Nowy tor obok Intercars'u - Czosnów. Co wy na to?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
Izunia
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Nowy tor obok Intercars'u - Czosnów. Co wy na to?
http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=17947
Nie jest to tor asfaltowy tylko utwardzony i wyrównany teren nasączony specjalna chemią
Kontakt:
Strona WWW: http://castrol.q-service.pl/tor
Adres e-mail: tor@intercars.com.pl
Telefon: +48 693 108623 (może się jeszcze zmienić)
Jak trafić: trzeba zrobić jakąś prostą mapkę
Współrzędne GPS: podam jeszcze
Dane toru:
• Długość: 2km
• Powierzchnia: 6ha
• Ilość zakrętów: 36
• System pomiaru czasu przejazdu oparty na fotokomórkach (dokładność pomiaru 1/1000 s)
• Istnieje możliwość różnej konfiguracji toru, dzięki czemu można dostosowywać trudność i prędkość do umiejętności, warunków pogodowych i upodobań kierowcy.
• Na torze dostępna jest bieżąca woda, prąd, Internet oraz utwardzony parking.
Cennik korzystania z toru (netto):
Cały dzień
(od 08 do 20) Godzina
Weekend 1 000 zł 150 zł
Poniedziałek – Piątek 700 zł 100 zł
Święta Do negocjacji
Zasady korzystania z toru:
1) Na torze może przebywać jednocześnie tylko jeden samochód. Istnieje możliwość, aby przyjechało więcej aut i jeździło na zmianę.
2) Samochody dopuszczone do przejazdu na torze muszą spełniać odpowiednie wymogi bezpieczeństwa. Samochód musi być wyposażony w fotele kubełkowe, pasy czteropunktowe (lub sześciu), gaśnice. Załoga musi być ubrana w kaski! Zalecana jest klatka bezpieczeństwa.
3) Po torze mogą się również poruszać samochody nie zarejestrowane i nie posiadające ubezpieczenia i badania technicznego.
4) Każdy kierowca oraz pasażer zobowiązany jest do podpisania pisma w którym deklaruje, że zna i rozumie zagrożenia wynikające ze sportowej jazdy samochodem i w razie jakiegokolwiek wypadku nie będzie miał do właściciela toru, ani innych osób żadnych roszczeń.
5) W przypadku złych warunków pogodowych (deszcz) tor morze nie nadawać się do jazdy. W takich okolicznościach niewykorzystane godziny mogą być wykorzystane w dogodnym dla obu stron terminie.
6) Osoby wypożyczające tor mogą uzyskać specjalny rabat w wysokości 20% na zakup akcesoriów sportowych firmy Sabelt takich jak: bielizna sportowa, rękawiczki, kombinezony, kaski itp.
Istnieje również możliwość wypożyczenia samochodu rajdowego. Aktualnie dysponujemy następującymi samochodami:
1) Peugeot 106 Rallye: przedni napęd, silnik 1,6, moc ok. 105 km, klasa N2
2) VW Polo 1.6 GTi: przedni napęd, silnik 1,6 16V, moc ok. 140 km, klasa N2
3) Mitsubishi Lancer Evo VI: napęd na cztery koła, silnik 2.0 Turbo, moc 280 km, klasa
N4
Cennik wypożyczania samochodu rajdowego (netto):
Peugeot 106 Rallye: 400 zł / h (max 40 km)
VW Polo 1,6 GTi:
Mitsubischi Lancer Evo VI: 1000 zł / h (max 40km)
Instruktor: ??? /h
Zasady wypożyczania samochodów
1) Za uszkodzenia samochodów do kwoty 10 000 zł odpowiada kierowca. Powyżej tej kwoty ubezpieczyciel.
2) Aby wypożyczyć samochód klasy N2 bez instruktora kierowca musi:
a. posiadać ważną licencję wydaną przez PZM. Akceptowane będą następujące licencje: K, M, W, RC, RT lub
b. Przejechać przynajmniej 5h z instruktorem, który potwierdzi, że kierowca bezpiecznie prowadzi samochód.
3) Aby wypożyczyć samochód klasy N4 z instruktorem kierowca musi przejechać przynajmniej 5h z instruktorem w samochodzie klasy N2. Instruktor musi potwierdzić, że kierowca bezpiecznie prowadzi samochód.
4) Aby wypożyczyć samochód klasy N4 bez instruktora kierowca musi:
a. przejechać przynajmniej 10h w tym samochodzie z instruktorem, który potwierdzi, że kierowca bezpiecznie prowadzi samochód lub
b. Znajdować się na liście priorytetowej PZM
5) Samochód wypożycza się z kaskiem, w który zawodnik musi być ubrany przez cały czas jazdy samochodem.
6) W przypadku awarii samochodu nie z winy kierowcy niewykorzystany czas morze być wykorzystany w dogodnym dla obu stron terminie.
7) Osoby wypożyczające samochód mogą uzyskać specjalny rabat w wysokości 20% na zakup akcesoriów sportowych firmy Sabelt takich jak: bielizna sportowa, rękawiczki, kombinezony, kaski itp.
Wszystkie ceny podane w wartościach netto. Należy doliczyć 22% VAT
Nie jest to tor asfaltowy tylko utwardzony i wyrównany teren nasączony specjalna chemią
Kontakt:
Strona WWW: http://castrol.q-service.pl/tor
Adres e-mail: tor@intercars.com.pl
Telefon: +48 693 108623 (może się jeszcze zmienić)
Jak trafić: trzeba zrobić jakąś prostą mapkę
Współrzędne GPS: podam jeszcze
Dane toru:
• Długość: 2km
• Powierzchnia: 6ha
• Ilość zakrętów: 36
• System pomiaru czasu przejazdu oparty na fotokomórkach (dokładność pomiaru 1/1000 s)
• Istnieje możliwość różnej konfiguracji toru, dzięki czemu można dostosowywać trudność i prędkość do umiejętności, warunków pogodowych i upodobań kierowcy.
• Na torze dostępna jest bieżąca woda, prąd, Internet oraz utwardzony parking.
Cennik korzystania z toru (netto):
Cały dzień
(od 08 do 20) Godzina
Weekend 1 000 zł 150 zł
Poniedziałek – Piątek 700 zł 100 zł
Święta Do negocjacji
Zasady korzystania z toru:
1) Na torze może przebywać jednocześnie tylko jeden samochód. Istnieje możliwość, aby przyjechało więcej aut i jeździło na zmianę.
2) Samochody dopuszczone do przejazdu na torze muszą spełniać odpowiednie wymogi bezpieczeństwa. Samochód musi być wyposażony w fotele kubełkowe, pasy czteropunktowe (lub sześciu), gaśnice. Załoga musi być ubrana w kaski! Zalecana jest klatka bezpieczeństwa.
3) Po torze mogą się również poruszać samochody nie zarejestrowane i nie posiadające ubezpieczenia i badania technicznego.
4) Każdy kierowca oraz pasażer zobowiązany jest do podpisania pisma w którym deklaruje, że zna i rozumie zagrożenia wynikające ze sportowej jazdy samochodem i w razie jakiegokolwiek wypadku nie będzie miał do właściciela toru, ani innych osób żadnych roszczeń.
5) W przypadku złych warunków pogodowych (deszcz) tor morze nie nadawać się do jazdy. W takich okolicznościach niewykorzystane godziny mogą być wykorzystane w dogodnym dla obu stron terminie.
6) Osoby wypożyczające tor mogą uzyskać specjalny rabat w wysokości 20% na zakup akcesoriów sportowych firmy Sabelt takich jak: bielizna sportowa, rękawiczki, kombinezony, kaski itp.
Istnieje również możliwość wypożyczenia samochodu rajdowego. Aktualnie dysponujemy następującymi samochodami:
1) Peugeot 106 Rallye: przedni napęd, silnik 1,6, moc ok. 105 km, klasa N2
2) VW Polo 1.6 GTi: przedni napęd, silnik 1,6 16V, moc ok. 140 km, klasa N2
3) Mitsubishi Lancer Evo VI: napęd na cztery koła, silnik 2.0 Turbo, moc 280 km, klasa
N4
Cennik wypożyczania samochodu rajdowego (netto):
Peugeot 106 Rallye: 400 zł / h (max 40 km)
VW Polo 1,6 GTi:
Mitsubischi Lancer Evo VI: 1000 zł / h (max 40km)
Instruktor: ??? /h
Zasady wypożyczania samochodów
1) Za uszkodzenia samochodów do kwoty 10 000 zł odpowiada kierowca. Powyżej tej kwoty ubezpieczyciel.
2) Aby wypożyczyć samochód klasy N2 bez instruktora kierowca musi:
a. posiadać ważną licencję wydaną przez PZM. Akceptowane będą następujące licencje: K, M, W, RC, RT lub
b. Przejechać przynajmniej 5h z instruktorem, który potwierdzi, że kierowca bezpiecznie prowadzi samochód.
3) Aby wypożyczyć samochód klasy N4 z instruktorem kierowca musi przejechać przynajmniej 5h z instruktorem w samochodzie klasy N2. Instruktor musi potwierdzić, że kierowca bezpiecznie prowadzi samochód.
4) Aby wypożyczyć samochód klasy N4 bez instruktora kierowca musi:
a. przejechać przynajmniej 10h w tym samochodzie z instruktorem, który potwierdzi, że kierowca bezpiecznie prowadzi samochód lub
b. Znajdować się na liście priorytetowej PZM
5) Samochód wypożycza się z kaskiem, w który zawodnik musi być ubrany przez cały czas jazdy samochodem.
6) W przypadku awarii samochodu nie z winy kierowcy niewykorzystany czas morze być wykorzystany w dogodnym dla obu stron terminie.
7) Osoby wypożyczające samochód mogą uzyskać specjalny rabat w wysokości 20% na zakup akcesoriów sportowych firmy Sabelt takich jak: bielizna sportowa, rękawiczki, kombinezony, kaski itp.
Wszystkie ceny podane w wartościach netto. Należy doliczyć 22% VAT
CTM #102 błąd_yna
-
Izunia
- Nowy
- Kontakt:
DOKAŁADNIE to samo pomyślałamKotlin pisze:1) Za uszkodzenia samochodów do kwoty 10 000 zł odpowiada kierowca. Powyżej tej kwoty ubezpieczyciel."
ps. Mitsubishi Lancer Evo VI: napęd na cztery koła, silnik 2.0 Turbo, moc 280 km, klasa N4
Ale bycza cena...ugh... Zwlaszcza jak Pyziata ma Subaru Sti WRX
CTM #102 błąd_yna
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
moj samochod wymagania spelnia, ale ja nie mam kasku
wymagania sa chore, bo tor nie jest ani szybki, ani duzy. w kielcach mozna sie rozbujac do duzo wyzszych predkosci, a kaskow i reszty tych pierdow nie wymagaja..
ps.
a samochodu nie da sie ode mnie pozyczyc, bo mam kubel na sztywno w podloge i jak ktos ma mniej niz 180cm wzrostu nie dosiegnie do pedalow i nic nie bedzie widzial nad kierownica
wymagania sa chore, bo tor nie jest ani szybki, ani duzy. w kielcach mozna sie rozbujac do duzo wyzszych predkosci, a kaskow i reszty tych pierdow nie wymagaja..
ps.
a samochodu nie da sie ode mnie pozyczyc, bo mam kubel na sztywno w podloge i jak ktos ma mniej niz 180cm wzrostu nie dosiegnie do pedalow i nic nie bedzie widzial nad kierownica

-
Izunia
- Nowy
- Kontakt:
No jak to bielizna sportowa to taka za którą płacisz bo ma logo sportowej firmy a i tak wszystko china exportUhU pisze:rękawiczki, kombinezony, kaski...rozumiem. Ale bielizna sportowa?
Znaczy że co...to taka bielizna w której można sie ścigać na torze?
A serio, sopytaj jakiejś tenisistki czy chciałoby jej się grać w staniku np push'up
CTM #102 błąd_yna
-
Izunia
- Nowy
- Kontakt:
A kask musi mieć homologacje i takie pitu pitu...Ehh...Racja. Oni argumentują, że to zaorane pole chemicznie utwardzane, a w Kielcach jest asfalt - nie wiem w takim razie czemu wymagania większe... Napewno nie do przeskoczenia to te 5 h jezdzenia z instruktorem jesli nie masz licencji sportowej (bo WR nie respektuja, co w sumie logiczne;) no i to wszytko gruba kasia....!markos pisze:moj samochod wymagania spelnia, ale ja nie mam kasku![]()
ps.
CTM #102 błąd_yna
-
Izunia
- Nowy
- Kontakt:
a ty jestes taka chudzina, ze sie zapiac nie mozna, ja pociagnelam do polowy a ren chyba do 1/3 a markos wsiadl i...sie zapial!markos pisze: a samochodu nie da sie ode mnie pozyczyc, bo mam kubel na sztywno w podloge i jak ktos ma mniej niz 180cm wzrostu nie dosiegnie do pedalow i nic nie bedzie widzial nad kierownica
Ren ma okolo 180:> Dosiegnie pedalow:P
CTM #102 błąd_yna
- !markos
- M A S T E R
homologowany kask? to super. dziekuje, postoje.
instruktor na szczescie niezbedny tylko przy wypozyczaniu samochodu, a na to mnie i tak nie stac, poza tym wole posmigac swoja corsa niz jakims lipnym n-grupowym pugiem
ps. zainteresowanie tenisem jak graja kobiety i tak jest duze ze wzgledu na dlugosc (krotkosc?
) spodniczek 
instruktor na szczescie niezbedny tylko przy wypozyczaniu samochodu, a na to mnie i tak nie stac, poza tym wole posmigac swoja corsa niz jakims lipnym n-grupowym pugiem
ale wiesz.. pasy maja regulacje w dosc szerokim zakresieIzunia pisze:a ty jestes taka chudzina, ze sie zapiac nie mozna, ja pociagnelam do polowy a ren chyba do 1/3 a markos wsiadl i...sie zapial:0
musze mu jeszcze pozwolic wsiac za kierownice i dac kluczykiIzunia pisze:Ren ma okolo 180:> Dosiegnie pedalow:P
ps. zainteresowanie tenisem jak graja kobiety i tak jest duze ze wzgledu na dlugosc (krotkosc?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2004, o 21:10 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.

-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Zasady są chore, i po co płacić takie sumy za latanie po szutrze....haha... ciekawe ile aut spełnia te wymagania...haha ten tor jest wielkości toru kartingowego w Poznaniu który ma zresztą o połowe mniej zakrętów, wielokrotnie po nim jeździłem i zadnych astronomicznych prędkości nie da się osiągnąć.....
Do tego jazda tylko jednym samochodem.. a gdzie rywalizacja??? Bo o to na torze chodzi- taktyka jazdy, auto w auto, zderzak w zderzak...adrenalina... Piotruś Pan znowu chciał się wylansować..
Do tego jazda tylko jednym samochodem.. a gdzie rywalizacja??? Bo o to na torze chodzi- taktyka jazdy, auto w auto, zderzak w zderzak...adrenalina... Piotruś Pan znowu chciał się wylansować..

- !markos
- M A S T E R
rozpedziles sie panie "tor poznan jest najlepszy".. rywalizacja i jazda zderzak w zderzak na 2km torze kartingowym, na ktorym pewnie nawet nie ma opcji na wyprzedzanie i ktory ma 36 zakretow? super pomysl, ale zyjemy chyba w innych bajkach.
jesli ceny i wymagania spadna z poziomu "dla supry" na poziom "dla ludzi", to zastanowie sie nad stestowaniem tego wynalazku.
ps. istnieje tez cos takiego jak jazda na czas i tez bywa przyjemna
jesli ceny i wymagania spadna z poziomu "dla supry" na poziom "dla ludzi", to zastanowie sie nad stestowaniem tego wynalazku.
ps. istnieje tez cos takiego jak jazda na czas i tez bywa przyjemna

- !markos
- M A S T E R
ale lipa.. ale temat jakos wyplynal
nie pamietam juz nawet co mialem napisac.. hmmmm
aaaa! juz wiem.
pan najlepszy zakretowy mial napisac, ze:
- zalezy mu na zachowaniu samochodu w calosci i ze lubi miec nieobdrapane auto
- jestes za bardzo hop do przodu, bo jeszcze nie widziales toru, a juz klepiesz, ze "piotrus pan chcial sie wylansowac". on nie musi sie lansowac, ma najlepiej wylansowana fure w polsce. sam tez jest dosc popularny jak zapewne zdazyles zauwazyc.
- caly czas zapominasz, ze nie kazy ma wjazd na tor poznan za friko, badz tez za uscisk dloni prezesa
nie pamietam juz nawet co mialem napisac.. hmmmm
aaaa! juz wiem.
pan najlepszy zakretowy mial napisac, ze:
- zalezy mu na zachowaniu samochodu w calosci i ze lubi miec nieobdrapane auto
- jestes za bardzo hop do przodu, bo jeszcze nie widziales toru, a juz klepiesz, ze "piotrus pan chcial sie wylansowac". on nie musi sie lansowac, ma najlepiej wylansowana fure w polsce. sam tez jest dosc popularny jak zapewne zdazyles zauwazyc.
- caly czas zapominasz, ze nie kazy ma wjazd na tor poznan za friko, badz tez za uscisk dloni prezesa

-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
oooo proszę mogę sobie teraz spokojnie przeczytac ten temacik, bo wcześniej jakos mi umknął (czyt. zniknął)
wszystko fajnie tylko te zasady korzystania z toru są takie no trochę niedozeczne i nierealne :0
wszystko fajnie tylko te zasady korzystania z toru są takie no trochę niedozeczne i nierealne :0
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Swiete slowa, brak jest obiektu blisko i DLA LUDZI, nie kazdy dysponuje autem do sportu, a wielu chcialoby pewnie pojezdzic (cale szczescie ja idealnie pasuje do kubelka Markosa tylko wlasciciela trzeba by czyms odurzycwow pisze:brakuje nam czegos fajnego w najblizszej okolicy waw.
). A moze ktos ma troche gotowki i szuka pomyslu na nowy interes? Fajny temacik wogole, Miedziana dawno byla, a by sie pojezdzilo troszke

- !markos
- M A S T E R
buahahahahah!!!!!!!!!!!
"chcesz na ulicy" nie oznaczalo, ze bedziemy sie bzykac na ulicy
oznaczalo, ze mozesz dostac samochod na normalnej ulicy i ze stanie sie to raczej w nocy ze wzgledu na innych uzytkownikow drog i na twoja fantazje, ktora popchnela cie do katowania fury z serwisu w miedzianej ROTFL!!!
"chcesz na ulicy" nie oznaczalo, ze bedziemy sie bzykac na ulicy
oznaczalo, ze mozesz dostac samochod na normalnej ulicy i ze stanie sie to raczej w nocy ze wzgledu na innych uzytkownikow drog i na twoja fantazje, ktora popchnela cie do katowania fury z serwisu w miedzianej ROTFL!!!