No panowie po przeczytaniu tego tekstu niejednemu poprawi sie humor, bo ja jestem w niebo wziety
Akcyza bez zmian:)
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Kotlin
- Swój
- Imię: Rafał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Akcyza bez zmian:)
http://wiadomosci.onet.pl/1202273,11,item.html
No panowie po przeczytaniu tego tekstu niejednemu poprawi sie humor, bo ja jestem w niebo wziety
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 0
a wiecie co mnie rozwala w tym rządzie najbardziej? to że przed wyborami w swoim programie mieli taki punkt że nie będą podność żadnych podaktów, a ledwo na coś im brakuje to już kolejny podatek wymyślają lub podnoszą już istniejący
ja pierdole każdy tylko obiecywac potrafi i nic więcej
ja pierdole każdy tylko obiecywac potrafi i nic więcej
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
-
kozzi
- Weteran
Markos ale ja uważam że już tak jest!!!!! gdzie bys nie spojzal lub za co bys się nie wziął to podatek który wynosi w większości przypadków 50% ceny towaru
qurwa to się musi zmienić!!!!!
ja chce emigrowac z tego kraju!!!!!!
qurwa to się musi zmienić!!!!!
ja chce emigrowac z tego kraju!!!!!!
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Ciekawy jestem kto bedzie na nasze emerytury pracowal jak wszyscy wyjada. Ludzie opanujcie sie, ja nie wiem skad takie cisnienie na wyjazdy. Moze fakt sa tam wieksze pensje ale np. w Irlandii utrzymanie (mieszkanie, ubranie, zarcie) kosztuje duzo wiecej niz u nas (nawet w Warszawie).
Ja uwazam, ze jak ktos na troche oleju w glowie i umie cos robic dobrze to nie ma co wyjezdzac. Siedzcie tu, a oni (zagranica) i tak tu kiedys do nas przyjada i beda was chcieli zatrudnic. Tylko to juz bedzie na waszych warunkach.
Gdzies czytalem ze na obecna chwile mlodzi ludzie (25-28 lat) beda mieli emeryture rzedu 20% mniejsza niz dzisiejsi emeryci. A do tego dochodzi jeszcze ujemny przyrost naturalny.
Ja uwazam, ze jak ktos na troche oleju w glowie i umie cos robic dobrze to nie ma co wyjezdzac. Siedzcie tu, a oni (zagranica) i tak tu kiedys do nas przyjada i beda was chcieli zatrudnic. Tylko to juz bedzie na waszych warunkach.
Gdzies czytalem ze na obecna chwile mlodzi ludzie (25-28 lat) beda mieli emeryture rzedu 20% mniejsza niz dzisiejsi emeryci. A do tego dochodzi jeszcze ujemny przyrost naturalny.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- Gobo
- Nowy
- Kontakt:
Markos , a jakie ceny są w Wawie . U mnie pb95 Orlen Statoil Shell Bp = 4.23 wszyscy trzymają równo , jak orlen obniża o 3 gr to i reszta to samo , normalnie Mafia .Jeszcze z 5 dni temu lałem za 4.29 , . Normalnie luksusowe ceny
. Jakoś ostatnio widziałem w Panoramie gdzie jest najtaniej a gdzie najdrożej i pokazali że najdroższa Bena jast gdzieś tam w Polsce po 4.11 . Az chciałem wysłać meila do TVP2 skąd biorą takie informacje i niech przyjadą do mnie w góry to zobaczą real ceny
.
Wyginaj śmiało ciało
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
I tu przypomnaila mi sie scenka ostatnich Rozmow w Tloku u Sz. Majewskiego. Akurat parodiowali m.in. Marcinkiewisza:kozzi pisze: ja pierdole każdy tylko obiecywac potrafi i nic więcej
- Majewski: "Panie Premierze, co nam Pan jeszcze moze obiecac?"
- PseudoKazik: "Ale Panie Szymonie, ja moge Panu obiecac co Pan tylko chce"
...i to niestety prawda
-
kozzi
- Weteran
jak bym miał taką możliwość to bym stąd wyjechał jak najdalej
pierdole taki kraj w którym dwie pracujące w państwowych firmach osoby nie mogą sobie pozwolić na zakup mieszkania, nowego samochodu, itp.!!!
pierdole taki kraj w którym dwie pracujące w państwowych firmach osoby nie mogą sobie pozwolić na zakup mieszkania, nowego samochodu, itp.!!!
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ja pracuje w firmie prywatnej i tez mnie na to nie stac.
zmien firme - prostszego rozwiazania nie widze, wybacz.
biadolic to kazdy potrafi, ale poszukac nowej, lepiej platnej pracy juz nie. ja mam plan dwuletni, jesli nie otrzymam tego co chce w tej firmie, zmienie ja na inna.
czy to jedyny powod, dla ktorego mialbys wyjechac?
zmien firme - prostszego rozwiazania nie widze, wybacz.
biadolic to kazdy potrafi, ale poszukac nowej, lepiej platnej pracy juz nie. ja mam plan dwuletni, jesli nie otrzymam tego co chce w tej firmie, zmienie ja na inna.
czy to jedyny powod, dla ktorego mialbys wyjechac?

-
kozzi
- Weteran
powodów jest conajmniej kilka, ale głównie to taki że niestac mnie na to co bym chciał mieć!markos pisze:czy to jedyny powod, dla ktorego mialbys wyjechac?
zresztą nieważne bo i tak stąd nie wyjade!!
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Ja wam powiem tak ze ludzie sie podniecaja wyjazdami, a to moi drodzy nie jest bajka i moge sie zalozyc ze duza wiekszosc ludzi za granica nie wytrzyma dlugo, wiem co pisze bo spedzilem tak 6m-cy (kazde wakacje podczas studiow) i powiem tak:
pieniadze fajnem i to fakt, ale to jedyny atut..minusow jest znacznie wiecej.
A najgorsze jest to ze masa ludzi ktorzy na owym zachodzie zapierdalaja gorzej niz u nas ruscy, za psie pieniadze (w owych krajach) to tacy wracaja do polski zawiesniacza troche euro/funtami/baksami i mowia ze jest zajebiscie i kim oni tam nie sa..
Na koniec to mimo ze mam mozliwosci wyjazdu i pracy legalnej to niegdy bym nie wyjechal gdybym nie musial...
pieniadze fajnem i to fakt, ale to jedyny atut..minusow jest znacznie wiecej.
A najgorsze jest to ze masa ludzi ktorzy na owym zachodzie zapierdalaja gorzej niz u nas ruscy, za psie pieniadze (w owych krajach) to tacy wracaja do polski zawiesniacza troche euro/funtami/baksami i mowia ze jest zajebiscie i kim oni tam nie sa..
Na koniec to mimo ze mam mozliwosci wyjazdu i pracy legalnej to niegdy bym nie wyjechal gdybym nie musial...
Było c14se
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
@kozii
W polsce jest masa firm w ktorych mozesz zarabiac tak jak "na zachodzie" ... tylko powiedz mi co z tego. Co z tego ze bedziesz mial duzo kasy jak nie bedziesz mial nawet czasu kiedy jej wydawac. Co z tego ze kupisz sobie zajebista chate jak nie bedziesz mial nawet kogo tam zaprosic bo zyjac tylko praca to co najwyzej bedziesz mial przyjaciol z pokoju z robocie. Chromole takie zycie ... to nie dla mnie.
Wierz mi, znam duzo osob ktore sa w moim wieku i zapierdzielaja teraz tak ze maja jedna niedziele na pol roku wolna ... no i maja duuuzo kasy i stac ich na mieszkanie, nowy samochod itp. TYLKO CO Z TEGO. Czy w zyciu chodzi tylko o to zeby cie bylo na COS STAC. Czlowiek to taka istota ze zawsze bedzie mu czegos brakowalo. Bedzie cie stac na nowa bryke bedziesz chcial miec jeszcze jedna itp itd.
A mowienie ze jak sie wyjedzie to jest lepiej jest dla mnie trochce dziwne. Tam zeby cie traktowali jak czlowieka (jezeli wogole beda) to musisz przepracowac z 20 lat.
Ufff ale pojechalem ...
W polsce jest masa firm w ktorych mozesz zarabiac tak jak "na zachodzie" ... tylko powiedz mi co z tego. Co z tego ze bedziesz mial duzo kasy jak nie bedziesz mial nawet czasu kiedy jej wydawac. Co z tego ze kupisz sobie zajebista chate jak nie bedziesz mial nawet kogo tam zaprosic bo zyjac tylko praca to co najwyzej bedziesz mial przyjaciol z pokoju z robocie. Chromole takie zycie ... to nie dla mnie.
Wierz mi, znam duzo osob ktore sa w moim wieku i zapierdzielaja teraz tak ze maja jedna niedziele na pol roku wolna ... no i maja duuuzo kasy i stac ich na mieszkanie, nowy samochod itp. TYLKO CO Z TEGO. Czy w zyciu chodzi tylko o to zeby cie bylo na COS STAC. Czlowiek to taka istota ze zawsze bedzie mu czegos brakowalo. Bedzie cie stac na nowa bryke bedziesz chcial miec jeszcze jedna itp itd.
A mowienie ze jak sie wyjedzie to jest lepiej jest dla mnie trochce dziwne. Tam zeby cie traktowali jak czlowieka (jezeli wogole beda) to musisz przepracowac z 20 lat.
Ufff ale pojechalem ...
-
kozzi
- Weteran
@Sierak
podpisuje się pod twoimi słowami rękami i nogami
więc najlepiej zostać posłem
wtedy masz czasu pod dostatkiem, kasy sporo, znajomości, darmowe wyjazdy, szkolenia, itp. i wiesz co jest w tym najpiękniejsze, że za nic nie płacisz, a możesz zwiedzić połowe świata 
podpisuje się pod twoimi słowami rękami i nogami
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Ciesze ze sie ze mna zgadzaszkozzi pisze:@Sierak
podpisuje się pod twoimi słowami rękami i nogamiwięc najlepiej zostać posłem
wtedy masz czasu pod dostatkiem, kasy sporo, znajomości, darmowe wyjazdy, szkolenia, itp. i wiesz co jest w tym najpiękniejsze, że za nic nie płacisz, a możesz zwiedzić połowe świata
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Polski narod jest beznadziejnym narodem i czasem wstyd mi mojego pochodzenia. Mocne slowa ale tak czuje, przykro mi. Mozecie sie ze mna nie zgadzac ale gorycz sie juz u mnie przelewa. Nie bierzcie tego do siebie, mowie globalnie i nie tylko w stosunku do omawianego tematu.
Rowniez ja zaobserwowalem dziwne przekonanie wsrod polskiego spoleczenstwa, ze za granica kasa lezy na ziemi i wystarczy sie tam pojawic, by pakowac jej pelne kieszenie. Pojedzie taki, co ani nic nie umie, ani nic soba nie reprezentuje ani nawet jezyka nie zna a po znalezieniu pracy placze, ze go od razu kierownikiem dzialu nie zrobili. Tak jakby decyzja wyjazdu byla na tyle duzym poswieceniem, ze cala reszta nalezy sie juz gratis. Znam ludzi, ktorzy pojechali tam i bardzo wysoko zaszli ale i znam takich, co nie robia nic innego tylko jecza. Roznica miedzy pierwszymi a drugimi byla taka, ze pierwsi wiedzieli co robia a drudzy pojechali, bo "za granica sa pieniadze". Nie moge juz sluchac takich zali.
Trzeba soba cos reprezentowac i mierzyc sily na zamiary - jesli w kraju nie mozna znalezc pracy to dlaczego niby za granica pracodawca mialby przyjac osobe nieadekwatna na dane stanowisko? Dzien dobroci?
Praca jest, ale adekwatna do tego, co pracownik soba reprezentuje.
Ja jesli mialbym wyjechac to dlatego, ze mieszkam w Polsce, a nie dlatego, ze szukam pracy za granica.
Aha, zeby ktos teorii nie dorobil zaraz - nie pije do zadnej wypowiedzi w tym watku, wyrazam swoje zdanie.
Rowniez ja zaobserwowalem dziwne przekonanie wsrod polskiego spoleczenstwa, ze za granica kasa lezy na ziemi i wystarczy sie tam pojawic, by pakowac jej pelne kieszenie. Pojedzie taki, co ani nic nie umie, ani nic soba nie reprezentuje ani nawet jezyka nie zna a po znalezieniu pracy placze, ze go od razu kierownikiem dzialu nie zrobili. Tak jakby decyzja wyjazdu byla na tyle duzym poswieceniem, ze cala reszta nalezy sie juz gratis. Znam ludzi, ktorzy pojechali tam i bardzo wysoko zaszli ale i znam takich, co nie robia nic innego tylko jecza. Roznica miedzy pierwszymi a drugimi byla taka, ze pierwsi wiedzieli co robia a drudzy pojechali, bo "za granica sa pieniadze". Nie moge juz sluchac takich zali.
Trzeba soba cos reprezentowac i mierzyc sily na zamiary - jesli w kraju nie mozna znalezc pracy to dlaczego niby za granica pracodawca mialby przyjac osobe nieadekwatna na dane stanowisko? Dzien dobroci?
Praca jest, ale adekwatna do tego, co pracownik soba reprezentuje.
Ja jesli mialbym wyjechac to dlatego, ze mieszkam w Polsce, a nie dlatego, ze szukam pracy za granica.
Aha, zeby ktos teorii nie dorobil zaraz - nie pije do zadnej wypowiedzi w tym watku, wyrazam swoje zdanie.
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
@kubelt
W 1000% sie z toba zgadzam. Jest dokladnie tak jak mowisz. Ludzie sprzedaja wszystko co maja, biora kredyty, nie umieja powiedziec nawet "dzien dobry" po angielsku i jada do irlandii na przyklad, wysiadaja z samolotu i mysla ze juz na lotnisku ktos do nich podejdzie i powie "Witam, czy nie zechcialby Pan dla nas pracowac, dajemy mieszkanie firmowe i dobra pensje". Ale rzeczywistosc jest inna i potem sa placze ze wszystko stracili bo siedza tam jak te glupki i czekaja dalej wydajac wszystkie swoje pieniadze.
W 1000% sie z toba zgadzam. Jest dokladnie tak jak mowisz. Ludzie sprzedaja wszystko co maja, biora kredyty, nie umieja powiedziec nawet "dzien dobry" po angielsku i jada do irlandii na przyklad, wysiadaja z samolotu i mysla ze juz na lotnisku ktos do nich podejdzie i powie "Witam, czy nie zechcialby Pan dla nas pracowac, dajemy mieszkanie firmowe i dobra pensje". Ale rzeczywistosc jest inna i potem sa placze ze wszystko stracili bo siedza tam jak te glupki i czekaja dalej wydajac wszystkie swoje pieniadze.