OT unijne tablice rejestracyjne - masz prawo do gwiazdek!

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

i proszę np.:
http://www.gazetaprawna.pl/dzialy/29.ht ... .3.0.1.htm

http://www.mi.gov.pl/moduly/jednostki/z ... akladki=97
Rozporządzenie Komisji Nr 2411/98 w sprawie uznawania w ruchu wewnętrznym na obszarze Wspólnoty oznakowania identyfikacyjnego państwa członkowskiego, w którym pojazdy samochodowe i ich przyczepy są zarejestrowane, pozostawia decyzje o wprowadzeniu na tablicach rejestracyjnych znaku wyróżniającego z flagą Unii Europejskiej w gestii państwa członkowskiego.

Wspominany dziennik ustaw : Dz.U. nr 133, poz. 1123 z późn. zm.
http://www.abc.com.pl/serwis/du/2002/1123.htm
rysunki pod 4.19

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2002/1123_018.gif

wszystko co odbiega od tych wzorców może zostać zakwestionowane. czy to czcionka czt rozmieszczenie itp .. dosłownie czepić się mogą do wszystkiego, co jest trochę inne
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2004, o 23:26 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 5 razy.
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Post autor: Kurbat »

!markos pisze:

polak tradycyjnie musi miec wszystko inaczej, bo cala europa ma jeden kolor niebieskiego kawalka tablicy i wszyscy maja gwiazdki i kod panstwa. my jako jedyni oczywiscie musimy pokazac jak to ladnie wszystkich mamy w dupie i zrobimy sobie swoj niebieski kolor i flage.
to o tą wypowiedź chodziło. jeśli ten przepis z gwiazdkami na tablicy i u nas obowiązywac będzie z mocy prawa to luz - nowa tablica bedzie wg nowego wzoru, a naklejanie czegoś na flage to właśnie mnie się wydaje troche, wybacz, ślepym naśladowaniem typu : Czech, Niemiec i ktoś tam jeszcze tak ma to i ja musze tak mieć, żeby gorszy nie być.

Ot co.

idę spać - no offence !!!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

nie chcialo mi sie do tej pory szukac odpowiednich przepisow i przepraszam scottiego za wpadke z artykulem unijnym - to rzeczywscie bez sensu.

zeby juz nie wbijac sie jakos mocno w szczegoly podam tylko to, co najwazniejsze:

Obrazek

Obrazek

anyway.. zmienilem zdanie i nie nakleje ich, pomimo tego, ze cholernie mi sie podobaja i uwazam te naklejki za doskonaly pomysl, ktoremu ktos poprostu podcial za wczesnie skrzydla. tyle z mojej strony :oko:
nowa tablice beda niewatpliwie drozsze od naklejek za 3pln, ale oczywiscie - tradycyjnie dosc w tym kraju - damy komus zarobic duzo, duzo wiecej. tego wlasnie nie lubie i nigdu sie do tego nie przyzwyczaje. na unijne tablice poczekamy 3 lata, a wszyscy inni juz od kilku lat beda je mieli :zakrecony:

ps.: zeby nie bylo, ze zawsze wszystko wiem najlepiej - potrafie sie przyznac do bledu i jak widac - zmieniam tez czasem zdanie. nie taki markos straszny jak go maluja :lol:
Obrazek
Corstek
Nowy
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: Corstek »

A mi sie wydaje, ze biale tablice, beda unijne, bo nie po to je "ostanio" zmieniano, zeby znowu je zmieniac na unijne. Ztad tez moja teoria spiskowa, ze w momencie w ktorym dostalismy biale tablice, rzad juz wiedzial, ze do unii wejdziemy :-D
B x14sz
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

!markos pisze: @ pooh
zapomniales zablokowac!
rzeczywiscie :P
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM