teraz pytanie - zakladajac, ze uda mi sie je rozkleic nie psujac calosci
czym skleic lampe..?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
czym skleic lampe..?
no wiec tak.. moje tylne lampki kupilem z jedna lekko rozszczelniona i tak sie zasyfila, ze jedna jest w miare czysta, a druga swieci duzo gorzej i jest cala poszarzala od srodka.. chcialbym je doprowadzic do kultury, bo teraz sa strasznymi szczurami
to czym je potem skleic..? najlepiej cos, co bedzie krystaliczne, czyste, tak, zeby nie bylo tego za mocno widac.. ktos sie w takie rzeczy bawil i moze z czystym sumieniem polecic jakies lepiszcze..?

-
nanek1987
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
Markos!(sory za "!" ale chodz 1 musze postawic
)nie wiem jak to sie dokladnie nazywa ale jest taki termoklei co sie go kupuje w laskach i wklada do takiego pistoletu!są tez bezbarwne!w puncie siostry tak wklejalem szklo przedniej lampy!trzyma sie mocno i jest szczelna!komplet tych lasek kosztowal 18 pln(jest ich sporo)a pistolet do klejenia 35pln!tylko pierw trzeba wszystko dokladnie oczyscic i odtluscic ja zapewne wiesz
- sopel358
- Nowy
- Kontakt:
z tym klejem na goraco to jest taki maly problem ze pod wplywem temperatury znowu sie robi plynny i elastyczny
wiec nie wiem czy to najlepszy pomysl ale skoro w punciaku dziala to mozna by sprobowac
ja bym proponowal klej do szyb tak jak Matex, bezbarwny tez jest taki co kleja lustra akwaria i takie tam
ja bym proponowal klej do szyb tak jak Matex, bezbarwny tez jest taki co kleja lustra akwaria i takie tam
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
mysle nad jakims porzadnym klejem typu sikaflex, czy cos w ten desen.. pistolet klejowy odpada, bo to szit straszny jest.. przednie lampy najczesciej maja tez zapinki i to wystarcza, zeby sie trzymaly. tylne niestety ich nie posiadaja.. pamietajcie, ze to mocno nierowna powierzchnia, wiec klej musi byc jakis mega, zeby to zlapal i nie puscil przy pierwszej lepszej okazji..
[EDIT]
tyle, ze taki klej jest niestety dosc drogi
[EDIT]
tyle, ze taki klej jest niestety dosc drogi

- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Re: czym skleic lampe..?
Próbowałem z tylnymi lampami u kolegi, smutny efekt rozbierania, trza było kleic bo to fabryczne zgrzewanie, jeżeli chodzi o klej polecam distal bezbarwny 16h max schnięcie i trzyma na lata.!markos pisze: teraz pytanie - zakladajac, ze uda mi sie je rozkleic nie psujac caloscito czym je potem skleic..? najlepiej cos, co bedzie krystaliczne, czyste, tak, zeby nie bylo tego za mocno widac.. ktos sie w takie rzeczy bawil i moze z czystym sumieniem polecic jakies lepiszcze..?
Silikon tylko uszczelnia nie skleja a ten do szyb to raczej czarny jest, łazienkowego nie polecam bo jest za bardzo elastyczny i będzie wypływał a nie nałożysz zbyt mało bo się i tak "wysra" bokami
STOP Pijanym kierowcom
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: czym skleic lampe..?
dokładnie tak jak napisał d12, jesli tylko moge uzywam standardowego distal'a (dwuskładnikowy klej epoksydowy), jego wersja szybkowiażąca jest właśnie przeźroczysta i daje pełna wytrzymałośc spoiny po 4 godzinach (+18 stopni)D12 pisze: jeżeli chodzi o klej polecam distal bezbarwny 16h max schnięcie i trzyma na lata.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
Markos jeśli mogę coś doradzić to ............ odpuści sobie robiorke tych lamp, kiedyś też tak ekserymentowałem i ............ musiałem wyżucić lampki
bo:
-po pierwsze zanim ściągłem szkło z lampki to mi w dziesięciu miejscach pękło
-a po drugie jak przykleiłem takim super klejem to i tak się zorszczelniło po pierwszym dniu jazdy
no i ogólnie to kichą zalatywało
........ale życze powodzenia przy rozbiorce
-po pierwsze zanim ściągłem szkło z lampki to mi w dziesięciu miejscach pękło
-a po drugie jak przykleiłem takim super klejem to i tak się zorszczelniło po pierwszym dniu jazdy
no i ogólnie to kichą zalatywało
........ale życze powodzenia przy rozbiorce
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Inny sposób czyszczenia mniej drstrukcyjnyczester 1 pisze:tez miałem nalot od wewnatrz na kloszu i troche pomogło czyszczenie (wydmuchanie) kerherm
Na moim przykładzie.... tak myłem lampy w sejaku, nalałem do wanny ciepłej wody, dolałem ludwika, wrzuciłem na kilka minut rozebrane lampy co by się namoczyły i wyschły, potem gąbką do naczyń mycie
STOP Pijanym kierowcom