że nowe a chciałbym w tym roku zakończyć prace nad zawiechą, blacharką i heblami bo po nowym roku zabieram się za szukanie silniczka
dzisiaj na gg Anal zaproponował mi swoje używki, tył to ponoć Eibacha, generalnie to nie szukam totalnej gleby, jest to 2 autko w domu bo mam służbówkę opelka combo 1,3cdti i tym na co dzień się bujam. Ma to byc zawiecha z glebą rzędu -40/-40 mm.
sadze, ze jamex to kupa. w szczegolnosci taki za 250pln, bo zycia to w nim pewnie tyle, co w zuzytym dlugopisie, ktory lezy tu obok mnie na biurku
czy na prawde nie potrafisz skorzystac z porad ludzi, ktorzy juz swoje przejezdzili? poczytaj w projektach jakie ludzie maja zawieszenia, dosc szybko zorientujesz sie co dziala i co warto kupic.
!markos
ja też swoje przejechałem a jestem za kółkiem od 7 lat dzień w dzień. wiem że o zawiechach nic nie wiem bo moje dupowozy służbowe mają serię, którą wykańczam po 40 tys. km. tylko nie stać mnie na gwint za 1500 zeta, ja za corsinę dałem 3700 zeta. szukam jakiegoś kompromisu dlatego piszę i czytam Wasze projekty. chciałbym tak jak Klari ale się nie da.
!markos
a czy ja mówiłem że chce tanio? Sam przyznasz, że do wózka za niecałe 4tys ładowanie zwiechy za 2-3tys jest zboczone, ale nie mów że tuning jest dla tych lepszych z kasą bo tak nie jest. mam plan na wyłożenie do corsiny do 5 tys przez rok i koniec. jak mi się znudzi to powrót do serii i giełda. nie mam zamiaru na każdy forum krzyczeć-patrzcie mam zawias za 2000 zeta i jestem cool.
masz cięty język - to widać po postach ale ja to odbieram jako naukę,
dla jednych podwajanie wartosci auta jest chore dla innych zdrowe, zalezy jak i gdzie sie siedzi. a markosowi nie chodzi o to ze masz sie chwiali tylko o to ze masz kupic dobry zawias, ktory za pol roku sie nie rozlecia, a za rok Cie nie zabije. kup sobie koni kita za 1700 a moze mniej. w wypadku kiedy kupujesz amorki i sprezyny innej firmy nie jestes do konca pewien czy ich charakterystyki sa zgodne
prosty przyklad, paski rozrzadu zaklada sie uzywane czy nowe??mimo ze zerwanie paska jest mniej grozne niz pekniecie sprezyny w zakrecie...
Te amory H&R wygladaja dokladnie jak bilsteiny dodatkowo mysle, ze byly w zestawie z sprezynami h&r, wiec mozesz zalozyc jakies dobre sprezyny np. eibacha czy h&r. Ewentualnie pomyslec nad sprezynami z Corsy GSi (powinny obnizyc autko gdzies o 20 mm).
Sprezyny bierz tylko i wylacznie dobrej firmy, nawet nowki nie sa takie drogie, nie mowiac juz o uzywkach.
właśnie kupiłem na tył Eibacha od Anala, tylko zastanawiam się, czy kupić rozpórkę, jeżeli nic nie grzebałem w silniku i osiągi marne bo to 14nz i kicha.czy jest sens dłubanie w 14nz czy robić po nowym roku swapa? [/quote][/list]
ok kupię rozpórkę,
tylko 1 pytanko, czy modzić 14 nz z przebiegiem 200 tys ( oleju nie bierze) czy szukać jakiegoś 2,0 (musi być 8v) . jak ma się koszt przeróbki mojego silnika do poprawy mocy - opłaca się czy dać sobie luz i robić swapa ?