Czy już dzisiaj można jeździć beż świateł?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
Bronek_84
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Czy już dzisiaj można jeździć beż świateł?
pytam bo jestem dzisiaj strasznie zakręcony 
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® 
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Taaa... a jadac bez swiatel w taka pogode jak mamy, ktos Cie nie zauwazy, uderzy i wtedy ciekawe gdzie ta Twoja ekonomia z oszczednoscia zarowek, jak bedziesz mial auto do roboty
A z reszta pierwszy raz sie spotykam z czyms takim, jak oszczedzanie zarowek buhahah...Zarowka kosztuje 5zl
...ale bzdury piszesz
A z reszta pierwszy raz sie spotykam z czyms takim, jak oszczedzanie zarowek buhahah...Zarowka kosztuje 5zl
...ale bzdury piszesz
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
Bardzo madre slowa!!! 2 swiecace punkty z daleka to zawsze wiadomo ze samochod... Lepiej mozna ocenic odleglosc jak sie wyprzedz.... No w ogole (co ja tu bede gadal)kubelt pisze:W miescie przeboleje. W trasie jazda bez zapalonych swiatel (nawet w dzien) to IMHO glupota i brak wyobrazni ze strony kierujacego. Sorry, jesli to kogos dotknie, ale bardziej dyplomatycznie tego nie ujme.

-
Corstek
- Nowy
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Moim zdaniem jest jeden minus z tym jezdzeniem na swiatlach w trasie, bo ostatnio sporo osob tak jak jezdzi. Jest dokladnie tak jak piszecie 2 swiecace punkty lepiej widac, ale jak za duzo osob by jezdzilo na swiatlach to tak sie przyzwyczajasz do tych swiecacych punktow, ze pozniej latwo nie zobaczyc pojazdu mknacego bez swiatel, a takie zawsze sie zdaza.
Ale ja tam zawsze na swiatlach jezdze, przynajmniej nie ma problemu z zapalaniem ich w zime, nigdy sie nie zapomina.
Ale ja tam zawsze na swiatlach jezdze, przynajmniej nie ma problemu z zapalaniem ich w zime, nigdy sie nie zapomina.
B x14sz
- kyniek
- Weteran
- Podziękował;: 1 raz
- Kontakt:
kiedys jadac z Mragowa do Olsztyna spotkalem sie z powiedzmy wielkim dolem przez ktory przebiegala droga, sweicilo slonce wiec jadacy z przeciwka ciemny samochod wydal mi sie poprostu ciemniejsza czescia asfaltu(zalepiona dziura) wiec chialem wyprzedzic autko ale cos mnie tknelo zeby poczekac chwile no i minolem sie z tym asfaltem to byl golf
od tego czasu nabralem nawyku ze nawet wjezdzajac do garazu wlaczam swiatla
tja nastał czas spokojnego kombi...
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Wlaczanie swiatel nawet poza okresem zimowym to dobry pomysl (w przeciwienstwie do oszczedzania zarowek
), ale z wprowadzaniem calorocznego obowiazku (jest taki projekt) bym sie nie zgodzil. Sa sytuacje kiedy slonce mocno swieci i odroznienie zapalonych swiatel jadacego przed Toba auta od zapalonego stopu moze przysporzyc klopotow, zwlaszcza gdy wlasciciel nie ma 3-go stopu. I tylko w takim wypadku wole swiatel nie zapalac

- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Ja dzis smigalem troszke w trasie i powiem wam ze z tymi swiatlami to troszke mentlik sie robi. Jedni maja wlaczone, drudzy nie i na drodze robi sie problem! Przy wyprzedzaniu naprawde kilka razy zwatpilem! Wiec albo WSZYSCY powinni miec wlaczone albo WSZYSCY nie. Tak chyba bayloby najlepiej.
Moze dobre rozwiazanie to te swiatla do jazdy dziennej. Wtedy swieci tylko przod i nie ma tego efektu z tylu o jakim pisal endo. Ale to raczej nigdy nie wejdzie w zycie...
Moze dobre rozwiazanie to te swiatla do jazdy dziennej. Wtedy swieci tylko przod i nie ma tego efektu z tylu o jakim pisal endo. Ale to raczej nigdy nie wejdzie w zycie...
Może znów corsa...
-
Bronek_84
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
temat się rozkręcił więc dodaję pytanko:
Czy ktoś z Was przerabiał już istniejącą instalację oświetleniową w B na taką z przekaźnikami, bo oryginalnie wysokie prądy są przełączane za pośrednictwem przełącznika w kolumnie kierowniczej co jest niestety wadą prowadzącą do częstego wysiadania tego przełącznika
Czy ktoś z Was przerabiał już istniejącą instalację oświetleniową w B na taką z przekaźnikami, bo oryginalnie wysokie prądy są przełączane za pośrednictwem przełącznika w kolumnie kierowniczej co jest niestety wadą prowadzącą do częstego wysiadania tego przełącznika
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni®