Amorki przednie gwint KONI

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia Corsy B.
ODPOWIEDZ
GibEx
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Amorki przednie gwint KONI

Post autor: GibEx »

Witam czy jest sens kupić przednie amorki gwint KONI za grosze od znajomego, jak do tego dobrać amortyzatory na tył ?

Amory są w dobrym stanie.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

takich pytan w projektach nie zadajemy
pierwsze ostrzezenie

przenosze do technicznego

czy amortyzatory sa w dobrym stanie to okaze sie po pierwszym tysiacu kilometrow :lol: jak to stwierdziles? pomacales?
Obrazek
Skynet
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Skynet »

Najbardziej oplaca sie brac caly komplet wraz ze sprezynami ze wzgledu na to ze wszystkie elementy sa do siebie najlepiej dobrane. Potem dochodzi jeszcze odpowiednia regulacja tlumienia, wysokosci i kata pochylenia kola czyli innymi slowy troche zabawy.

Jesli masz do wziecia za grosze to bierz ale upewnij sie czy amory maja skutecznosc powyzej 80% na stacji diagnostycznej na zamontowanym pojezdzie.
Gwint zawsze robi swoje ;)
Obrazek
GibEx
Świeżak
Kontakt:

Załóżmy że są w pełni sprawne to czy jest sens, co wtedy z tyłem nowych koni sport z regulacją twardości na tył chyba sie nie opłaca do używanych przednich. Doba chyba sam sobie odpowiedziałem i lepiej dozbierać na nowego Koni Kita.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2007, o 13:23 przez GibEx, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Skynet pisze:upewnij sie czy amory maja skutecznosc powyzej 80% na stacji diagnostycznej
tylko bron boze nie zmieniaj cisnienia w oponach, bo skutecznosc bedzie sie wachac miedzy 30 a 90% :lol: bullshit porada. nie ma sposobu na sprawdzenie skutecznosci innego niz JAZDA. zadna glupia trzesawka nie pokaze sprawnosci amortyzatorow jakie by one nie byly.

nie kazdy gwint ma regulacje tlumienia
a prawie zaden nie ma regulacji katow

strasznie sie kolega skynet rozpedzil z tymi regulacjami :lol:

ps.
samych amortyzatorow z gwintu po prostu sie nie kupuje, bo nie mozna potem do nich dostac sprezyn.
Obrazek
GibEx
Świeżak
Kontakt:

Amorki są ze sprężynami moim zdaniem w dobrym stanie bardziej się boje o dobranie czegoś na tył.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

a co to za problem kupic jakies twardsze/krotkie amortyzatory? problem ze sprezynami, bo bedziesz musial szukac rozkompletowanych, samego tylu, a to chyba nie bedzie takie proste.

pytalem juz: jak oceniles ich stan na dobry? ladnie wygladaja? fajnie pachna?
Obrazek
GibEx
Świeżak
Kontakt:

Jeździłem autem z którego zostały zdjęte te amorki, sprzedawca tych amorków to mój kolega z klatki zmienił na serie bo nie lubi twardego zawieszenia, po prostu go to nie kręci ma już swoje lata, nie sądze aby wcisnął mi bubel.

Chciałem brać komplet ale niestety za bardzo się czaiłem i niestety znalazł się kupiec na tylne :-?
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

!markos pisze: zadna glupia trzesawka nie pokaze sprawnosci amortyzatorow jakie by one nie byly.
no markos pokaze poprawnie sprawnosc tych amorkow pod ktore zostala zbudowana. bo ta metoda (nie pamietam nazwy) stosowana na stacjach diagnostycznych wlasnie dziala wten smieszny sposob :lol:

jak wiedzialbys chociaz jaki maja przebieg te amorki i po jakich drogach to mialbys juz cos a tak to masz tyle ze jezdziles corsa wktorej byly, jezdziles na prawym czy lewym fotelu bo to tez roznica. umow sie z saisadem ze jak Ci nie beda odpowiadaly po testach to mu oddasz poprostu
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
GibEx
Świeżak
Kontakt:

Jeździły po drogach niemieckich a przebiegu nie znam tak jak i kolega. Ale chyba wole uzbierać na nowe bez regulacji wysokości.

Prawdopodobnie KONI Kit 1130

Ale jeszcze zapytam czy ktoś coś słyszał albo jeszcze lepiej miał doświadczenie z amorkami i springami firmy APEX
http://www.czescionline.pl/tuning.php?m ... zaj_id=238
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenie”