... i tak Zedyo pojechal policjantowiZEDYO pisze:Niestety nie moge sie z Toba zgodzic, poniewaz prawda jest, ze w sadzie policjant jest traktowany jak "pol swiadka"kozzi pisze: jeśli chodzi o wykroczenia trafiające do sądu to niema to znaczenia, policjant zawsze ma racje w takim przypadku
przepisy drogowe
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
PETERS
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
A nie. Bo kiedyś był pokaz nowych radiowozów u nas (chłopaki dostali po asterixie - swoja marka
) i właśnie kolega się o to pytał. Policjant sam powiedział, że jeśli jest ich 2ch to niepotrzaba żadnych świadków (mimo że obaj są policjantami - co jest trochę stronnicze). I nie może Cię zatrzymać sam-jest to kwestia ich przepisów a także bezpieczeństwa-bo niewiadomo kogo się zatrzymuje.
Tak samo jak nie może Cię zatrzymywać z przeciwnego pasa ruchu - a jednak zatrzymują tak.
A jeszcze taka kwestia - jeżeli Cię zatrzymuje w nocy w terenie niezabudowanym to masz prawo się nie zatrzymywać - tylko dojechać do najbliższego komisariatu albo zadzwonić i spytać co jest grane - Chociaż wydaje mi się, że skożystanie z tego prawa nieskonczyło by się zbyt dobrze.
Wideoradar mobilny (podobnie jak zwykły radar) nie musi być oznakowane. U nas kiedyś chłopaki sobie przytargali takiego dziada na jeden dzień z innego miasta, to czytałem później w gazecie, że 400pare mandatów padło w jeden dzień.
Tak samo jak nie może Cię zatrzymywać z przeciwnego pasa ruchu - a jednak zatrzymują tak.
A jeszcze taka kwestia - jeżeli Cię zatrzymuje w nocy w terenie niezabudowanym to masz prawo się nie zatrzymywać - tylko dojechać do najbliższego komisariatu albo zadzwonić i spytać co jest grane - Chociaż wydaje mi się, że skożystanie z tego prawa nieskonczyło by się zbyt dobrze.
Wideoradar mobilny (podobnie jak zwykły radar) nie musi być oznakowane. U nas kiedyś chłopaki sobie przytargali takiego dziada na jeden dzień z innego miasta, to czytałem później w gazecie, że 400pare mandatów padło w jeden dzień.
Corsa A 1.2i 93r.

-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
Zedyo to chyba tam u Ciebie na tym wygwizdowie tak jestZEDYO pisze:Niestety nie moge sie z Toba zgodzic, poniewaz prawda jest, ze w sadzie policjant jest traktowany jak "pol swiadka"kozzi pisze: jeśli chodzi o wykroczenia trafiające do sądu to niema to znaczenia, policjant zawsze ma racje w takim przypadku
a zresztą zawsze jest ich dwóch czyli 1/2 + 1/2 = 1
Piracik a Ty myślisz że gdzie Zedyo pracuje? w piekarni.....pirat pisze:... i tak Zedyo pojechal policjantowiZEDYO pisze:Niestety nie moge sie z Toba zgodzic, poniewaz prawda jest, ze w sadzie policjant jest traktowany jak "pol swiadka"kozzi pisze: jeśli chodzi o wykroczenia trafiające do sądu to niema to znaczenia, policjant zawsze ma racje w takim przypadku
to ja chyba pracuje w jakiejś innej firmie chybaPETERS pisze:A nie. Bo kiedyś był pokaz nowych radiowozów u nas (chłopaki dostali po asterixie - swoja marka) i właśnie kolega się o to pytał. Policjant sam powiedział, że jeśli jest ich 2ch to niepotrzaba żadnych świadków (mimo że obaj są policjantami - co jest trochę stronnicze). I nie może Cię zatrzymać sam-jest to kwestia ich przepisów a także bezpieczeństwa-bo niewiadomo kogo się zatrzymuje.
powtarzam po raz enty Policjant w patrolu jedno-osobowym może działać tak samo jak w patrolu dwu-osobowym!!!!!!!! i może Cie również zatrzymać i wlepić mandat!!!!
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- ZEDYO
- Nowy
- Imię: Krzysztof
@Kozzi
Majac oczywiscie szacunek dla tej naszej firmy, ale konia z wozem temu policjantowi, ktory dzialajac w patrolu jednoosobowym w razie odmowy przyjecia mandatu sporzadzi wniosek u ukaranie do sadu grodzkiego
Podobnie jest z tymi zobowiazaniami do zaplaty wciskanymi za wycieraczke w razie niewykupienia biletu z parkomatu.
Majac oczywiscie szacunek dla tej naszej firmy, ale konia z wozem temu policjantowi, ktory dzialajac w patrolu jednoosobowym w razie odmowy przyjecia mandatu sporzadzi wniosek u ukaranie do sadu grodzkiego
Podobnie jest z tymi zobowiazaniami do zaplaty wciskanymi za wycieraczke w razie niewykupienia biletu z parkomatu.
:)17 Real Blue... Corsa Too :)17

Clarion DRX9375R + DPH9300, u-Dimension RM-V41, Xetec G10XLSG, PowerBass 2XL-6C, Eagle Cable MC90 i muzyka gra:)

Clarion DRX9375R + DPH9300, u-Dimension RM-V41, Xetec G10XLSG, PowerBass 2XL-6C, Eagle Cable MC90 i muzyka gra:)
-
kozzi
- Weteran
hehe ale ja napisałem teoretycznie jak jest zgodnie z przepisami, a prawda jest taka że masz racjeZEDYO pisze:@Kozzi
Majac oczywiscie szacunek dla tej naszej firmy, ale konia z wozem temu policjantowi, ktory dzialajac w patrolu jednoosobowym w razie odmowy przyjecia mandatu sporzadzi wniosek u ukaranie do sadu grodzkiego![]()
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
nasi klubowicze, nie robią, o ile wiem, w drogówce, więc nie ma się co czepiać
. policjant, to jak każdy inny zawód/człowiek, a można trafić różnie i na palanta, i na naprawdę spoko gości
.
-
kozzi
- Weteran
ojjjj Adaś święte słowa !!!! są ludzie i ............ ludzieAdamXXL pisze:nasi klubowicze, nie robią, o ile wiem, w drogówce, więc nie ma się co czepiać. policjant, to jak każdy inny zawód/człowiek, a można trafić różnie i na palanta, i na naprawdę spoko gości
.