Corsa A 3d

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Corsa A 3d

Post autor: endo »

Dzik pisze:1.Czy Corsiawa A z silnikiem 1,2i (45km o ile się nie mylę) spali kapcia??
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: buahahhahahaahhahaaha, Twoje pierwsze pytanie mnie zabilo i wlasnie tarzam sie po podlodze :-D :-D :-D. Po to kupujesz samochod czy jak?? :)18

2. Jak lejesz wiecej oktanow to nie zaszkodzisz, gorzej jak w druga strone..
4. Skoro juz przewidujesz podkrecanie tego silnika, a jeszcze go nie kupiles to czemu nie zastanowisz sie nad mocniejsza jednostka :)5 :)5 :)5
5. Nie sadze zeby te swiatla byly identyczne, ale moze niech sie wypowiedza posiadacze ca
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Dzik pisze:Lol... Endo zrozum ze to bedzie moj pierwszy samochod i bede chcial troche poszalec. Czy cos w tym dziwnego?? :zakrecony:
Czekaj, juz sie podnosze i pisze :oko:. Wyrazanie szalenia w postaci mozliwosci auta do palenia gumy? Dla mnie jest to dziwne - poprostu szkoda by bylo mi samochodu.. Jak chce wiedziec czy dam rade poszalec danym autem to patrze na jego osiagi bo interesuje mnie jak sie zbiera i wciskanie mnie w fotel sprawia mi radosc, a nie to czy dam rade spalic gume tak zeby pekla zanim samochod sie zagotuje :oko:. No offence, poprostu nie rozumiem jak mozna stawiac na pierwszym miejscu to czy samochod potrafi spalic kapcia.. Chyba nie po to go kupujesz, nie?
Ostatnio zmieniony 23 sty 2005, o 16:43 przez endo, łącznie zmieniany 1 raz.
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

Balt "swoim" 1.2 palil kapcia az milo :grin: az go na zlotach podziwiano ..... :-P
PETERS
Swój

Post autor: PETERS »

1. Całkiem możliwe, ale jak podchodzisz tak do tego to długo nie pojeździsz.Policz sobie ile kosztują opony, przeguby, półośki, sprzęgło, remont skrzyni. Zresztą sam ciężko pracowałem całe wakacje na mój samochodzik+oszczędności, więc wiem ile jest dla mnie warty, i było by mi szkoda tak go katować.
2.Mi się też zdaje tak jak pisał mój przedmówce, że więcej oktanow raczej nie zaszkodzi.
3.Nieczaje tego pytania,mam wersje "swingin" i do tapicerki raczej nie mam zastrzeżeń.
4.Ogólnie można coś pokombinować, chyba wałek od 1.3 ale pewien nie jestem.Zresztą kup większy silnik i się nie martw.Ja mam 1.2i iiii...... nie narzekam na moc, a cieszy mnie, że opłaty są niskie - też jestem młody i mam mało zniżki.Po drugie ten silniczek dosyć mało pali.A po trzecie to jak kupisz, wiadomo wymienisz olej filtry, paski itd. to odechce Ci się na jakiś czas rasowania silnika.
5.Nie wiem, ale kadett ma(przynajmniej wizualnie) chyba nieco inne światła.
6.Podobno 160km/h na liczniku masz 200 - jak się zrobi ciepło i drogi będą suchę to Ci powiem :-D
Ostatnio zmieniony 23 sty 2005, o 16:50 przez PETERS, łącznie zmieniany 1 raz.
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
Awatar użytkownika
Staneq
Post Mistrz
Imię: Michał
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Staneq »

heheheh to jakiś żart czy jak z tym "1.Czy Corsiawa A z silnikiem 1,2i (45km o ile się nie mylę) spali kapcia?? Chodzi mi tutaj o spalenie na ręcznym, bo ze startu to wiadomo że spali... "
:-D :-D :grin:

no spoko zachowam powage :D :-D heheh sorry ale nie potrafie..

Słuchaj do posiadania smochodu trzeba dojrzec i tu 18 lat nie ma z tym wiele wspolnego, i jak piszesz "Lol... Endo zrozum ze to bedzie moj pierwszy samochod i bede chcial troche poszalec. Czy cos w tym dziwnego??" dla mnie to dziwne bo zbyt wielu tych co chcialo poszalec sie poźniej rozpierda*** o drzewo.
Najpierw trzeba sie nauczyć porządnie jeździć...

Troche ta moja wypowiedz pod markosa podpada ale to "spalenie kapcia" to był dobry tekst :oko: :lol:
Było c14se
PETERS
Swój

Post autor: PETERS »

To ze samochod jak jedzie wgniata w fotel tez sprawia radosc i to tez jest w pewnym sensie szalenstwo.

Napewno nie jest to szaleństwo dla silnika, a najczęściej taka jazda konczy się w rowie a to już nie jest takie radosne. Szczególnie że jak sam piszesz wybrałeś ostatnio prawko, nie masz doświadczenia a jeszcze takie nastawienie do jazdy :-( nielubię kierowców, którzy powodują niebezpieczne sytuacje na drodze.
Corsa A 1.2i 93r.

Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

co do palenia gumy to pogadaj z ThomasemTsT :grin: kiedyś się chwalił że malcem spalili nieźle kapcie :-D wiem tez że do jego napędzania uzyli jakiejs mieszanki benzyny z ropa ?? a może to był rozpuszczalink ?? tutaj moge sie mylić : :zakrecony:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Nie moge, jaki typ :-P :-x :-P :-x :-D :grin:

Jak to qomo mowi "leze na cycach" :grin:
Pirr
Świeżak
Kontakt:

Re: Corsa A 3d

Post autor: Pirr »

Dzik pisze: 1.Czy Corsiawa A z silnikiem 1,2i (45km o ile się nie mylę) spali kapcia?? Chodzi mi tutaj o spalenie na ręcznym, bo ze startu to wiadomo że spali...

Aha... jak nie ten dzial to proszę o przeniesienie.
To na 100% jest żart i naprawde ci sie udał stary he he he he he
Proponował bym ci sie zastanowić nad tym do czego służy samochód
No i ten post trzeba przenieś ho "humoru" ha ha ha ha ha :-D
1.0 12v
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

:D :-D :grin: :) :lol: 8-) :P :-P :)13 :)12 :)21 :)20 :)19 :)14 :)23 :)25 :diabel: :)27

Chyba więcej uśmiechu na tym forum nie ma... ;)
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
YAQB
Weteran
Kontakt:

Post autor: YAQB »

PETERS pisze:Podobno 160km/h
Moja poleciala 155 na LPG :D
CTM #204
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

co do wzmocnienia silnika to ja proponuje 2 magnetyzery:
-do powietrza + ok 3KM
-do paliwa + ok 3KM
-filtr stozkowy + 5KM i troche niutonkow(wszystko zalezy od stanu slinika)
-strumienica luskowa (lepsze ulokowanie spali) +2KM
-ostatni tlumik sportowy, lepsze odprowadzanie spalin +7KM
jak by Ci sie udało dołozyc jeszcze dolot zimniego powietrza na stozek to pewnie moc jeszcze wzrosnie
-swiece ngk +2KM
-przewody wysokiego napiecia (nie wiem ile da bo nie zmienilem u siebie)

wiec wszystko powinno Ci dodac jakies 20 KM i pewnie z 20% przyrostu momentu obrotowego
te dane wyliczylem z % do mocy seryjnych 45 kucy

jak cos sobie jeszcze przypomne dam znac :oko:
p.s.
punktem no1 rowniez mnie rozwaliłes :lol:
UcHO
Weteran
Kontakt:

Post autor: UcHO »

eeeeeeeee tam nie znasz sie na tjuningu :lol:
bez tego nie posmalisz kapcia :-P
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

UcHO pisze:eeeeeeeee tam nie znasz sie na tjuningu :lol:
bez tego nie posmalisz kapcia :-P
chyba zapomnaiłes o naklejkach jeszcze :-P
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

jaki to tam wiejski tjuning...... :zakrecony: to podstawowe atrybuty original by tunijngiowec :-P :-P
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

nie stary.. nie jestesmy z wiejskiego tuningu, ale jesli zadajesz pytanie, czy twoj ukochany samochodzik spali kapcia to nie dziw sie, ze padaja takie wlasnie odpowiedzi.

przejrzyj moze archiwum i forum techniczne i zobacz ile ciekawych samochodow nam sie tu buduje...
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

niektorzy chca niskim nakladem sil osiagnac to co niektorzy juz tu w CTM i C20RSA oraz CORSA A TEAM [edit] osiagneli.... (wkladajac duzo pracy i wysilku) przez to zadaja pytania jak zrobic cos szybko, za male pieniadze zeby wygladalo super i mialo 300 PS...... :lol: i w dodatku dobrze palilo kapcie.... :-P :-P
Ostatnio zmieniony 25 sty 2005, o 09:50 przez kamiloooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Dzik pisze:Wiem co niektórzy ludzie z tego forum osiagneli... czytam te forum od dluzszego czasu :lol: Mam nawet wasz film z miedzianej gory 12 literowe haslo nie bylo problemem :oko: Podziwiam Was za to ze (niektorzy) w swoje kilku a nawet kilkunasto letnie furki wsadzaja sporo pracy wysilku i oszywiscie$$$ :-P Ludzie z Corsa A Team (Flipper Sierak I Scotty) tez zasluguja na r3sp5ct gdyz ich Corsy A sa chyba najladniejsze w Polsce. A takie kolejny pewnie glupie pytanie... Ile koni ma silnik 1,6 GSi??
O który silnik ci chodzi?
e16se, c16se a moze w ogole x16xe??? Dużo było tych 1,6 ;)

Ale generalnie od 98 do 109 HP
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

arts pisze:Balt "swoim" 1.2 palil kapcia az milo :grin: az go na zlotach podziwiano ..... :-P
a michala zapytaj ile kosztowal go remont silnika a wogule to cie podziwiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”