OT unijne tablice rejestracyjne - masz prawo do gwiazdek!

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

OT unijne tablice rejestracyjne - masz prawo do gwiazdek!

Post autor: !markos »

http://www.240.pl

polecam goraco.. mozna odwiedzic, poczytac, kupic.

rozsadnie napisane, sprytny pomysl. ja i wow juz skorzystalismy i niebawem pewnie pokazemy sie na zdjatkach na tamtej stronce i tu - na forum.

to bardzo fajny i ciekawy dodatek, a argumentacja trafia do najtwardszego jelopa :oko:
Ostatnio zmieniony 26 sie 2004, o 22:25 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: pirat »

"Tak, jestem Europejczykiem" :-D :grin: :-D
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

pirat pisze:"Tak, jestem Europejczykiem" :-D :grin: :-D
i to pelna tablica!
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: AdamXXL »

a mi tam biało-czerwona flaga odpowiada ... zresztą od dzisiaj jestem rezerwistą :)20
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
AMFILIADA
Nowy

Post autor: AMFILIADA »

Wy chyba zartujecie ??? :0 jeszcze Wam malo dali popalic ??? Ja proponuje zebys sobie jeszcze zydowska gwiazdke nakleil do kompletu wtedy to juz bedziesz europejczykiem w kazdym calu razem ze swoim prezydentem, tfu :(
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

amfi chyba troche za bardzo poplynales... przeczytaj to co napisales, policz do 10ciu i mozesz poprawic post ;)
c20rsa, czlowieku meeen!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

podpisuje sie pod propozycja wowa.. chyba nieco za mocno sie rozpedziles amfiliada... :-?
Obrazek
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

:0 :0 :0 :0 :0

wyluzuj "czlowieku meen" :grin: :-D :grin:
AMFILIADA
Nowy

Nie no słuchajcie chłopaki z całym szacunkiem do Was i Waszych poglądów... ale jak można stawać po stronie kogoś kto handluje Polską śmiejąc się nam w twarz... Swoją drogą to chyba nic trudne jeśli się nie jest Polakiem a prawdziwe nazwisko jakie się nosi to Sztolcman... Może wbrew temu co myślicie już troszkę żyję na tym świecie i widziałem już ludzi ekscytujących się różnymi ideologiami nie muszę dodawać jak się ta ekscytacj akończyła... zawsze tak samo... nie chcę się mądrzyć, wystaczy np znać podstawy socjologi i teorię krążenia elit żeby skumać na czym stoimy i w jakiś zdradliwych czasach żyjemy :( .... Markos i Wow sory jeśli Was w jakiś sposób uraziłem ale zawsze wyrażam swoj epoglądy, nigy się ich nie wypieram i nie wstydzę, nikomu nie wchodzę z wazeliną bo wymaga tego sytuacja... taki już jestem... ale na pewno nie jestem europejczykiem tak samo jak miliony bezrobotnych i oszukanych ludzi :( ... pomyśl zanim staniesz po jednej ze stron...

a mi tam biało-czerwona flaga odpowiada
Mi w zupełności też !!
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

a ja mysle amfiliada (oczywiscie z calym szacunkiem dla twoich pogladow) ze pierdolisz glupoty i jesli masz tak pisac na forum - to nie pisz w ogole.

polak tradycyjnie musi miec wszystko inaczej, bo cala europa ma jeden kolor niebieskiego kawalka tablicy i wszyscy maja gwiazdki i kod panstwa. my jako jedyni oczywiscie musimy pokazac jak to ladnie wszystkich mamy w dupie i zrobimy sobie swoj niebieski kolor i flage.

mam na to jedno slowo: zenada.

temat proponuje zakmnac, zainteresowani odgrzebia sobie adres internetowy i zakupia naklejki.

ps. nie prosilem o polski bullshit, tylko o ewnetualny wpis kto chetny i czy komus sie to podoba czy nie. koniec kropka. nie musisz sie tu uzewnetrzniac, naprawde - nie do tego to forum sluzy.
Obrazek
AMFILIADA
Nowy

No ja tez tak mysle ze temat jest kontrowersyjny a z Oplem Corsa ma niewiele wspolnego... Twoje poglady Twoja sprawa... moglbym sie rozpisac na pol strony ale juz basta.... Polak mądry po szkodzie :grin:
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Kontakt:

w pelni zgadzam sie z Markosem !

Ja jestem bardzo zadowolony z czlonkostwa. bardzo podobaja mi sie otwarte granice. Jako ze moj tato jest kierowca, nie raz odstalem z nim dobe, dwie na przejsciach. Teraz sytuacja sie zmienila diametralnie na +.
Do tego dochodzi jeszcze fakt, ze nie potrzeba wiz na prace w wielu krajach. Z czasem znikna wszystkie ograniczenia. Jest jeszcze wiele aspektow, o ktorych duzo by tu pisac.

A czy Ty myslisz Amfi, ze jakbysmy nie weszli do UE, to by nie bylo bezrobocia? Nikt nie powiedzial, ze w momencie otwarcia granic, miliony Polakow znajda prace. Zobacz ile osob znalazlo ta prace.
Widzisz tylko negatywy. Wyobrazales sobie, ze 1 maja obudzisz sie w calkiem innym kraju? Przed nami jeszcze dluga droga, by bylo pieknie, ale wszystko zmierza ku lepszemu...

Z Zydami przesadziles...

dla mnie EOT
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

ja bym napisal, ze polak zawsze najmadrzejszy, ale oczywiscie napisalbym cos bez sensu. umowmy sie wiec, ze tego nie napisalem.

sa juz 2 corsy w warszawie, ktore jezdza z takimi naklejkami i jedna za chwile bedzie jedzic w krakowie, wiec temat:
1. nie jest kontrowersyjny, bo to ty wywolujesz jakies kontrowersje, a nie to, ze ktos wpadl na zajebisty pomysl
2. ma bardzo wiele wspolnego z oplem corsa - napewno wiecej niz twoje wywody, ktore powinienes usunac
Obrazek
kubelt
Swój
Kontakt:

Post autor: kubelt »

Prosze... prosze bardzo, zamknijcie ten watek, chocby pod katem offtopicowej tresci. Ja akurat jestem euro-zwolennikiem i nie boje sie o tym glosno powiedziec jak rowniez potrafie swoje stanowisko udowodnic. Nie raz juz ingerowalem, gdy naskakiwano na wstapienie do unii i jakos nie doczekalem sie kontrargumentow. Tak samo jak i w tym przypadku... teorie spiskowe o handlowaniu Polska jakos do mnie nie przemawiaja.
Powiedzialem, co chcialem, zdecydowany EOT.
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

Wy wszyscy jestescie jacys szurnieci dzisiaj :-P
Dajcie sobie siana bo tutaj tez dzisiaj zrobie OT jak w temacie o koszulkach :grin: ehhehee
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

@ Flipper czemu nie :-D
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

czy to nie jest jakas sciema? kiedys czytalem o tablicach i czy znowu maja zamiar zmieniac tablice.... okazuje sie ze nie... to nie jest wymog unii. kazdy kraj moze sam zdecydowac czy chce to czy nie... ale czy z ta strona nie jest tak przypadkiem ze ktos poprostu chce zarobic robiac ludzi w chuja? :-? jakos tak mi to wyglada
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

to nie jest wymog. nikt tego nie powiedzial :oko:
nei jest to sciema. naklejki sa legalne, w innych krajach europy, ktore wczesniej mialy co innego na tablicach takie naklejki mozna kupci na stacji benzynowej i nakleic podczas tankowania :oko:
chodzi tylko o to, ze skoro mozemy miec tak samo jak wszyscy europejczycy - to czemu nie :oko:
a jesli ktos moze na tym zarobic - to wole zaplacic komus kto robi to prywatnie za grosze niz panstwu, ktore jak dojdzie do wniosku, ze mamy wymienic tablice - kaze sobie zaplacic jak za zboze :grin:
Obrazek
AMFILIADA
Nowy

OK :(
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

Pomysł z tymi naklejkami jest wg. mnie bardzo dobry ponieważ, tak jak powiedzieli przed mówcy, każdy ma prawo do tego żeby czuć się w pełni europejczykiem, nawet na tablicach rejestracyjnych.

P.S Pomyślę nad zakupem. :grin:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

cytujac pewien podpis i piosenke: "Żaden mada faka nie podskoczy do Polaka "
zamykam.
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

gowno a nie prawo do gwiazdki.
i to chyba wszystko wyjasnia :)
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=542154
blokuje znowu :)
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
scotty
Swój
Imię: Sebastian
Kontakt:

Post autor: scotty »

ale juz ktos kasy zarobil na naiwnosci hehe
Obrazek
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

mi sie podoba posla flaga ,a pomysle cie nad tym np. wow jedzie zagranice na zlot a potem fajnie bylo by uslyszec "polak potrafi " a nie tylko opinie pijak i zlodziej . wiec moze zostanmy przy polskiej fladze jak najdluzej sie da
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

_balt_ pisze:np. wow jedzie zagranice na zlot a potem fajnie bylo by uslyszec "polak potrafi "
na naklejce napisane jest PL, a to chyba jednoznacznie okresla z jakiego kraju pochodzi samochod...
_balt_ pisze:a nie tylko opinie pijak i zlodziej
na to akurat mocno sobie zapracowalismy moj kolego :oko:

@ scotty
sciagnales akt 2411/98 i poczytales? ja sciagnalem i poczytalem. polecam!

wiem tyle: w czechach na kazdej stacji benzynowej mozna kupic takie wlasnie naklejki i kazdy je kupuje i nakleja. w polsce policja wlepia za to mandat. kolejne polskie kuriozum? :zakrecony:

ja naprawde lubie swoj kraj, ale momentami tak mnie to wkurwia, ze szok.. caly czas nie moge sie zebrac i jakos zapominam o naklejeniu tych nalepek, ale zrobie to i wydrukuje sobie ten akt unijny i jesli pan policjant zapragnie ukarac mnie mandatem to pokaze mu ten wydruk. nie zna angielskiego? cholera.. to ma problem.. we wszystkich krajach unii policja jakos mowi po angielsku, u nas nadal jest to dosc sporadyczne :lol:

@ pooh
zapomniales zablokowac!
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

!markos pisze:wiem tyle: w czechach na kazdej stacji benzynowej mozna kupic takie wlasnie naklejki i kazdy je kupuje i nakleja. w polsce policja wlepia za to mandat. kolejne polskie kuriozum? :zakrecony:

ja naprawde lubie swoj kraj, ale momentami tak mnie to wkurwia, ze szok.. caly czas nie moge sie zebrac i jakos zapominam o naklejeniu tych nalepek, ale zrobie to i wydrukuje sobie ten akt unijny i jesli pan policjant zapragnie ukarac mnie mandatem to pokaze mu ten wydruk. nie zna angielskiego? cholera.. to ma problem.. we wszystkich krajach unii policja jakos mowi po angielsku, u nas nadal jest to dosc sporadyczne :lol:
ja tam do tego nic nie mam, ale obowiązuje też ustawodawstwo polskie, a nie wyłącznie unijne! co by to było gdyby każdy robił co mu się z danych przepisów podoba - burdel panowie :-D .. np. czy unia zabrania holendrom sprzedaży "ziółek" - nie wniosek u nas też można :oko: ..
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Post autor: Kurbat »

@ markos : a czy my musimy od razu "małpować" wszystko co unijne ?

(pamiętam, że gdzieś tam wyżje pisałeś, że "Polacy jak zawsze inni" czy coś w tym stylu)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

moze i racja adas.. a naklejki i tak nakleje :grin:

ps.jedne:
ciekaw jestem czy czesi maja jakies prawne regulacje dotyczace tych naklejek.. :zakrecony:

ps.dwa:
chcialbym zobaczyc polski przepis, w ktorym napisane jest jak musi wygladac tablica rejestracyjna samochodu... bo szczerze, to nie wiem nawet gdzie tego szukac. a naprawde chetnie poczytam dlaczego mialbym dostac mandat za to, ze mam taka naklejeczke :oko:

@ kurbat
czy ja gdzies nazwalem to malpowaniem? napisalem tylko, ze skoro wszyscy takie tablice maja, to dlaczego my tez nie mozemy miec takich jak obowiazuja w unii :zakrecony: jakies przeciw? cos w tym zlego, skoro juz do tej unii nalezymy?
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2004, o 23:02 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

trzeba by poszukać w monitorze, wychodzi tam każda pierdoła uchwalana. w wydziale komunikacji powinni wiedzieć w jakim numerze było to opublikowane
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2004, o 23:02 przez AdamXXL, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Post autor: Kurbat »

!markos pisze:moze i racja.. a naklejki i tak nakleje :grin:
"woloć Tomku ..." ja widziałem juz pare tablic z dziwnym naklejkami. Najbardziej rozwalił mnie gość z naklejką bużki pośroddku tablicy coś w stylu " :) "
Zablokowany

Wróć do „Luźne rozmowy”