[OT] Kto z was....?

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.

Kto z was...

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
satan
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

[OT] Kto z was....?

Post autor: satan »

Taka mała ankieta

Prosze odpowiedzieć w ANKIECIE a nie w Postach

:-P

EDIT: Tylko prosze o szczere odpowiedzi :grin:
powered by PTT & VTG
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

Satan ku czemu sluzyc ta ankieta??????????
Ja sobie poradzilem za drugim razem ..... :grin:
Awatar użytkownika
satan
Weteran
Kontakt:

Post autor: satan »

tak chcem zobaczyć czy ktoś zdawał za kase :grin:
powered by PTT & VTG
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

ja to nawet 2 razy poszedlem normalnie.. za pierwszym jak sie po raz pierwszy zdobywa prawo jazdy i za drugim jak mi je zabrali :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

!markos pisze:ja to nawet 2 razy poszedlem normalnie.. za pierwszym jak sie po raz pierwszy zdobywa prawo jazdy i za drugim jak mi je zabrali :lol:
zqa co Ci zabrali prawko ?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

3 mandaty: 10pkt + 10pkt + 8pkt
jedyny przepis, ktory lamie - to ograniczenia predkosci.
zawsze jakos dziwnie trafiam na policje w miejscach, gdzie na 40 mam np. 127 :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Kontakt:

no to ZONK ja mam czyte konto (jak narazie) :grin:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
czester 1
Weteran
Kontakt:

Post autor: czester 1 »

satan pisze:tak chcem zobaczyć czy ktoś zdawał za kase :grin:
myślisz ze ktoś się przyzna a jeśli tak to co :0
Obrazek
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Kontakt:

wątpie... 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Post autor: Kurbat »

!markos pisze:3 mandaty: gdzie na 40 mam np. 127 :grin:
a nie pomyslałeś czasem, że po coś jest to ograniczenie do 40 ustawione, może jakaś szkoła w pobliżu, boisko, źle widoczny wjazd z podporządkowanej drogi ... ewentualnie inne miejsca wymagające redukcji prędkości
mam pisac dalej :-?
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

Kurbat pisze:
!markos pisze:3 mandaty: gdzie na 40 mam np. 127 :grin:
a nie pomyslałeś czasem, że po coś jest to ograniczenie do 40 ustawione, może jakaś szkoła w pobliżu, boisko, źle widoczny wjazd z podporządkowanej drogi ... ewentualnie inne miejsca wymagające redukcji prędkości
mam pisac dalej :-?
jasne, sa takie miejsca, ale niech ktos mi poda jeden powod dlaczego np. na moscie grota-roweckiego (na trasie przelotowej przez Warszawe) jest ograniczenie do 40km/h?? Tam jadac 50 trzeba patrzec czy ktos Ci zaraz w tyl nie wleci.. :bardzozly:
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

no co Ty Endo nie wiesz ?????
odpowiedz jasna jak slonce ... a gdzie niebiescy beda sie ustawiac, zeby sobie druga pensje odlozyc ???
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

hayabusa 5 pisze:no to ZONK ja mam czyte konto (jak narazie) :grin:
haya :grin: dopiero teraz zauważyłem :-D jaki masz ładny avatarek :-P normalnie latino lover :P
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Kurbat
Weteran
Kontakt:

-=m&m=- pisze:
hayabusa 5 pisze:no to ZONK ja mam czyte konto (jak narazie) :grin:
haya :grin: dopiero teraz zauważyłem :-D jaki masz ładny avatarek :-P normalnie latino lover :P
haha - widzicie, to jednak Riki Martin udający Andre z ATB :grin:

quote="endo"]
jasne, sa takie miejsca, ale niech ktos mi poda jeden powod dlaczego np. na moscie grota-roweckiego (na trasie przelotowej przez Warszawe) jest ograniczenie do 40km/h?? Tam jadac 50 trzeba patrzec czy ktos Ci zaraz w tyl nie wleci.. :bardzozly:[/quote]

bo na każdym moście wystepuje zjawisko osadzania się wilgoci i przy wjeździe z dużą prędkością może wystąpić niebezpieczeństwo utrarty panowania nad samochdem na skutek gwałtownego spadku przycze[ności kół do nawierzchni jazdy - ja tak mysle
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

ja zdalem za pierwszym razem, chociaz chyba fuksem bo na placu mialem poprawke rekawa na wstecznym :lol:
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

Nie mowie "lamcie ograniczenia predkosci", ale qrna wiesz co by sie w tym kraju stalo gdyby WSZYSCY zachowywali dozwolona predkosc? PARALIZ !
Ograniczenia (w wiekszosci miejsc po za centrum) wystepuja z powodow ekonomicznych.
Po pierwsze jakosc drog nie pozwala na szybsza jazde (a taniej kupic znak "ograniczenie do 40km/h" niz zrobic porzadnie kawalek drogi), po 2gie jadac droga szybkiego ruchu mozesz natrafic na wszystko co stworzyla mamuska natura (konie, kaczki, losie, hipopotamy, yeti, wuzle,....yyyy... no moze troche za daleko pojechalem ;-) ), po trzecie miski tez ludzie i zyc musza (wiecie jaka jest pensja "drogowki"?), po czwarte wszyscy wiemy, ze z powyzszych powodow jak i z czystych wzgledow bezpieczenstwa nie powinno sie przekraczac predkoci.... wiec po co ta nauka o tym, ze taka jazda jest "be", ze moze byc szkola, ze moze cos tam... ble ble ble....

Wracajac do ankiety. Prawada jest taka, ze "prawo jazdy" jako dokument NIC nie oznacza.... to czego sie uczy na kursach to tylko TEORIA. Nie wiem nawet ile teraz jest godzin nauki, ale NAPEWNO za malo... kiedys bylo cos takiego jak ZIELONY LISTEK - ktos to jeszcze pamieta? I tak to wlasnie wyglada - prawo jazdy mowi tylko tyle, ze mozesz zaczac szkolic sie juz sam na drogach publicznych - NIE STWIERDZA, ZE UMIESZ SUPER JEZDZIC. I dostanie prawo jazdy, wracajac do sedna pytania Satana, wcale nie oznacza wiele, a skoro wszyscy nowi kierowcy ucza sie jezdzic na drogach.... to czym sie roznia na poczatku od tych, ktorzy kupili sobie prawko ?
Wyjasnie - w powyzej przyjalem 2 zalozenia:
1) nie sadze aby ktos kupil prawko i ZUPELNIE nie znal przepisow !
2) przyjmuje, ze ktos nie jest markosem, ktory zamiast cumelka mial srubokret i juz wtedy wykrecal czesci z auta na 100lecie firmy :-P

,...a tak swoja droga to jak ktos nacisnie tam na ankiete to przeciez nie bedziemy wiedzieli KTO TO BYL wiec skad ten stres, hmmm ? :)23
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Flipper pisze: ...a tak swoja droga to jak ktos nacisnie tam na ankiete to przeciez nie bedziemy wiedzieli KTO TO BYL wiec skad ten stres, hmmm ? :)23
lajcik z mojej strony 8-)
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

jest 30 godzin teori( co jest juz szczytem nieporozumienia-bylo 10 ), a jazdy jest teraz tez 30 godzin(blo 20 ), ktore i tak niczeego nie ucza. bo ciagle wazne jest parkowanie miedzy pacholkami, a kursanci trenuja na drogach wokol osrodkow egzaminacyjnych czyli tam gdzie odbywaja sie egzaminy. sam tak jezdzilem, mowiono mi jedziemy tu bo tu czesto egzaminatorzy wybieraja droge. to samo jest napisane w motorze ktoryms, ze 2-3 nr do tylu.
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

No i tu dochodzimy do sedna sprawy, jesli chodzi o polskie szkolenia. Ktos kto zda egzamin prawie w ogole nie potrafi sie odnalezc w ruchu miejskim. Moze nie wszyscy, bo to tez zalezy ile sie za mlodu obserwowalo i ile sie mialo kontaktu z samochodami, ale znakomita wiekszosc. Taki czlowiek rewelacyjnie potrafi wjezdzac na 1 raz do garazu z ktorego by nie wysiadl (biorac pod uwage wielkosc bramek), cofac po luku w jedna strone etc. Co to za roznica, czy do garazu wiade za 1 razem, czy po 4 poprawce. Wazne jest wyczucie auta.
Moim zdaniem w PL szkoleniu brakuje rowniez jazdy i w trudnych warunkach drogowych. Moze kiedys tosie zmieni...

btw: ja zdalem za drugim razem, bo za pierwszym wywiozl mnie w miasto i jezdzil ze mna az mnie ujebal. A za drugim im sie nie udalo!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

@ kurbat

blah, blah, blah. myslisz, ze musisz uczyc mnie rozsadku na drodze? przejechalem juz paredziesiat tysiecy kilometrow po polskich drogach, mam prawo jazdy od 8 lat. uwierz mi - wiem kiedy jak szybko moge jechac.

ps.jeden:
endo cos wspomnial o moscie grota.. to wlasnie na tym moscie mnie trafili jak mialem 127. tak na marginesie: gdyby zatrzymywali kazdy samochod, ktorego kierowca lamie ograniczenie predkosci w tym miejscu to utworzylaby sie tam kolejka az do marek. z reszta.. bylem 4 w kolejce, a za mna zatrzymali jeszcze 2 samochody. zajelismy dumnie cala wysepke z przystankiem autobusowym. moim zdaniem? kuriozalny przypadek :zakrecony:

ps.dwa:
trafili mnie na moscie po powrocie z augustowa jak CALA droge lecialem z pedalem w podlodze (180-200). srodek nocy, pusta PROSTA droga (polecam spojrzec na mape jak sie leci wawa-augustow) i az szkoda bylo nie skorzystac :oko:
Obrazek
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

A ja zdalem za flache koniaku :-D
oczywiscie plac i jazda po miescie zaliczona normalnie ale podejscie egzaminatora bylo juz inne - patrz - ludzkie :D
zapytal mnie sie jakie auto mam powiedzialem ze corse
na to on ze to szybki samochod i zebym uwazal
to bylo 10 lat temu
Obrazek
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

scotty pisze:to bylo 10 lat temu
... i dalej przepisow nie znasz bo wozisz ludzi PO ZA AUTEM (patrz podpis Banga Bus) :-P :grin: ehhehehehe
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Post autor: ThomasTsT »

Ja na karte MOTO_ROWEROWA ZDAŁEM ZA 1 :-D razem poszedłem na egzamin eksternistycznie... :grin: prawko juz niedługo... :zakrecony: ale jak zdam to kazdemu na forum stawiam PIFKO!!!! :-P zebyscie potem nie gadali ze Thomas to zły wojek dla was :lol: hehehehe :oko:
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

no ja swoją pierwą jazdę miałem Corsą A 5D biała silnik 1.4 :-D i tak widać musiał zostać jakiś sentyment
10lat prawko i ponad 100tyś km ograniczenia jak już coś to max 20km/h przekraczam :oops:
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Ktos jeszcze ma 10 lat prawko - moze zalozymy klub w klubie :)23 Ja tez sie dolaczam :grin:
Obrazek
Kurbat
Weteran
Kontakt:

!markos pisze:@ kurbat

blah, blah, blah. myslisz, ze musisz uczyc mnie rozsadku na drodze? przejechalem juz paredziesiat tysiecy kilometrow po polskich drogach, mam prawo jazdy od 8 lat. uwierz mi - wiem kiedy jak szybko moge jechac.
@markos - ja Cie nie ucze tylko pytam.
ja tez juz przejechałem paredziesiąt tysięcy i prawko też mam od 8 lat. Licytowac sie bedziemy jak dzieci ?
Ja zwróciłem uwagę, że są różne ograniczenia. czy w Twoim poscie było napisane : przekroczyłem o 2 w nocy na pustym moście ? Nie było. Jakby było to bym - zapewniem Cie - co innego napisał w poście.

Apropo pustej drogi w nocy. Rok temu w sierpniu ok. 4 nad ranem w niedziele wrąbał we mnie gość stara vectra. jechałem wtedy malaczem po raz ostatni. od uderzenia wygieło boki w maluchu, przesunęła się skrzynia biegów, cały silnik poszedł na tylna kanape. malacz jeszcze się toczyl przez jakieś 50 metrów i zatrzymał się sam :zakrecony:
ja byłem w szoku, kuzyn, który spał na tylnym siedzeniu ledwo sie wygrzebał posrany ze strachu.

policja, która przyjechała na miejsce zdarzenia po ok. 30 min. była trzecim pojazdem, który minał nas od chwili zderzenia. stało sie to w centrum przeszło 200 miasta.
na dowód tego moge wrzucic skana mandatu który nam obu niebiescy wlepili :bardzozly: jest na min data i godzina

to apropo pustych dróg w nocy.
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

Ja moge powiedziec z ejuz jestem na kursie gdyz w szkole mam taki przedmiot ja PRZEPISY RUCHU DROGOWEGO i w momencie gdy uzyskam z tego przedmiotu ocene 4 lub 5 mam lajcik na egzaminie... a no i prawko robie za darmo w szkole(technikum samochodowe)... z tym ze musiał bym dlugo czekac i wole pojsc i zapłacic we własnym zakresie... zeby było szybciej :oko:
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Kontakt:

zbieramy chetnych do klubu :-D

Obrazek
Obrazek
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

SCOTTY co zes SLOGAN WALNOŁ :-D to moze ja juz złoze podanie i moze za 10 lat mnie przyjmiecie :zakrecony:
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Kontakt:

M.A.F.I.A. rozpatrzy twoje podanie tym czasem prosze o wplate na konto wpisowego abysmy mogli podjac jakiekolwiek ruchy w tym kierunku

nasz club jest stricte non profit a oplaty nie podlegaja zwrotowi :-D

taka mala argentyna hehe
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”