Jeżeli nóżka 9(MODE) układu LM3914 nie jest nigdzie podłączona to układ wyswietla informacje w trybie punktowym - mi się zdaje, że jak byś wszystko wyskalował to odczyt byłby łatwiejszy.
Co do zakresu to jeżeli dobrze wyskalujesz to powinno łapać cały - przy 0,5V powinna się świecic D5.
Ten układ jest namiastką układu opisanego w ElektroniceDlaWszystkich 3/2000 Tam jest jeszcze wbudowany "układ testowy" a działa to tak, że masz jeszcze przełącznik i możesz nim podawać "zfałszowany" wynik do komputera a wiec wzbogacanie lub zubożanie mieszanki. Gdy przełącznik jest w położeniu 0 układzik tylko monitoruje sygnał.
W praktyce jest to może i nie potrzebne (bo jak ktoś przesadzi to mu tłoki spłyną do miski olejowej

), ale jest to coś co powstało dokładnie 5lat temu (!) a ludzie dzisiaj dają po kilkadziesiąt zł na allegro i kupują opisy jak wstawić jeden rezystor (nazywany przez niektórych Chipem :0 ) tylko po to aby oszukać komputer i wzbogacać mieszankę co daje podobno przyrost mocy.
Ja się kiedyś zastanawiałem......że to miało by sens po delikatnym doładowaniu silnika np. z butli

i wzbogaceniu mieszanki tym bajerem - mogło by to dać ciekawe efekty.