Przykry los mnie spotkał...
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
Boombel
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Przykry los mnie spotkał...
Otóż jak w temacie: Dzisiaj w Nocy ukradli mojemu tacie samochód (Ford Mondeo) prosto z pod domu. Najpierw włamali się do domu, żeby wziąć "koszyczek" z kluczykami a potem sobie spokojnie odjechali. Dziwne jest to, że był tam również klucz od CorsyC, a sama corsa stała obok. Na szczęscie Corsę zostawili w spokoju a resztę kluczy wyrzucili obok (łacznie kluczyki corsy). Bardzo mnie to dziwi... Teraz zwracam się do was z pytaniem, czy nie było to oby celowe zagranie. Czy istnieja jakies możliwości "przechwycenia" kodu którym posługuje pilocik i immobiliser... Sam osobiście wątpie w to, a jeżeli jednak jest to zapewne nie jest to prosta sprawa...
Proszę o jakieś opinie. A może ktoś ma jakies fajne pomysły na zabezpieczenie elektroniczne samochodu (czywiście pomijam te fabryczne). Pomysły mile widziane na PW.
Pozdrawiam
Proszę o jakieś opinie. A może ktoś ma jakies fajne pomysły na zabezpieczenie elektroniczne samochodu (czywiście pomijam te fabryczne). Pomysły mile widziane na PW.
Pozdrawiam
- Gobo
- Nowy
- Kontakt:
Człowieku , sposobów na ominięcie elektroniki jest masa ,jak widziałem w TV jak koleś odpala nowe Volvo nie wsiadając do kabiny tylko nurkując pod maske z kupą przewodów i to w jakiąś minute to szok . Ale jak mawia każdy złodziej , każde zabezpieczenie ponad standardowe sprawia kłopot . Więc każdy niefabryczny imobilajzer lub jakiś przełącznik np pompy paliwa nie zaszkodzi . Musisz zapytać tam gdzie zakadają alarmy
jest ich pełno
Wyginaj śmiało ciało
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Mialem bardzo podobna sytuacje. Weszli do domu i wzieli klucze od ś.p. Peugeota 406 oraz mojej corsy. Odjechali jednak tylko 406, pewnie dlatego, ze nie stala za brama. Daleko nie zajechali
Jesli nie wzieli ci kluczykow do corsy i dokumentow to ja bym sie nie obawial. Po co by mieli sobie dodatkowe problemy stwarzac?
Immobilisera zdalnie nie przechwycisz, ale obejsc go dla zlodzieja to zaden problem. Ogolnie fabryczne zabezpieczenia to zaden problem i nie nalezy sie nimi w ogole sugerowac.
Przykro mi to slyszec, na hak i do chlodni takich
Jesli nie wzieli ci kluczykow do corsy i dokumentow to ja bym sie nie obawial. Po co by mieli sobie dodatkowe problemy stwarzac?
Immobilisera zdalnie nie przechwycisz, ale obejsc go dla zlodzieja to zaden problem. Ogolnie fabryczne zabezpieczenia to zaden problem i nie nalezy sie nimi w ogole sugerowac.
Przykro mi to slyszec, na hak i do chlodni takich
-
dMk
- Świeżak
- Kontakt:
Ostatnio ogladalem katalog firmy JEG'S. Natrafilem tam na dosc ciekawy sposob zabezpieczenia samochodu przed kradzieza. Oto on ... http://www.jegs.com/cgi-bin/ncommerce3/ ... rmenbr=361
Corsa A GT 14NV
-
arts
- Forum Master
- Kontakt:
dMk pisze:Ostatnio ogladalem katalog firmy JEG'S. Natrafilem tam na dosc ciekawy sposob zabezpieczenia samochodu przed kradzieza. Oto on ... http://www.jegs.com/cgi-bin/ncommerce3/ ... rmenbr=361
-
BRAWIMEX
- Nowy
- Kontakt:
Dobre, dobre!Ale to co ma opis np. w internecie to tak jak stosunek z dziurawą prezerwatywą, tak jak fabryczne blokady itp.Złodziej idąc po samochód zakłada, że napotka seryjne blokady ewentualnie jakąś laske.OCZYWIŚCIE NIE O WŁAŚCICIELCE AUTA TU MOWA
(No chyba,że jest lawetą to wtedy wtopa)A kiedy my zrobimy coś po swoiemu, coś innego i na dodatek dobrze to ukryjemy to myśle,że... No chyba,że dzwigiem!