Słabe światła mijania!!!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
-
Misioo
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Słabe światła mijania!!!
Wiecie co zrobić aby poprawić oświetlenie w naszych maleństwach? Ja poradziłem sobie z tym w sposób dosyć prosty, mianowicie wyczyściłem dobrze odbłysniki reflektorów i stare żarówki H4 55/60W zamieniłem żarówkami H4 80/100W. Co prawda zżeraja troche wiecej prądu, ale emitują dużo jaśniejsze światło. A po włączeniu długich można spokojnie oświetlić boisko piłkarsie. Z efektów jestem zadowolony 
Mały pluszowy Misiek
-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
Gratulacje, nie ma to jak zamontować żarówki niezgodne z przepisami, do samochodu z nieprzystosowanymi reflektorami i instalacja do takiego "cuda"
Kwestia czasu kiedypojawi sie pierwsze pęknięcie na reflektorze, szczególnie zimą. Super pomysł - yeah !
No ale czego się nie robi dla oświetlenia boiska piłkarskiego ...
PS.A nie pomyślałeś, że możesz oślepić kogoś tymi "na maxa odjechanymi żarówami" ?
Kwestia czasu kiedypojawi sie pierwsze pęknięcie na reflektorze, szczególnie zimą. Super pomysł - yeah !
No ale czego się nie robi dla oświetlenia boiska piłkarskiego ...
PS.A nie pomyślałeś, że możesz oślepić kogoś tymi "na maxa odjechanymi żarówami" ?
-
Dziadek_Corsarz
- Nowy
- Kontakt:
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
ja bym przed wymianą żarówek na mocniejsze zastosowal specjalny preparat normalnie kosmiczna technologia etc..
czyli szmatka+woda+płyn
serio u mnie zadziałało jak to zastosowalem na przednie lampy odrazu bylo lepiej wiecej oswietlały.
Nie wiem na czy polega działanie tej technologi ale ponoć wszyscy w USA i UE już to stosują

czyli szmatka+woda+płyn
serio u mnie zadziałało jak to zastosowalem na przednie lampy odrazu bylo lepiej wiecej oswietlały.
Nie wiem na czy polega działanie tej technologi ale ponoć wszyscy w USA i UE już to stosują
Było c14se
-
krisso
- Nowy
- Kontakt:
to ja sie wstrzele troche w temat.Dostalem od kumpla żarówki diodowe na tył.Zastanawialem sie gdzie je wlozyc bo nie ma na nich mocy.
Jak włożyłem je w stopy to świeciły o wiele słabiej niż seria ,
wiec tam raczej nie,teraz siedzą jako mijania i niby jest ok,tylko jedna kwestia.Na zewnatrz powinno być widac swiecące kółko łożone z
malutkich kropek prawda?A jest duza kropka rozmazana-
zapewne klosz tak rozmazuje-co mozna by zrobic zeby diody byly widoczne??
Jak włożyłem je w stopy to świeciły o wiele słabiej niż seria ,
wiec tam raczej nie,teraz siedzą jako mijania i niby jest ok,tylko jedna kwestia.Na zewnatrz powinno być widac swiecące kółko łożone z
malutkich kropek prawda?A jest duza kropka rozmazana-
zapewne klosz tak rozmazuje-co mozna by zrobic zeby diody byly widoczne??
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Słabe światła mijania!!!
tak, wiemy. trzeba kupic lepsze zarowki z mocniejszym snopem swiatla i wyregulowac lampy.Misioo pisze:Wiecie co zrobić aby poprawić oświetlenie w naszych maleństwach?
twoj sposob zostal juz dostatecznie dobrze skomentowany przez moich przedmowcow

-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Corsa B ma bardzo dobre swiatla. AFAIR dwoch producentow dostarczalo reflektory do corsy B, ja posiadalem Valeo. Porownywalem je z wieloma samochodami i naprawde, Opel sie popisal. Lanos to tez niby oplo-pochodny pojazd, ale do mozliwosci reflektorow corsy to mu daleko. Moge stwierdzic, ze moja corsa lepiej mi oswietlala droge, niz aktualnie passat to robi.
-
Dziadek_Corsarz
- Nowy
- Kontakt:
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
Arteb chyba była drugą firmą, przynajmniej ja takie miałemDziadek_Corsarz pisze:Kto był drugi, Hella?kubelt pisze:Corsa B ma bardzo dobre swiatla. AFAIR dwoch producentow dostarczalo reflektory do corsy B, ja posiadalem Valeo.
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
bardzo glupie podejscie, bardzoMisioo pisze:Tyle krzyku o głupie żarówki. A tak na marginesie to mam gleboko w d...e tych co ośleiam swoimi swiatlami, ważne że ja dobrze widze. A o moje lampy sie nie martwcie, bo mam zapasowy komplet na strychu!!!![]()
btw: ciekawe czy tez bys tak kozaczyl i sie cieszyl, jakbys szedl chodnikiem a jakis kierowca by celowo wjechal w kaluze i cie ochlapal bo mial cie w dupie
-
kozzi
- Weteran
- Imię: Marcin
Myślę że Twoje podejście jest troche głupieMisioo pisze:Tyle krzyku o głupie żarówki. A tak na marginesie to mam gleboko w d...e tych co ośleiam swoimi swiatlami, ważne że ja dobrze widze. A o moje lampy sie nie martwcie, bo mam zapasowy komplet na strychu!!!![]()
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
ta najlepiej tir i czołówka bęckozzi pisze:Myślę że Twoje podejście jest troche głupieMisioo pisze:Tyle krzyku o głupie żarówki. A tak na marginesie to mam gleboko w d...e tych co ośleiam swoimi swiatlami, ważne że ja dobrze widze. A o moje lampy sie nie martwcie, bo mam zapasowy komplet na strychu!!!![]()
i życze Ci zebyś trafił takiego samego gościa na drodze jadącego z przeciwnej strony
-
Bronek_84
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Należy również pamiętać, że w corsiaku nie ma przekażników do świateł- cała moc jest przekazywana przez włącznik w kolumnie kierowniczej (ten od kierunkowskazów). Więc misioo jak podczas skręcania zaczną ci gasnąć światła tak jak mi kiedyś to zrozum, że przez żarówki wykończyłeś przełącznik
. Niektórzy wspomnieli wyżej, że w B są dobre światła
Hmmm mam żarówki 60/55 premium Philips'a i światła mam fatalne
Żarówki wymieniałem 3 tygodnie temu. Chyba wybiorę się na ustawianie świateł. Heh zobaczcie na moją sygnaturkę
Te dwa halogeny były dalekosiężne i miały założone 100W żarówki :0
. Miały taką moc, że można było oświetlić 2 boiska piłkarskie :0
. Lecz już ich nie ma bo poszły się ***** przy spotkaniu z wysokim krawężnikiem
. Nie myślcie o mnie źle bo używałem ich tylko na jakiś totalnych zadupiach...
Ostatnio zmieniony 2 gru 2004, o 17:02 przez Bronek_84, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni®