Dzwonilem - czekam na Wasze opinie specjalistow niezaleznychqomo pisze:dzwon do artura
Brak kompresji c16se
- YAQB
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Powiedzial, ze:qomo pisze:co on powiedzial?
1.) nie ma mozliwosci wyplukania / wyczyszczenia dokladnie pozostalosci tego 1-szego oleju i w zwiazku z tym w kanalach mogl jeszcze zostac zanieszczyszczony (ale to musialo by go zostac strrrrasznie duzo)
2.) pompa oleju nie daje odpowiedniego cisnienia i nie ma odpowiedniego smarowania (no ale wskaznik w GSI pokazuje na skali ponad 3/4)
CTM #204
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
mimo że mój ma już nastukane 180tyś to z ciekawości na filtrze dałem bardzo mocny magnes .. niestety zmiana będzie już po miedzianej i wyników testu nie podam zbyt szybko, ale chcę zobaczyć czy w obiegu nie krążą jakieś drobiny nawet przy tak długim okresie eksploatacji.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
jeśli silnik był remontowany to przed jego składaniem powinno sie wyczyścić wszystko np. benzyną ekst. i wydmuchać sprężonym powietrzem i wtedy wszystko jest jasne czy opiłki są nowe czy może to jakieś pozostałości ??Kotlin pisze:Da sie wszystko wyplukac .
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Kotlin
- Swój
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Ja jak robilem z kolega remont w jego uno, dokladnie silnik przedmuchalismy a i tak cos zostalo.Dopiero jak zostal przemyty/Przeplukany (specjalne plyny urzadzenia itp) olej po 2000tys byl bursztynek.
A jesli Yaqubowi nie oczyscili dobrze silnika to moze tak byc ze jest sporo opilkow.
Yaqub jedyne co mozesz teraz zrobic to spuscik za jakis 2000tys troche oleju i sprawdzic czy nadal sa opilki.
A jesli Yaqubowi nie oczyscili dobrze silnika to moze tak byc ze jest sporo opilkow.
Yaqub jedyne co mozesz teraz zrobic to spuscik za jakis 2000tys troche oleju i sprawdzic czy nadal sa opilki.
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Ja osobiscie nie czyscilem ... a co Panowie dokladnie zrobili - nie wiem, bede niebawem dzwonil to sie dowiem.
@arts - nie wiem czy to sa nowe - nie chca powiedziec
A Ty duzo miales tego u siebie przy wymianach? Bo moze ja tylko sieje panike i tego tyle ma prawo byc ??
@Kotlin - byly zauwazalne, ale nie to ze olej byl srebrny - ten olej, ktory wymienialem jeszcze przed remontem - to byla dopiero srebrzanka - nie wiem jak wygladal ten, ktory zostal spuszczony przy remoncie
@arts - nie wiem czy to sa nowe - nie chca powiedziec
@Kotlin - byly zauwazalne, ale nie to ze olej byl srebrny - ten olej, ktory wymienialem jeszcze przed remontem - to byla dopiero srebrzanka - nie wiem jak wygladal ten, ktory zostal spuszczony przy remoncie
CTM #204