Elektryczne szyby
- Kotlin
- Swój
- Imię: Rafał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Elektryczne szyby
Panowie szyba po prawej stronie opuszcza sie z dosc duzym oporem i teraz czy jest to spowodowane tym ze jest malo uzywana czy silnik padl.
Sytuacja przedstawia sie tak.
Naciskam przycisk i do polowy wysokosci jest wszystko git a pozniej slychac jest jak silniczek zaczyna "mialczec" tak jak by nie mial sily. W upalne dni nawet potrafi sie zatrzymac w polowie.
Co mam zrobic i co jest nie tak.
Ps. Szukalem w archiwum .
Sytuacja przedstawia sie tak.
Naciskam przycisk i do polowy wysokosci jest wszystko git a pozniej slychac jest jak silniczek zaczyna "mialczec" tak jak by nie mial sily. W upalne dni nawet potrafi sie zatrzymac w polowie.
Co mam zrobic i co jest nie tak.
Ps. Szukalem w archiwum .
-
Budzio
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
co do problemow z szyba to po zdieciu obicia drzwi pod folia powinno sie znalesc dwie nakretki od srob ramion podnosnika szyby. Maja one mozliwosc regulacji (tzn po poluzowaniu mozna ja przesuwac gora-dol o jakies 1,5-2 cm) trzeba metoda prob i bledow ustaiwac te dwie sroby i nastepnie sprawdzic jak opuszcza sie szyba(trzeba pamietac aby szyba byla dobrze wlozona i nie opuszczala sie nie rowno). gdy znajdziesz odpowiednie ustawienie dokrec nakretki ale nie za mocno(z doswiadzenia wiem ze zbyt mocne dokrecenie bedzie powodowac blokowanie sie prowadnic)
..::CTM#117::..