tak, racja - jak sie zabije to jego sprawa, tylko szkoda że zazwyczaj kilka innych osób na tym ucierpiREN pisze:na glupote nie ma lekarstwa ale naszczescie sama natura to reguluje i jak ktos debil to wczesniej czy pozniej sam siebie wyeliminuje i nie bedzie przedluzac swojej nedznej linii genow
OT [*]
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
dokałdnie, może i byli debilami, ale ich starzy na pewno takimi debilami nie byli...kristo pisze:Myśle że Aro miał też coś innego na myśli...REN pisze:widac tez byli debilami bo z nim jechali albo mieli pecha bo trafili na debilaAro83 pisze:tak, racja - jak sie zabije to jego sprawa, tylko szkoda że zazwyczaj kilka innych osób na tym ucierpi
tak samo nie byli by debilami np. pasażerowie samochodu który by przypadkiem wyjeżdżał z bocznej uliczki
-
ThomasTsT
- Nowy
- Kontakt:
@Kozzi fakt faktem z enieznams ie na postepowaniu policji... ale byłem tam i wszystko widziałem a nawet nagrałem... moj kuzyn dostał taki mandat... mimo ze niebyło duzej predkosci to ustosunkowali sie do tego ze stwozył zagrozenie na drodze bo po bokach gdzie sie scigali stali ludzie... (pokazali mu filmik z jego przejazdem)... niewiem jak to jest i czy policja ma tak prawo robic ale fakt faktem była taka sytuacja... jezeli jestes policjantem to wiesz lepiej .. ale ja tylko stwierdzam fakty... znam jeszce 3 osoby ktore dostały tamtej nocy taki mandat...
- zgubek
- Weteran
- Kontakt:
Ciekawe czy tez bys tak prawil gdyby Twoj syn sie tak zalatwil?????REN pisze:ale wychowali debila, co sie rodzicami tak przejmujecie? przeciez to ich sprawa, laczyc sie w zalu to mozna z ludzmi ktorych debile zabili a nie z debilamiAro83 pisze:dokałdnie, może i byli debilami, ale ich starzy na pewno takimi debilami nie byli...
Wychowali debila...stary zejdz na ziemie, myslisze ze starzy wiedza co ich syn robi z samochodem?Nie sa w stanie tego skontrolowac i nie maja pojecia ze dali samochod synkowi a on jezdzi nim jak wariat.Mysla ze fajnie zrobil prawko to niech sobie pojezdzi,kazdy rodzic by tak zrobil, gdyby wiedzieli w jaki sposob wykorzystywany jest samochod zapewne nigdy by wiecej mu go nie dali.
Ten sam chlopak w domu mogl byc zupelnie inna osoba niz za kierownica, byla to po prostu glupota mlodzienczego wieku, uwierz mi ze za kilka lat wspominajac swoje wyczyny sam popukalby sie w glowe, tylko szkoda ze nie bedzie mogl juz tego zrobic.
Ciekawe czy Ty nigdy nie przyciskales mocniej tam gdzie nie powinienes tego robic, mysle ze tak, tylko miales wiecej szczescia.
sprowadzony, serwisowany w ASO, BEZWYPADKOWY, zarejestrowany w Polsce, garażowany(temperatura w garażu 22 °C), przyjechał na kołach, użytkowany przez kobietę - prawnika jako piąte auto w rodzinie, nic nie puka nic nie stuka.Możliwość wysłania VIN na maila
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Już was dopadła zimowa depresja
po co wałkować ten temat.
od zawsze było tak, że jeden chce się popisać drugiemu.
od zawsze w okolicach weekendu zdaża się więcej tragicznych wypadków z udziałem młodych ludzi i częcto samochody są bardziej wypakowane!!!
ten artykół (choć taki naciągany) może da do myślenia komuś i uratuje mu życie A TO JUŻ COŚ! nawet jak to będzie jedna osoba.
ja mam takie powiedzenie,że opony zimowe dziełają tylko z olejem, tzn. jak kierowca ma olej w głowie
po co wałkować ten temat.
od zawsze było tak, że jeden chce się popisać drugiemu.
od zawsze w okolicach weekendu zdaża się więcej tragicznych wypadków z udziałem młodych ludzi i częcto samochody są bardziej wypakowane!!!
ten artykół (choć taki naciągany) może da do myślenia komuś i uratuje mu życie A TO JUŻ COŚ! nawet jak to będzie jedna osoba.
ja mam takie powiedzenie,że opony zimowe dziełają tylko z olejem, tzn. jak kierowca ma olej w głowie
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
jak by sie nie zabil to sam bym go dobilzgubek pisze:Ciekawe czy tez bys tak prawil gdyby Twoj syn sie tak zalatwil?????
no pewnie, caly czas jezdze balansujac na krawedzi ...zgubek pisze:Ciekawe czy Ty nigdy nie przyciskales mocniej tam gdzie nie powinienes tego robic, mysle ze tak, tylko miales wiecej szczescia.
... schodow w zapchanym autobusie
c20mboT
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
Mnie dopadłaAdamXXL pisze:Już was dopadła zimowa depresja![]()
![]()
........dlatego THOMAS nie chce mi się zabardzo tego wszystkiego tłumaczyćThomasTsT pisze:@Kozzi fakt faktem......
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
popelnilem pare bledow za kierownica, w kilku miejscach moglbym popukac sie w glowe, spowodowalem 2 stluczki, ale nikogo zycia nie pozbawilem...zgubek pisze:byla to po prostu glupota mlodzienczego wieku
to NIE JEST GLUPOTA wieku mlodzienczego
to DEBILIZM
i tu niestety musze sie z renem zgodzic
MYSLENIE za kierownica to parametr, ktorego sporej ilosci mlodych (starszych niestety tez..) kierowcow brakuje. i nic na to nie poradzisz. zawsze znajdzie sie jakis DEBIL, ktory wyprzedzajac na trzeciego/czwartego, czy tez wsiadajac do samochodu po pijaku, zabije:
- siebie
- przechodnia
- pasazerow w swoim samochodzie
- kierowce innego samochodu
- pasazerow w innym samochodzie
kombinacje powyzszych dowolne...
ps. i tak moze troszke w temacie, moze nie do konca.. zgrabnie ujety temat wyscigow na 1/4 mili:
http://www.empik.com/p_www.php?sectionI ... mentId=379

-
kozzi
- Weteran
Moge dodać do tego wszystkiego że jest grono ludzi poruszających się po naszych drogach, którzy nie znają się na przepisach ruchu drogowego!markos pisze:popelnilem pare bledow za kierownica, w kilku miejscach moglbym popukac sie w glowe, spowodowalem 2 stluczki, ale nikogo zycia nie pozbawilem...zgubek pisze:byla to po prostu glupota mlodzienczego wieku
to NIE JEST GLUPOTA wieku mlodzienczego
to DEBILIZM
i tu niestety musze sie z renem zgodzic![]()
MYSLENIE za kierownica to parametr, ktorego sporej ilosci mlodych (starszych niestety tez..) kierowcow brakuje. i nic na to nie poradzisz. zawsze znajdzie sie jakis DEBIL, ktory wyprzedzajac na trzeciego/czwartego, czy tez wsiadajac do samochodu po pijaku, zabije:
- siebie
- przechodnia
- pasazerow w swoim samochodzie
- kierowce innego samochodu
- pasazerow w innym samochodzie
kombinacje powyzszych dowolne...
- zgubek
- Weteran
- Kontakt:
Nikt nikogo zycia nie pozbawia z premedytacja, spowodowales 2 stluczki, nikogo zycia nie pozbawiles a moglo sie tak stac ze ktos by mogl niefortunnie zginac wlasnie podczas tych stluczek ale specjalnie ich nie spowodowales.W ogole podczas wypadku zycie to loteria.!markos pisze:popelnilem pare bledow za kierownica, w kilku miejscach moglbym popukac sie w glowe, spowodowalem 2 stluczki, ale nikogo zycia nie pozbawilem...zgubek pisze:byla to po prostu glupota mlodzienczego wieku
Jak ktos siada po pijaku za kiere to juz zupelnie inna sprawa.
n/cREN pisze:jak by sie nie zabil to sam bym go dobil
sprowadzony, serwisowany w ASO, BEZWYPADKOWY, zarejestrowany w Polsce, garażowany(temperatura w garażu 22 °C), przyjechał na kołach, użytkowany przez kobietę - prawnika jako piąte auto w rodzinie, nic nie puka nic nie stuka.Możliwość wysłania VIN na maila
- !markos
- M A S T E R
owszem, zdarzlo mi sie wyrobic na milimetr - z powodu glupoty innego kierowcyarts pisze:ciekawe czy nikt z was nie mial sytuacji gdy wyrobil sie na mm![]()
nie z mojej winy moze dlatego, ze zawsze staram sie dostosowywac predkosc do warunkow panujacych na drodze..?
utopia... byloby zbyt pieknie. jest to nierealne ze wzgledu na zbyt mala ilosc takich obiektow w polscearts pisze:.... pewnie po torze
tor poznan? za daleko..
tor kielce? tez nie jest specjalnie blisko..
lotnisko modlin? zarezerwowane dla elity stritrejsingowej..
@ zgubek
wypadek vs. stluczka - kojarzysz roznice..?
taka mala prosba.. nie stawiaj obok 2 tak skrajnie roznych sytuacji. ludzie NIE GINA w stluczkach pomiedzy dwoma samochodami na srodku drogi przy predkosci 30 km/h. ludzie gina w WYPADKACH SPOWODOWANYCH GLUPOTA/DEBILIZMEM kierowcow.. nie mow mi o stluczce kiedy rozmawiamy o 4 idiotach, ktorzy wsiedli do samochodu i utopili sie w jakims kanale, a jeden przezyl bo wypadl przez wytluczona szybe

- zgubek
- Weteran
- Kontakt:
Nie ma tu co polemizowac kazdy ma swoj poglad i swoje racje.
Rownie dobrze podczas stluczki moze ktos stac sie kaleka, albo zginac a tamci mogli opanowac samochod i lekko uderzyc w kogos i wtedy bylaby stluczka a nie wypadek.Od jednego do drugiego jest mala granica, nie popieram tego typu zachowan, ani nikogo nie bronie, chodzi mi tylko o to ze nikt specjalnie nie powoduje wypadkow, ani stluczek, chyba ze siada za fajere po pijaku a ze koles przecenil swoje mozliwosci to juz inna sprawa i stalo sie jak sie stalo, ale to nie znaczy ze byl "debilem", kazdy bardziej lub mniej rozwaznie szaleje a temu po prostu powinela sie noga i tyle.Mozna gdybac w nieskonczonosc moze tak moze siak.
Dobra EOT.
Rownie dobrze podczas stluczki moze ktos stac sie kaleka, albo zginac a tamci mogli opanowac samochod i lekko uderzyc w kogos i wtedy bylaby stluczka a nie wypadek.Od jednego do drugiego jest mala granica, nie popieram tego typu zachowan, ani nikogo nie bronie, chodzi mi tylko o to ze nikt specjalnie nie powoduje wypadkow, ani stluczek, chyba ze siada za fajere po pijaku a ze koles przecenil swoje mozliwosci to juz inna sprawa i stalo sie jak sie stalo, ale to nie znaczy ze byl "debilem", kazdy bardziej lub mniej rozwaznie szaleje a temu po prostu powinela sie noga i tyle.Mozna gdybac w nieskonczonosc moze tak moze siak.
Dobra EOT.
- !markos
- M A S T E R
jakbys na to nie spojrzal musisz przyznac mi racje:
pomiedzy stluczka spowodowana nieuwaga/zagapieniem (efekt -zarysowanie/pogniecenie samochodu), a wypadkiem spowodowanym glupota i brakiem wyobrazni (efekt - czyjas smierc) jest kolosalna roznica..
reasumujac:
idioci, ktorzy maja niefart - koncza w trumnie (oby sami..)
myslacy, ktorzy maja niefart - psuja samochod nikogo przy tym nie zabijajac
eot.
pomiedzy stluczka spowodowana nieuwaga/zagapieniem (efekt -zarysowanie/pogniecenie samochodu), a wypadkiem spowodowanym glupota i brakiem wyobrazni (efekt - czyjas smierc) jest kolosalna roznica..
reasumujac:
idioci, ktorzy maja niefart - koncza w trumnie (oby sami..)
myslacy, ktorzy maja niefart - psuja samochod nikogo przy tym nie zabijajac
eot.

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Taaa... dzis prawie zaliczylem dzwona w tym samym miejscu, co UCHO ostatnio, czyli na Modlinskiej przy BP, jadac od Auchau.!markos pisze:MYSLENIE za kierownica to parametr, ktorego sporej ilosci mlodych (starszych niestety tez..) kierowcow brakuje(...)
Jade srodkowym pasem 80 km/h, mam zielone, przede mna jedzie babka Corolla. I nagle shamowala do 10-20 km/h :0 No popierdolilo ja... chcialem ja ominac lewa strona, jak zobaczylem stop, ale wlaczyla kierunek. Nie pozostalo nic innego, jak dac po heblach i trabic. Cale szczescie ze sie nie zatrzymala calkiem... Najgorsze jest to, ze przy zblokowanych kolach nie wiemc zy to przez koleine czy jak, ale zaczela mi troche dupa uciekac, po puszczeniu hebla i kontrze, zobaczylem w prawym lusterku uciekajaca na prawo chlodnie z naczepa... niewesolo bylo, bo pizda chciala zkrecic ze srodkowego w lewo
-
kozzi
- Weteran
Wiesz to wszystko zalezy co kryje się pod słowem wolnoREN pisze:szczerze powiedziawszy nie przypominam sobie, ja na codzien jezdze wyjatkowo wolno jak na mozliwosci comboarts pisze:ciekawe czy nikt z was nie mial sytuacji gdy wyrobil sie na mmZwlaszcza jak sie grzebie fury zeby lepiej lataly
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
nie chce juz rozgrzebywac tematu, ale..
Nie mowie Markos, ze nie masz racji bo jasne, ze im szybciej tym latwiej o nieszczescie, ale czasem mozna zginac nawet stojac. O to chodzi, ze nie zawsze, a nawet bardzo rzadko mozesz kontrolowac przebieg kolizji - i o tym pisal Zgubek. I juz sie wiecej nie wtracam
Grzechotniki ciekawsze Arts
.
A BTW to w wyborczej sprostowali juz, ze napewno z nikim sie Ci goscie nie scigali, a sprawdzali tylko mozliwosci maszyny..
zgadza sie, Twojego tak, ale co jesli drugim uczestnikiem bedzie pieszy? 30 km/h = pewne urazy, czasem nawet smierc..!markos pisze:stluczka spowodowana nieuwaga/zagapieniem (efekt -zarysowanie/pogniecenie samochodu)
Nie mowie Markos, ze nie masz racji bo jasne, ze im szybciej tym latwiej o nieszczescie, ale czasem mozna zginac nawet stojac. O to chodzi, ze nie zawsze, a nawet bardzo rzadko mozesz kontrolowac przebieg kolizji - i o tym pisal Zgubek. I juz sie wiecej nie wtracam
A BTW to w wyborczej sprostowali juz, ze napewno z nikim sie Ci goscie nie scigali, a sprawdzali tylko mozliwosci maszyny..

- !markos
- M A S T E R
zginac to mozna nawet siedzac w fotelu i klepiac w klawiature, bo na glowe moze ci spasc sufit. takiego wlasnie gdybania nie lubie
dolewasz oliwy do ognia jadac za szybko, po pijaku, wyprzedzajac na trzeciego itd. do czego daze - jesli wszyscy jezdziliby z taka sama doza rozsadku i mniej lub bardziej kontrolowali predkosc to trupow na drodze byloby znacznie mniej. i glupi gowniarze nie zabijaliby siebie, kumpli i innych.
chodzilo mi tylko to, ze jadac wolniej, uwazniej, z glowa na karku masz mozliwosc przewidzenia, unikniecia, a w ostatecznym przypadku nawet zminimalizowania skutkow takiej wlasnie kolizji.
sprawdzanie mozliwosci maszyny, czy sciganie sie, jesli jest robione bez glowy konczy sie tak samo. dla mnie zadna roznica
@ kyniek
zamyka sie tematy, a nie posty..
dolewasz oliwy do ognia jadac za szybko, po pijaku, wyprzedzajac na trzeciego itd. do czego daze - jesli wszyscy jezdziliby z taka sama doza rozsadku i mniej lub bardziej kontrolowali predkosc to trupow na drodze byloby znacznie mniej. i glupi gowniarze nie zabijaliby siebie, kumpli i innych.
chodzilo mi tylko to, ze jadac wolniej, uwazniej, z glowa na karku masz mozliwosc przewidzenia, unikniecia, a w ostatecznym przypadku nawet zminimalizowania skutkow takiej wlasnie kolizji.
sprawdzanie mozliwosci maszyny, czy sciganie sie, jesli jest robione bez glowy konczy sie tak samo. dla mnie zadna roznica
@ kyniek
zamyka sie tematy, a nie posty..

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
blah blah blah!markos pisze:zginac to mozna nawet siedzac w fotelu i klepiac w klawiature, bo na glowe moze ci spasc sufit. takiego wlasnie gdybania nie lubie![]()
No i dobre podsumowanie Ci wyszlo!markos pisze: chodzilo mi tylko to, ze jadac wolniej, uwazniej, z glowa na karku masz mozliwosc przewidzenia, unikniecia, a w ostatecznym przypadku nawet zminimalizowania skutkow takiej wlasnie kolizji.
sprawdzanie mozliwosci maszyny, czy sciganie sie, jesli jest robione bez glowy konczy sie tak samo. dla mnie zadna roznica![]()