dobra.. skonczylo sie babci sranie, jedziemy, teraz juz moze byc tylko lepiej
oto co zastalismy po przyjezdzie do lakierni o 7 rano..
naklejki na miejscu

chyba z dobrej folii je wycialem, ze sie jeszcze trzymaja
heblunek "troche" sie zastal..
"panie tomku, pan patrzy jaka kupa tu w srodku jest"
widac przy okazji nowa wersje frontu gsi, troche zmodyfikowana.. niezle, ale mam nadzieje, ze te fatalne ramki kierunkowskazow znikna i zderzak zostanie wygladzony..
przypominam, ze po polakierowaniu samochod stal w szopie ~2 lata....
"zaplesniala, ale za to 6 biegowa"
pod maska na czysto! troche kabelkow zwisa, aaaale to sie ogarnie
troche floku tu i tam..
rzut ogolny
fotelik bez zmian

ale tutaj moze zajda fajowe zmiany honda stajl
historia zatoczyla kolo.. na lawecie zjezdzal z toru lublin i na lawecie wjezdza w nowe zycie
"panie tomku, no rece opadaja jak sie patrzy na ten samochod, pan cos z nim zrobi!"
a to widzielismy cala droge przez tylna szybke holownika..
c20rsa wstawiona zostala do promotora. miniac napewno dobrze sie nia zaopiekuje. widzialem tez silnik i skrzynie, ale nie robilismy fotek, bo na dole w magazynie lezalo miliard smieci i nic byscie nie widzieli

moze miniac wysle tomkowi pare fotek silnika i skrzyni ze skladania.. mnie one totalnie powalily, nie wiem czy ktos na corsasport ma tak odpicowany motor!!! :0
co do specyfikacji i gratow.. bedzie bardzo, bardzo grubo.. 350 koni powinno peknac, planowane jest turbo z zapasem na 400+.. tak, to bardzo medialne cyferki, bo samochod wcale nie bedzie szybszy niz jakby mial te 280-300 koni, no ale czego nie robi sie z pasji i milosci do corsy

zmieni sie tez ofelgowanie i heblunek.. bedzie LEPIEJ niz bylo do tej pory
tak zupelnie szczerze to ja widze tutaj drugie auto klasy mojego civica. wielki, ogromny rispekt dla tomka za podejscie do tematu!!!