domena ctm.pl

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

REN pisze:obecnie na domene zrzucilo sie 6 osob, brakuje 4
taaaa.... jeśli chodzi o wpłacanie kaski to tu zawsze jest problem :/

jak wróce do domu to zasile "twoje" konto :oko:

oraz rozmawiałem z znajomym, który pracuje w firmie gdzie zajmuja sie tym profesjonalnie, wstępny kosztorys ma mi przesłać na maila wiem, że na forum są również osoby które trzepią stronki ale nie oszukujmy się oni z tego żyją i nikt za darmo nie bedzie swojego czasu marnował :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
szajboos
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: szajboos »

Dycha nie majątek. Też się dorzuciłem.
Nowy silnik mode-in progress...

Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

zgodnie z obietnica wczoraj poszła kaska od obu emsów :grin:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

wiec ino jeszcze jedna dycha, moze ksiadz na mszy sie dorzuci. zamiast brac to da, zapytam za 2 dni :lol:
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
sopel358
Nowy
Kontakt:

Post autor: sopel358 »

ja zucilem dyche na tace wiec juz chyba cacy jest :oko:
Corsa A 14nv 91 rok/Corsa A TR 13s 82rok
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

REN moglbys wreszcie wrzucic jakas liste, albo podac informacje czy zaplaciles, czy nie?
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

pirat pisze:REN moglbys wreszcie wrzucic jakas liste, albo podac informacje czy zaplaciles, czy nie?
mamy czas, mamy czas, czas nie goni nas :-P
Awatar użytkownika
Matex
Nowy
Kontakt:

Post autor: Matex »

sorka ze wtronce a jak tam idzie projekt www ?:)
Awatar użytkownika
baca358
Świeżak

Post autor: baca358 »

Dawno mnie nie było na forum ale do składki sie dokładam :D
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau

Post autor: !markos »

Matex pisze:sorka ze wtronce a jak tam idzie projekt www ?:)
jak idzie co? :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

!markos pisze:
Matex pisze:sorka ze wtronce a jak tam idzie projekt www ?:)
jak idzie co? :lol:
mam namiar na człowieka, który podjąłby się zrobienia stronki na jakimś cmsie + forum, prosze któregoś z moderatorów o pilotowanie sprawy, namiary na ludzia podam na gg :oko:
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

-=m&m=- pisze: mam namiar na człowieka, który podjąłby się zrobienia stronki na jakimś cmsie + forum, prosze któregoś z moderatorów o pilotowanie sprawy, namiary na ludzia podam na gg :oko:
wraz z brakiem zainteresowania tematem przez moderatorów uważam propozycje za wygasłą :-P
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

ja liczylem, ze w tej sprawie wypowie sie Sierako, kotry z administratorami f.t.i.pl mial cos wspolnego kiedys i powie technicznie jak to trzeba zalatwic. Mi sie bardzo podoba opcja, zeby jeszcz zrzucic sie po groszu na stworzenie profi serwisu.
Nie wiem jak Boombel, czy cos tworzy, czy nie?

a REN to juz w ogole zapomnial o nas...
Boombel
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Boombel »

Tworzy się ale po cichu:) Problem pierwszy i chyba najważniejszy to nowy serwer. Serwery za 100zł nie wchodzą w gre bo moim zdaniem to troche za mało jak dla nas. Nie wiem jaki jest transfer naszego forum, a jak mają jeszcze dojść dane ze stronki, galerie... Czyli znowu sprowadza się do kasy. Jak myslicie, czy Klub CTM jest w stanie zebrać te powiedzmy ok 300zł + 120zł rocznie na domenę?? Suma spora wiec, sam nie wiem.. Oczywiście ja się dokładam i moze uda mi się załatwić serwer taniej, ale nie obiecuję:( Moze robić składki na zlot wieksze i finansować z tego utrzymanie serwera??
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

pirat pisze:ja liczylem, ze w tej sprawie wypowie sie Sierako, kotry z administratorami f.t.i.pl mial cos wspolnego kiedys i powie technicznie jak to trzeba zalatwic....
1. Admin musi nam dac SQL'a z danymi z forum, nagrac na plyte 500MB i wyslac albo wystawic gdzies.
2. Chetna osoba musi wyodrebnic dane z naszych podfor i wrzucic w nowa baze.
3. Oczywiscie wczesniej musimy miec dosc dobry hosting z duzym transferem i z serverami, ktore nie padaja raz na tydzien i gubia dane. A co za tym idzie trzeba zebrac kase na to. Zakladam ze moze jeszcze w tym roku by sie to udalo ale czy liczycie sie z tym, ze taka oplate trzeba bedzie uiscic co roku. Teraz pewnie bylaby jakas promocja jako ze nowe konto bysmy zakladali, ale za rok na pewno juz wiecej to by kosztowalo. A ktos bedzie musial zaplacic ...

Reasumujac trzeba by ustalic kilka waznych rzeczy, kto sie tym zajmuje, kto sie sklada itp. Bo niby dlaczego ktos kto nie zaplacil za forum ma z niego korzystac jak inny zaplacil? Troche by to bylo niesprawiedliwe. Wiec pewnie musialyby byc jakies skladki klubowe no i oczywiscie osoba, ktora to bedzie ogarniac. Czyli w wielkim skrocie .... zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Jestem 100%tach za tym co Sierak powiedzial i napewno zaplace sklade jesli takowa bedzie !
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Boombel
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Boombel »

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :) Moim zdaniem 300zł rocznie za serwer to jest całe minimum... Sierak dobrze pisze... Mozna postawić na jakims tańszym serwerze ale po co, jak ma byc gorzej niż jest...
Awatar użytkownika
sopel358
Nowy
Kontakt:

Post autor: sopel358 »

jestem ZA i przynajmniej sie wyodrebni prawdziwych klubowiczy od tych co tylko sa bo sa :oko:
Corsa A 14nv 91 rok/Corsa A TR 13s 82rok
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Otoz to ! Nie ma co gdybac nasz klub jest jednak dosyc elitarny... dlatego komu zalezy to wplaci kase i tyle. Moge smialo powiedziec ,ze nasza skromna silesianska ekipa dalej bedzie w tym trwac ;D
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
sierak
Weteran
Kontakt:

Post autor: sierak »

Po raz kolejny rozmawialem wczoraj z administratorem i tak mi napisał:

"...sorki, ze nie odpisalem ale bylem wtedy w pracy i za bardzo nie moglem pisac na gg

obecnie z netu korzystam z komorki wiec raczej ciezko bedzie mi pracowac na bazie, dodatkowo do czasu gdy nie napisze pracy dyplomowej nie będę mial za bardzo na to czasu ... sorki..."

A co do dostepnosci forum dla tych co nie zaplacili lub nowych to trzebaby wydzielic podfora, ktore sa dostepne dla wszystkich. Bo jak zamkniemy dostep do wszystkiego to nikt nowy sie tu nie pojawi bo nawet nie bedzie wiedzial czy warto :P
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

mysle ze rzucic do worka 20-30 czy 50zl rocznie na utrzymanie forum i domene nie bylo by problemem. przynajmniej dla mnie i mysle ze dla duzej czesci obecnych forumowiczow

wobec tego co pisze sierak to nie wiadomo od kiedy mielibysmy miec nowe forum

a z kolei platyny dostep ma swoje wady i zalety bo nie mozna i nie da sie ukryc ze jesli wpada tu ktos nowy majacy problem to i on sie dowie/nauczy czegos od nas i my sie dowiemy/nauczymy czegos od niego
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

sierak pisze:Po raz kolejny rozmawialem wczoraj z administratorem i tak mi napisał:

"...sorki, ze nie odpisalem ale bylem wtedy w pracy i za bardzo nie moglem pisac na gg

obecnie z netu korzystam z komorki wiec raczej ciezko bedzie mi pracowac na bazie, dodatkowo do czasu gdy nie napisze pracy dyplomowej nie będę mial za bardzo na to czasu ... sorki..."
Jeden wielki LOL :0 Nie wiem jak wypowiedź tego Pana odnosi sie do info znalezionym na stronie :

Imię: Konrad
Nazwisko Frydrych
Ksywa: SPEED>>>
E-mail: konrad@tuning.info.pl
Kim jest i co robi: Naczelny informatyk, odpowiada za administrację serwerami, oprogramowanie serwisu oraz jego promocje w Internecie.

Jeśli jest to ta sama osoba to jej wypowiedź świadczy tylko o zaangażowaniu w prace. W swoich obowiązkach ma wpisane administracje serwerami więc niech się tym zajmie bo wiecznie padające forum nie świadczy dobrze o kompetencjach danej osoby ani nie promuje serwisu.
Awatar użytkownika
szajboos
Nowy
Kontakt:

Post autor: szajboos »

Co do składki oczywiście będę uiszczał. Myślę że dobry taki pomysł jest :D
Nowy silnik mode-in progress...

Obrazek
Awatar użytkownika
catffin
Świeżak

Re: domena ctm.pl

Post autor: catffin »

http://www.catffin.ovh.org/ctm/index.php

nie szukać tutaj niczego specjalnego, nie jest to ani podpiete pod forum, ani dopracowane graficznie ... to tylko szkielet.

Sam z grafiki jestesm zielony co zreszta widać na linku powyżej, potrzebuje kogoś kto w miare zrobi ładne menu, m&m narazie nakierował mnie na taką kolorystyke wiec to nie mój wybór ;]

kazdy kto ma chęci może pomóc, wystarczy że napiszecie co chcecie aby sie pojawiło i co zmienic ( czyli macie o czym pisac :P )
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

Ojej, ale nie CTM :P
Awatar użytkownika
catffin
Świeżak

z m&m o ctm chyba rozmawialem :D nie wiem , nie pamietam :P ale chodzi o to ze chcecie miec www i ja sie podejmuje zrobienia tego, nie biore za to żadnej $, robie to po prostu dla poszerzenia umiejetnosci. Skrypt na newsy / komentarze mam już gotowy, generalnie brne do prozdu od strony technicznej ale przyda mi sie pomoc pod wzgledem grafiki / materialów zatem licze na ochotników :D
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

musimy sie zgadać co i jak bo chyba nie do końca sie zrozumielismy :) Layout strony musi być zgodny z forum :oko:
Awatar użytkownika
catffin
Świeżak

spooko, jak beda ferie to zrobi sie wszystko tylko nei teraz bo seeeesja sie zbliza ;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”