Nie działają liczniki
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Nie działają liczniki
Jest licznik i nie dziala w nim licznik kilometrow...(jeden i drugi) Czy da rade go przelzoyc z inncyh zegarow?? Czy bedzie dzialal i czy duzy jest problem by go przelozyc??

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Znowu zegary....
z takim silnikiem to może do Arts'a on zmieniał na taki z obrotkiem to może pchnie swójkamiloooo pisze:Jest licznik i nie dziala w nim licznik kilometrow...(jeden i drugi) Czy da rade go przelzoyc z inncyh zegarow?? Czy bedzie dzialal i czy duzy jest problem by go przelozyc??
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
przekladke mamy przetrenowana z wowem
mozna przelozyc sam silniczek napedzajacy licznik pzebiegu
musisz odkrecic plytke drukowana i delikatnie ja odciagajac od zegarow wylutowac silnik. po zdjeciu/wylutowaniu plytki odkrecic silnik, wymienic na dzialajacy stary, przykrecic, wlozyc plytke na miejsce i przylutowac silnik. uwaga na polaryzacje!
ps. moze tez byc tak, ze padl mechanizm obracania cyferek.. wtedy masz ta sama robote, tyle, ze musisz przelozyc mechnizm z cyferkami po uprzednim wymontowaniu silnika (bo inaczej nie da sie ich wyjac..)
mozna przelozyc sam silniczek napedzajacy licznik pzebiegu
musisz odkrecic plytke drukowana i delikatnie ja odciagajac od zegarow wylutowac silnik. po zdjeciu/wylutowaniu plytki odkrecic silnik, wymienic na dzialajacy stary, przykrecic, wlozyc plytke na miejsce i przylutowac silnik. uwaga na polaryzacje!
ps. moze tez byc tak, ze padl mechanizm obracania cyferek.. wtedy masz ta sama robote, tyle, ze musisz przelozyc mechnizm z cyferkami po uprzednim wymontowaniu silnika (bo inaczej nie da sie ich wyjac..)

-
Anal
- Nowy
- Kontakt:
a co masz ochotę na ten z allegro?kamiloooo pisze:Jest licznik i nie dziala w nim licznik kilometrow...(jeden i drugi) Czy da rade go przelzoyc z inncyh zegarow?? Czy bedzie dzialal i czy duzy jest problem by go przelozyc??
Corsa B c20se
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
dokladnie.... a co nie jestem sam....???Anal pisze: a co masz ochotę na ten z allegro?![]()

- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
rozumiem ze pierwszy przypadek ktory opisales to wymienia sie sam silniczek a w drugim przypdaku dodatkowo same cyferki....!markos pisze:przekladke mamy przetrenowana z wowem![]()
mozna przelozyc sam silniczek napedzajacy licznik pzebiegu![]()
plytka drukowana czyli?? wylutowuje sie w koncu silnik czy tez plytke a silnik odkreca..??

-
Anal
- Nowy
- Kontakt:
nie wiem,bynajmniej ja ich nie chcem:)kamiloooo pisze: dokladnie.... a co nie jestem sam....???![]()
Corsa B c20se
-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Ma znaczenie. Jesli chodzi o obrotomierz to ten od diesla i w ogole od 4 cylindowcow nie beda pasowaly ( przyklad artsa ).kamiloooo pisze:jeszcze jedno pytanie... czy ma jakies znaczenie ze zegar byl w dieslu?? czy obroty beda dobrze pokazywane?? do ilu mniej wiecej obrotow kreci sie 1.0 12V....
Wiec sie zastanow - albo kupujesz kompletne zegary - wtedy tylko od x10xe,
albo kupujesz od diesla lub 4cyl i przekladasz zgodnie ze szczegolowymi wskazowkami markosa silniczek od predkosciomierza lub sam predkosciomierz. Bo w koncu to on Ci nie dziala ?.
Ps. X10XE ma obrotomierz wyskalowany do 7 tys. przy 6,5 ~ 6,7 na 2gim biegu jest u mnie odciecie.
corsa b 3d x10xe
-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Szczerze mowiac to taki test zrobilem mu raptem raz, wiec nie moze byc miarodajny ale wskazowka na bank doszla do 6,5.Porszak pisze::0 tak wysoko?? u mnie jest ok 6300(zawsze tak bylo odkad jezdze tym autem, chyba konczaca sie przeplywka nie ma na to wplywu)sir_Dave pisze: Ps. X10XE ma obrotomierz wyskalowany do 7 tys. przy 6,5 ~ 6,7 na 2gim biegu jest u mnie odciecie.
Poza tym u mnie w zegarach bylo grzebane - i przez poprzedniego wlasciciela i przezemnie.
Z tym, ze ja wskazowki zakladalem z powrotem kiedy rozgrzany silnik pracowal na jalowym - wiec mala szansa na pomylke.
Ale mozemy to sobie dokladniej obstukac przy kolejnym spotkaniu
Pozdro
corsa b 3d x10xe
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Kontakt:
czyli rozumiem ze tylko beda pasowaly do mnie zegary z obrotomierzem z corsy 3 cylindrowej?? :0 jesli bym chcial z 4 cylindrow to musze cos kombinowac?? dobrze rozumiem??sir_Dave pisze:Wiec sie zastanow - albo kupujesz kompletne zegary - wtedy tylko od x10xe,
albo kupujesz od diesla lub 4cyl i przekladasz zgodnie ze szczegolowymi wskazowkami markosa silniczek od predkosciomierza lub sam predkosciomierz. Bo w koncu to on Ci nie dziala ?.

-
sir_Dave
- Nowy
- Kontakt:
Byly. Miedzy innymi ja taki posiadam. Jesli masz informacje czy i ewentualnie gdzie jest jakis symbol na zegarach, ktory oznacza wersje dla 3 i dla 4 cylindrow to moge Ci to spisac. Ale musisz najpierw sie dowiedziec i dac mi znac czy cos takiego w ogole jest.kamiloooo pisze:a czy w seryjnej 1.0 byly obrotomierze??bo cos nie moge zadnej znalezc z obrotkiem
corsa b 3d x10xe