Kaczora sylwetke czas poznać bliżej...
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Kaczora sylwetke czas poznać bliżej...
Z racji tego ze ciemnota, Rydzyk i Lepper dziś wygrali..warto zapoznac sie z nowym prezydentem RP koorva jego mać 

Było c14se
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 0

przepraszam jaka większość?? chyba 25% narodu!! bo do głosowania poszło 50% narodu i na niego głosowała połowa z tegokamiloooo pisze:widze po opisach i komentarzach rozncyh ze zle iz wygral kaczynski...(nie interesowalem sie kto co i jak i przez to nie glosowalem
) ale przeciez wiekszosc na niego glosowala... i dlatego wygral.... :0
i znowu qur.....a ten Rydzyk i jego zastępy Moherowych Beretów i ten burak co się wysłowić nawet nie może w biało-czerwonym krawacie.....
Ostatnio zmieniony 23 paź 2005, o 23:03 przez kozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
No zobaczymy co teraz bedzie. Nie jestem wcale zadowolony, ze wygral Kaczynski. Wydaje mi sie, ze wiele osob z elektoratu Tuska poprostu olalo sprawe, bo im sie nei chcialo a propaganda radia maryja i tv trwam potrafila zmobilizowac moherowe berety.
Na koniec autentyczna historia z wczoraj:
u fryzjera, fryzjerka nawiazala gadke z klientka na temat wyborow i na kogo kto bedzie glosowal. Klientka powiedziala "Ja na Tuska, bo prezydent i tak nei ma wiekszych praw, a jak ten Kaczor wyglada".
I w tym momencie do rozmowy wlaczyla sie 3cia osoba. Staruszka na oko lat 65, wlosy platynowe wyblakle, twarz pociagla, oczy... nie wiem
"No tak, kazdy patrzy na wyglad, a nie dostrzega wartosci jakie ktos ma w srodku". Pomyslalem "oho, radio maryja". I powaznie, jakbym sluchal Ojca Rydzyka. Do czasu, aż zrobili mnie na bostwo (
) dowiedzialem sie od niemilej starszej pani, ze Tusk wprowadzi wysokie podatki i zmniejszy o polowe emerytury, a "kazdy bedzie kiedys stary, nawet ten piękny". A potem była ostra rozkminka, skąd Tusk ma to wszystko jak nigdzie nie pracował, że nie pełnił żanych waznych funkcji w Panstwie...
Nie rozumiem tylko, skad w starej babie tak uporzadkowane poglady polityczne, taka pewnosc pogladow, skoro zadna tv publiczna + komercyjnie nie agiuja w strone zadnego kandydata? Rydzyk

Na koniec autentyczna historia z wczoraj:
u fryzjera, fryzjerka nawiazala gadke z klientka na temat wyborow i na kogo kto bedzie glosowal. Klientka powiedziala "Ja na Tuska, bo prezydent i tak nei ma wiekszych praw, a jak ten Kaczor wyglada".
I w tym momencie do rozmowy wlaczyla sie 3cia osoba. Staruszka na oko lat 65, wlosy platynowe wyblakle, twarz pociagla, oczy... nie wiem
"No tak, kazdy patrzy na wyglad, a nie dostrzega wartosci jakie ktos ma w srodku". Pomyslalem "oho, radio maryja". I powaznie, jakbym sluchal Ojca Rydzyka. Do czasu, aż zrobili mnie na bostwo (
Nie rozumiem tylko, skad w starej babie tak uporzadkowane poglady polityczne, taka pewnosc pogladow, skoro zadna tv publiczna + komercyjnie nie agiuja w strone zadnego kandydata? Rydzyk
- D12
- Weteran
- Imię: Daniel
- Model auta: Corsa B
- Kontakt:
Pirat zgadzam się z Tobą.... jak również wiem, że są różne historie. Byle Rydzyk bezpośrednio nie wdał się w polityke bo wtedy będziemy za murzynami. Apropo, mój wujek był w zeszłym tygodniu we Lwowie, po powrocie stwierdził, że to miasto i wogóle cały kraj jest 30 lat za Polską, jak wysiadł z autokaru ludzie prosili go nie o pieniądze a o chleb. To jest dopiero.......real world
STOP Pijanym kierowcom
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
Piracik a jak myslisz skąd ona może wiedzieć tyle "dobrego" o swoim kandydacie, a tyle "złego" o jego przeciwniku..........a Radia Maryja to się nie słucha co??
A jeszcze jedno pan Rydzyk to dopiero teraz pokarze swoje "ja"
Osobiście tego poprostu nie rozumiem ale im jest poprostu na ręke żeby była taka ciemnota i zacofanie w tym kraju
Widzieliście kto głosowal na Kaczke a kto na Tuska:
bez wyksz. 70-30
zawodowe 60-40
średnie 50-50
wyższe 35-65
to chyba wszystko wyjaśnia
acha podam jeszcze tylko przedział wielkowy:
do 50lat większość stawiała na Tuska
powyżej 50 (najlepsze są te babki po 85 tam miał poparcie 100%) na Kaczyńskiego
i jeszcze nie potrafie zrozumieć jednej rzeczy dlaczego ludzie którzy mieszkają za granicą 20lat i więcej i nie mają zielonego pojęcia co w tym kraju się dzieje, mogą oddawać głos
dobra koncze bo nie chce mi się denerwować............
A jeszcze jedno pan Rydzyk to dopiero teraz pokarze swoje "ja"
Osobiście tego poprostu nie rozumiem ale im jest poprostu na ręke żeby była taka ciemnota i zacofanie w tym kraju
Widzieliście kto głosowal na Kaczke a kto na Tuska:
bez wyksz. 70-30
zawodowe 60-40
średnie 50-50
wyższe 35-65
to chyba wszystko wyjaśnia
acha podam jeszcze tylko przedział wielkowy:
do 50lat większość stawiała na Tuska
powyżej 50 (najlepsze są te babki po 85 tam miał poparcie 100%) na Kaczyńskiego
i jeszcze nie potrafie zrozumieć jednej rzeczy dlaczego ludzie którzy mieszkają za granicą 20lat i więcej i nie mają zielonego pojęcia co w tym kraju się dzieje, mogą oddawać głos
dobra koncze bo nie chce mi się denerwować............
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Dokladnie jak mowisz Kozzi. Moje pytanie to byl czysty sarkazm. Oczywiscie, ze to propaganda RM i TV Trwam.
Tylko mni najbardziej denerwuje to, ze ludzie doskonale wiedzieli, ze moherowe berety sie zmobilizuja, a polowa spoleczenstwa miala serdecznie w dupie wybory. Biorac pod uwage statystyki, ze mamy dosc wyksztalcone spoleczenstwo, mozna przypuszczac, ze duza czesc elektoratu Tuska nie poszla do urn. To tylko takie gdybani, ale mysle, ale cos w tym jest.
Dla rozluznienia wklejam 2 linki, bo teraz juz i tak nic nie zienimy:
http://akson.sgh.waw.pl/~wk34544/kaczor ... kcesie.wmv
http://akson.sgh.waw.pl/~wk34544/kaczor ... todach.wmv

Tylko mni najbardziej denerwuje to, ze ludzie doskonale wiedzieli, ze moherowe berety sie zmobilizuja, a polowa spoleczenstwa miala serdecznie w dupie wybory. Biorac pod uwage statystyki, ze mamy dosc wyksztalcone spoleczenstwo, mozna przypuszczac, ze duza czesc elektoratu Tuska nie poszla do urn. To tylko takie gdybani, ale mysle, ale cos w tym jest.
Dla rozluznienia wklejam 2 linki, bo teraz juz i tak nic nie zienimy:
http://akson.sgh.waw.pl/~wk34544/kaczor ... kcesie.wmv
http://akson.sgh.waw.pl/~wk34544/kaczor ... todach.wmv
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
A tu to ja sie nie zgodze. 1/4 glosowala na Kaczora, 1/4 na Tuska, wiec to druga 1/4 moze cierpiec. Pozostale 2/4 wg. mnie nie ma prawa nawet zapiszczec, bo nie poszla na wybory. Najgorzej jak ktos narzeka a nawet nie zaglosowal.sopel358 pisze:taki byl wybor 1/4 narodu polskiego dzieki czemu pozostale 3/4 bedzie cierpiec
A tak swoja droga - nie chce tu wywolywac burzy, ale czy nie wydaje Wam sie, ze i tak byla to w pewnym sensie komfortowa sytuacja? Gdyby w 2-giej rundzie byl Tusk / Kaczor i ktos z lewicy (np. nie wycofalby sie Cimoszko, ktory przeciez mial b. duze poparcie) - i przezywalibysmy stres czy komuna czy prawica?
Bo tak wszyscy piszecie, jakby sie swiat zawalil
CTM #204
-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
Z ta komfortową sytuacją sie nie zgodzę ja przynajmniej.
Na czym niby ten komfort ma polegać? Bo stawianie znaku równości między konserwatywnym radykałem, który wszystkiemu mówi głośne i stanowcze "nie", a za najwazniejszą rzecz do załatwienia uznaje dekomunizacje, derusyfikacje, deagentyzacje i wogle "de" oraz liberałem, postulującym za zmianą systemu podatkowego, a co za tym idzie ekonomicznych "regół gry" w kraju, większą swobodą wyrażania poglądów oraz promocją przede wszystkim małej przedsiebiorczości wydaje mi sie niesprawiedliwe
Na czym niby ten komfort ma polegać? Bo stawianie znaku równości między konserwatywnym radykałem, który wszystkiemu mówi głośne i stanowcze "nie", a za najwazniejszą rzecz do załatwienia uznaje dekomunizacje, derusyfikacje, deagentyzacje i wogle "de" oraz liberałem, postulującym za zmianą systemu podatkowego, a co za tym idzie ekonomicznych "regół gry" w kraju, większą swobodą wyrażania poglądów oraz promocją przede wszystkim małej przedsiebiorczości wydaje mi sie niesprawiedliwe
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Konfort wg. mnie polega na tym, ze obaj sa z prawej strony sceny politycznej. Oczywiscie, ze sie roznia pogladami, ale fakt, ze przed 2-ga tura bez wzgledu na jej wynik wiadomo, ze nie bedzie nikogo z lewicy to da mnie duzo.Kurbat pisze:Z ta komfortową sytuacją sie nie zgodzę ja przynajmniej.
Na czym niby ten komfort ma polegać?
CTM #204
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Widzialem w telewizji sonde, ktora chyba dosc dobrze tlumaczy sukces Kaczki - spytali goscia, ktorego twarz byla nieskalana zadna mysla chyba juz od dziecinstwa na kogo pojdzie glosowac, a typ mniej wiecej tak "yyyy, eeee, noooo, na Kaczynskiego", a dlaczego? "noooo, eeeee, nie wiem, ten Tusk cos z tym wermachtem mial do czynienia czy cos" - jesli tacy obywatele glosuja to nie dziwne, ze mamy i bedziemy mieli jedna wielka wioske, a ludzie na zachodzie nadal beda nas miec za buszmenow..
Potwierdzaja to statystyki podane przez Kozziego i to, ze Tusk wygral w duzych miastach, a polegl na wsi.
PS. A co do glosowania to ja powiem szczerze, ze zapomnialem rano, ale zeby nie pluc sobie w brode wrocilem wczesniej do domu i przed 20 zaglosowalem. Szkoda, ze tyle osob nie zrobilo podobnie.
chyba sobie to gdzies skopiuje 
Potwierdzaja to statystyki podane przez Kozziego i to, ze Tusk wygral w duzych miastach, a polegl na wsi.
PS. A co do glosowania to ja powiem szczerze, ze zapomnialem rano, ale zeby nie pluc sobie w brode wrocilem wczesniej do domu i przed 20 zaglosowalem. Szkoda, ze tyle osob nie zrobilo podobnie.
buahahahahahaahahaakozzi pisze:i znowu qur.....a ten Rydzyk i jego zastępy Moherowych Beretów i ten burak co się wysłowić nawet nie może w biało-czerwonym krawacie.....

- Staneq
- Post Mistrz
- Kontakt:
te wybory pokzaly kilka prawd (dla mnie smutynych) o Polakach i polsce
i tak:
- wiejski elektorat jest dużą siłą w polsce i tu nauczka dla Tuska i ostrzezenie dla potomnych..
- aby w polsce wygrac trzeba siegnac za populizm... jednak polacy wola obietnice gruszek na wierzbach i złotych gor.. to zastanawiajace ze nie wyciagaja wnioskow, to sie powtarza kolejny raz:
najpierw walesa obiecał 100mln,pozniej AWS, 4lata temu Miller naobiecywal, teraz m.in 3mln nowych mieszkań... i co 4 lata okazuje sie ze złotych gor nie bylo i partia rzadzaca ponosi sromotna kleske
Ja np uwarzam ze bardzo źle ze nie ma lewicy, chodz wielce prawicowy PiS ma program jesli chodzi o swiadczenia socjalne bardziel lewicowy niz by sie moglo wydawac..
Centrolewica w postaci SDPL powinna zaistniec tak dla rownowagi..
Widac polska jeszcze musi dorosnac..
@Yaqb zgadzam sie z Toba w kwesti ze Ci co nie glosuja potem najbardziej marudza..
i tak:
- wiejski elektorat jest dużą siłą w polsce i tu nauczka dla Tuska i ostrzezenie dla potomnych..
- aby w polsce wygrac trzeba siegnac za populizm... jednak polacy wola obietnice gruszek na wierzbach i złotych gor.. to zastanawiajace ze nie wyciagaja wnioskow, to sie powtarza kolejny raz:
najpierw walesa obiecał 100mln,pozniej AWS, 4lata temu Miller naobiecywal, teraz m.in 3mln nowych mieszkań... i co 4 lata okazuje sie ze złotych gor nie bylo i partia rzadzaca ponosi sromotna kleske
Ja np uwarzam ze bardzo źle ze nie ma lewicy, chodz wielce prawicowy PiS ma program jesli chodzi o swiadczenia socjalne bardziel lewicowy niz by sie moglo wydawac..
@Yaqb zgadzam sie z Toba w kwesti ze Ci co nie glosuja potem najbardziej marudza..
Było c14se
-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
@Stanqu : prawda to, najszczersza prawda... a ja dodatkowo uwaŻam, że :
Konieczne rozliczenie (słowa LK)
Chodzi o zakopanie pewnych rowów, które wyrosły w ciągu ostatnich 16 lat. Trzeba rozliczyć to, co nie dobre; bez rozliczenia nie może być pojednania - zaznaczył. Jak powiedział, na pojednanie przyszedł czas. Dziękował wszystkim, którzy na niego głosowali, a także tym, którzy oddali głos na Donalda Tuska. Przesłał rywalowi pozdrowienia, wyrazy szacunku i sympatii. Dziękował także PKW za "perfekcyjne" przeprowadzenie procesu wyborczego.
1. Obawiam się, że po takim rozliczaniu nie będzie się z kim jednać ...
2. Dziękowanie PKW za sprawne wybory to już przegięcia. Albo LK nie myśli ta częścią ciała co powinien i już gada co popadnie, albo zalatuje to czymś w stylu "dzieki chłopaki, spisaliście się na medal, partia o was nie zapomni"... a to już by nie było śmieszne ...
Konieczne rozliczenie (słowa LK)
Chodzi o zakopanie pewnych rowów, które wyrosły w ciągu ostatnich 16 lat. Trzeba rozliczyć to, co nie dobre; bez rozliczenia nie może być pojednania - zaznaczył. Jak powiedział, na pojednanie przyszedł czas. Dziękował wszystkim, którzy na niego głosowali, a także tym, którzy oddali głos na Donalda Tuska. Przesłał rywalowi pozdrowienia, wyrazy szacunku i sympatii. Dziękował także PKW za "perfekcyjne" przeprowadzenie procesu wyborczego.
1. Obawiam się, że po takim rozliczaniu nie będzie się z kim jednać ...
2. Dziękowanie PKW za sprawne wybory to już przegięcia. Albo LK nie myśli ta częścią ciała co powinien i już gada co popadnie, albo zalatuje to czymś w stylu "dzieki chłopaki, spisaliście się na medal, partia o was nie zapomni"... a to już by nie było śmieszne ...
- sopel358
- Nowy
- Kontakt:
Staneq pisze:te wybory pokzaly kilka prawd (dla mnie smutynych) o Polakach i polsce
i tak:
najpierw walesa obiecał 100mln,pozniej AWS, 4lata temu Miller naobiecywal, teraz m.in 3mln nowych mieszkań... i co 4 lata okazuje sie ze złotych gor nie bylo i partia rzadzaca ponosi sromotna kleske![]()
swieta racja Polacy niestety nigdy nie umieli zadzic patrzac w historie bylismy karajem ktory siegal od morza do morza no ale jak zwykle u wladzy bylo paru takich co chcieli wiecej i wyszlo na to ze nas 3 razy rozebrali (chyba jako jedyny kraj) potem wszyscy sie pojednali odzyskalismy ta niepodleglosc a teraz znowu z rzadu na rzad jest coraz gozej a hostowia lubi sie powtarzac i dowiodla tego juz pare razy wiec strach sie baci co bedzie za pare lat
i zgadazm sie z wypowiedzia kozziego na temat ludzi mieszkajacych za granica i glosujacych.... mieszkaja kupe lat gdzies tam zapomnieli juz nawet jak sie mowi po polsku i gdzie to wogle lezy a maja prawo decydowac na temat ktory ich wogole nie dotyczy
- sopel358
- Nowy
- Kontakt:
Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty "..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflacje, ale jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie ograniczyć dziurę budżetowa .....(...)" Nagle wypowiedz przerywa glos z sali :
- Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują...
- Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują...
- Staneq
- Post Mistrz
- Kontakt:
Mi te Pirtowe linki cos nie dzialaly jak sie pojawily wiec ich nie sprawdzalem...teraz tam wrocilem i faktyczniekyniek pisze:BYŁO................ Pirat wrzucil kilka postów wyżej. Staneq no wiesz co po Tobie sie tego nie spodziewałem![]()
hmmm...coz mam na swoja obrone
nawet najlepszym sie moze zdarzyc
Było c14se