CoDiZan
Krok 1:jedziesz na przeglad techniczny(stacja okręgowa) 160-170zł
Krok 2:urząd celny gdzie bierzesz brief,wymeldowanie,umowe i zaświadczenie o przeglądzie w polsce...tam wypelniasz dok. i płacisz akcyze
..czekasz ok.tyg na zaswiadczenie...
Krok 3:tyłumaczysz u tłumacza przysięgłego brief,wymeldowanie i umowe kupna koszt to od 20-35zł/strone
Krok 4:z wszystkimi dok. jakie juz masz(łącznie z tym ze celnego)jedziesz do skarbówki gdzie składasz dok. vat-24 oraz płacisz opłate skarbową 150zł+jakieś znaczki skarbowe ok.7zł
...znów czekasz tydzień by otrzymać dok. vat-25..
i teraz warto xernąć ten vat 24 co składasz i poprosić o pieczątke babke w skarbówce bo niektóre u.miejskie rejstr. warunkowo na tym xero a vat-25 donosisz po tyg.(ten myk przyspiesza wszystko o tydzień

)
Aha m-dzy krokiem 2 a 4 tez sie da w niektórych urz.skarbowych złożyć dok. zanim otrzymasz zaświadczenie z u.celnego(donosisz je poźniej przy odbiorze)
Krok 5:z wszystkimi dokumentami jakie zdobyłeś dotychczas jedziesz do urzędu miejskiego (odstoisz swoje w kolejce)opłacasz jakieś 680zł na karte pojazdu,dowod rejstr,tablice itd..
po tych opłatach dajesz pani wszystkie dok.a ona tobie rejstracje
Porste prawda..jak masz pytania wal, jestem na bierząco bo moją Corsie sciągnąłem z Raichu 1,5m-ca temu

ufff ale sie rozpisałem