klariego propozycje na swap b18c6 do civica

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

klariego propozycje na swap b18c6 do civica

Post autor: !markos »

-=kLaRi=- pisze:@Markos ! - wszedzie pisales ,ze ze swojej integry wszystkie czesci w tym silnik pasuja ,czyli "BOLT-ON" -twoje slowa ,to dlaczego chcesz auto postawic na swapa w firmie??? :lol: :lol:
a gdzie mam to zrobic - pod blokiem? postawic 2 samochody pod domem i je przez 2 tygodnie po pracy swapowac, tak? :zakrecony: przezajebisty pomysl :lol: elektryke pod inny - nieseryjny komputer i zegary z integry tez pociagne sam? przejsciowke z obd2 na obd1 tez wystrugam sam? moze mam tez sam wystroic hondate? i moze tez zrobie to pod blokiem? tu w sam raz taka krotka prosta jest, tylko garby troche duze :lol: wydech tez sam posklejam (tasma klejaca chyba)? skad wezme zurawia, podnosnik/kobylki i kupe narzedzi, ktorych nie mam? to, ze cos jest bolt-on nie oznacza, ze zrobi sie samo i nie wymaga pomocy z zewnatrz :zakrecony:
Obrazek
kozzi
Weteran
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: kozzi »

poważnie nie dasz rady? :lol: przeciez to takie łatwe :oko:
ale teoretycznie to rozjebałes projekt profesjonalnie :lol:
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

kozzi pisze:ale teoretycznie to rozjebałes projekt profesjonalnie :lol:
eee? :zakrecony:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Re: klariego propozycje na swap b18c6 do civica

Post autor: Hayabusa »

!markos pisze:
-=kLaRi=- pisze:@Markos ! - wszedzie pisales ,ze ze swojej integry wszystkie czesci w tym silnik pasuja ,czyli "BOLT-ON" -twoje slowa ,to dlaczego chcesz auto postawic na swapa w firmie??? :lol: :lol:
a gdzie mam to zrobic - pod blokiem? postawic 2 samochody pod domem i je przez 2 tygodnie po pracy swapowac, tak? :zakrecony: przezajebisty pomysl :lol: elektryke pod inny - nieseryjny komputer i zegary z integry tez pociagne sam? przejsciowke z obd2 na obd1 tez wystrugam sam? moze mam tez sam wystroic hondate? i moze tez zrobie to pod blokiem? tu w sam raz taka krotka prosta jest, tylko garby troche duze :lol: wydech tez sam posklejam (tasma klejaca chyba)? skad wezme zurawia, podnosnik/kobylki i kupe narzedzi, ktorych nie mam? to, ze cos jest bolt-on nie oznacza, ze zrobi sie samo i nie wymaga pomocy z zewnatrz :zakrecony:
Przyjedz do Wrocławia i pod blokiem M&M się zrobi :grin:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

jak ma sie tak zrobic tak samo zajebiscie jak zrobila sie wymiana zawieszenia, to lepiej niech sie robi w warszawie :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Kontakt:

!markos pisze:jak ma sie tak zrobic tak samo zajebiscie jak zrobila sie wymiana zawieszenia, to lepiej niech sie robi w warszawie :lol:
z zawieszeniem wystąpiły małe problemy, ale potem poszło już gładko... :oko:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Zróbmy jeszcze 8 (osiem) topików o swapie w hondzie :lol: bo dwa na forum corsy to za mało :lol: :lol:

Tej Markos- jeszcze na forum malucha nie lansowałeś się ze swapem :lol: :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Kontakt:

kristo pisze:Zróbmy jeszcze 8 (osiem) topików o swapie w hondzie :lol: bo dwa na forum corsy to za mało :lol: :lol:

Tej Markos- jeszcze na forum malucha nie lansowałeś się ze swapem :lol: :lol:
:grin: :grin: :grin:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

kristo pisze:Zróbmy jeszcze 8 (osiem) topików o swapie w hondzie
a mowi ci cos nazwa tego dzialu? tutaj moglibysmy rownie dobrze nawijac o mercedesie slr.

"tej" to takie poznanskie - nigdy tego nie rozumialem, co to tak wlasciwie znaczy? cos jak zalatujace siankiem "yo blair" wypowiedziane ostatnio przez busha?
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Idz w pyry łyntry gryść. :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Nie masz nikogo kto ma garaz badz cos w tym stylu ?? :/
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Post autor: Kurbat »

-=kLaRi=- pisze:Nie masz nikogo kto ma garaz badz cos w tym stylu ?? :/
graraż mozna za 100 zeta wynając na dwa tygodnie ale po co...
ja myslę, że tu nie ogaraż chodzi tak jak markos pisał ;)
Będzie garaż i co dalej ? :zakrecony:
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

co wy gadacie po co samemu sie meczyuc jak moze ktos za nas to zrobic ? proste nie :lol: popieram markosa :grin:
a wogle co wy tak sie uparliscie zeby sam robil nie kumam, niech zamknie sie w piwnicy i struga... tylko po co ?
Obrazek
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

po to ,ze ma sie satysfakcje i potem moze okazac sie ze byle jaki szczyl bedzie wiecej wiedzial o twoim aucie niz ty! 2sprawa to dla mnie od jakiegos czasu przestali sie liczyc tunerzy ktorzy maja kupe hajsu i kupili sobie auto ,oddali wszystko do roboty panu heniowi badz firmie za xxxxx$ a potem wielcy streetracerzy... i tunigowcy oraz znow przypomne ,ze sami nie wiedza czym jezdza i byle kto moze cie zgiac jakims pytaniem o ich aucie!!!
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

w markosa przypadku nie ma za bardzo sensu brać się za to garażowymi metodami. podejrzewam , że nie dysponuje teraz tak jak w corsie EPC czy TISem + dodatkowo ogromne zasoby tanich części. nie wiesz dodatkowo czy robiąc wg opisu z jakiejś strony internetowej nie wpakujesz się w jakieś g.. bo okaże się, że opis dotyczy modelu np ze stanów, w którym trafi się parę różnic (nie mam tu wiedzy więc zgaduję).
Naprawdę będzie lepiej zlecić to w jakimś zakładzie, bo "samoróbka" mogła by potrwać o wiele.. wiele ... dłużej niż robienie boxa :oko: , co nie znaczy, że jakiś warsztat też to zrobi w ustalonym terminie.
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

klari ja pierdykam.. czy na serio nie dociera do ciebie fakt, ze NIE MAM GDZIE, CZYM I KIEDY to zrobic? nie wiem, moze te 3 powody to dla ciebie zbyt malo, zeby oddac auto do roboty, ale dla mnie sa zdecydowanie wystarczajace :lol:

dysponuje ksiazka serwisowa 100x lepsza niz glupi tis, w ktorym kompletnie nic nie widac i polowy rzeczy nie mozna znalezc/zrozumiec.. zrobilem juz konkretny research na temat tej przekladki i na prawde jest to LATWE. civic 5 generacji i integra to pod maska TAKIE SAME SAMOCHODY. co do srubki, dziurki i trytytki. ale nadal nie oznacza to, ze nagle mam miejsce, narzedzia i czas, zeby samemu to robic.

gadka o stritrejserach w tym konkretnym wypadku jest troche nie na miejscu, bo ja dokladnie wiem co to za auto i zaden szczyl mnie nie zagnie :lol: poza tym mam w dupie to, jaki kabelek ktoredy biegnie i jak dokladnie zrobiona jest przejsciowka obd2-obd1, tego moge o swoim aucie nie wiedziec :lol: wazne, ze bedzie zapie*dalac jak dzikie (bo jednak nie bedzie seryjne) i mechanicznie bedzie zrobione na prawde dobrze chociazby z jednego prostego powodu - poza kilkoma kabelkami NIC nie bedzie trzeba dorabiac, wszystko przekladamy z integry. tu nie ma nawet opcji na zdrutowanie czegokolwiek :grin:

ps.
jest takie jedno fajne 1.5 turbo w warszawie, startuje w mini plus, to dosc nowy samochod, bo dopiero co zostal zbudowany. prowadzi go niejaki javo - czlowiek ogromnie sympatyczny, ktory wychodzi z bardzo prostego zalozenia:
"ja jestem od krecenia kolkiem i naciskania pedalow, mam miec z tego przyjemnosc. place i chce, zeby auto spelnialo moje wymagania"
sam w zasadzie nic przy nim nie robi i nie wie o tym samochodzie jakos ogromnie duzo. wie tylko jakie turbo, dlaczego tyle, a nie mniej/wiecej mocy i wie, ze elektryka jest dobrze zrobiona. czy to umniejsza jego zajawce na honde i projektowi, ktory przekracza 200 koni z litra? :zakrecony:
on jest od prowadzenia. mechanicy sa od przygotowania auta. wyszedlem z tego samego zalozenia, z ta roznica, ze bede staral sie wziac tygodniowy urlop, zeby razem z chlopakami ze streetshadows garage grzebac sie przy swoim aucie :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mihó
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Mihó »

kristo pisze:Idz w pyry łyntry gryść. :lol: :lol: :lol:
Tej, poznaniak...

Idź w pyry łynty rwać

się mówi ;)

A co do dyskusji - sam bym może chciał zdłubać swoje C12NZ, bo też to lubię. Ale przyznam, że i tak się nie opłaca (chociaż wiele nie jeżdżę, więc ważniejsza będzie dla mnie składka OC niż reszta kosztów). A niestety przeróbki są nieopłacalne. I jest tak, że najlepszym (cena/efekt/żywotność) będzie swap. Kto mi to zrobi ? Ja przy współpracy z mechanikiem, bo nie mam wyciągarki itp. :] Ale satysfakcja będzie dla mnie.

Nie ma się co szczypać i młotkiem wbijać silnika, skoro nie mamy odpowiedniego sprzętu. Popieram !markosa.

Ale naklejki dodającej 15KM to niech Ci nie nakleja mechanik - ten tuning pozostaw sobie :-P
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Kontakt:

ok ok ;) odpuszczam :)- chcialem cie troche podpuscic :PPPPP
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

emes125 pisze:naklejki dodającej 15KM
taka nie bedzie potrzebna, planuje przeskoczyc 200 koni juz na starcie...
Obrazek
Awatar użytkownika
Marcin99
Nowy
Kontakt:

Post autor: Marcin99 »

Ja również przyłącze się do tych popierających markosa. Choćby nie wiem jak dobrze się przygotować i jakie mądre książki posiadać to i tak lepiej przynajmniej za pierwszym razem zrobić to z kimś. Czasem trzeba mieć doświadczenie żeby odkręcić głupią śrubke. Wszlekie patenty ułatwiające życie też nie powstają od razu a po co zniszczyć swoje :oko:
Pozatym robienie swap-u bez warsztatu, narzędzi i wielu innych pierdół jest bez sensu i dratstycznie wydłuża czas i koszty. Podam przykład z mojego doświadczenia - składam właśnie głowice, odebrałem ze szlifowania i co? Trzeba dotrzeć zawory i tu lipa nie mam pasty. Byłem chyba w 5 sklepach i nie ma, na koniec pojechałem do aso opla i oczywiście mają ale pan mi zaśpiewał cene 96zł. Podziękowałem bo po co mi tubka pasty jak wykorzystam tylko kilka gram do jednej głowicy (naszczęście mam ten komfort, że kolega po sąsiedzku jest mechanikiem :D).

Podsumowując:
!markos trzymamy kciuki i pomimo tego, że to nie corsa to i tak nas to interesuje, dlatego im więcej fotek tym lepiej oraz im więcej info tym więcej czytania o czymś ciekawym a nie (sorry emes125) o okleinach na słupki :lol:
Awatar użytkownika
Mihó
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Mihó »

Marcin99 pisze:Podsumowując:
!markos trzymamy kciuki i pomimo tego, że to nie corsa to i tak nas to interesuje, dlatego im więcej fotek tym lepiej oraz im więcej info tym więcej czytania o czymś ciekawym a nie (sorry emes125) o okleinach na słupki :lol:
Każdy orze tak jak może
Opel. Technik die begeistert
Corsa C Z18XE, Vectra B X18XE, Trabant 1.1, PTS 3.8 V6, Trabant 601
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”